maq0000 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 zależy od twoich potrzeb miejsca, doniczki ile litrów, czas wegetacji
Broda Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Opublikowano 31 Maja 2015 Mam namiot 60x60x150 - do następnej uprawy chciałem zamontować cool tube żeby poprawić sytuacje z temperaturą a do tego chciałem zamontować Air Pot'y 6l które mają po 28cm wysokosci, minus lampa zostaje jakiś metr wysokości - wiem, że początkowo będą się cisnąć jak teraz, ale później (flo) krzaczki wg. mnie się przerzedzają i już będzie luz, z lampą nisko nad szczytami powinno być dobrze. Tylko nie wiem czy mając metr dostępnej wysokości bawić się z pełno sezonowymi czy też lepiej wybrać automaty które w większości przypadków wysokość mają mniej więcej podobną uwarunkowaną genetycznie? Summa summarum w żadnym wypadku nie robię tego komercyjnie, chciałbym mieć po prostu po kolejnej uprawie (domniemanych 6 krzakach) wystarczające zapasy do czasu następnej ścinki (mniej więcej kolejne 3 miesiące). Moim celem przy 6 krzaczkach jest 150g suszu, najlepiej bez jakichkolwiek treningów.
Broda Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Opublikowano 31 Maja 2015 W tym wypadku chciałem nawilżacz umieścić obok wlotu powietrza na zewnątrz box'a. Aczkolwiek teraz wyczytałem że całkowita średnica 6l Air Pot'a to 23,5 cm a nie rzeczone 20 więc 6 nie wejdzie. Pozostała opcja 5 Air Pot'ów bądź 6 kwadratowych 20x20. Totalnie nie mam pomysłu Logika podpowiada że 6 kwadratowych da większy plon niż 5 Air Pot'ów ale jak to się ma w praktyce?
Plantator Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Fruit spiryt ja prowadze na swoim GL, zapraszam następnego Up-a zrobie sesje z FS?.
maq0000 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 5 powinno wystarczyć, ja mam 90x90 w tym 8 pomidorów i jest bardzo ciasno, donice 11 l, 25 cm szerokość
Broda Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Opublikowano 31 Maja 2015 Pozostała tylko kwestia rodzaju nasion auto czy full season @Plantator dzięki serdeczne, zerknę z pewnością!
Sasquatch Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Teraz lece z Automatami, ale wiem, że następny raz wypróbuje sezonówki. Nawet po to żeby mieć porównanie i samemu się przekonać co będzie dla mnie lepsze
Broda Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2015 No własnie miałem podobny plan, a coby jednak teraz zapodać jeszcze automaty ( pełnego box'a ) a potem zrobię pełno sezonowe ( też pełny box ) właśnie żeby mieć porównanie. Wierzę że uda mi się wyciągnąć 150g suszu z 5 automatów w Air Pot'ach na Bio Tabs'ach ;D @edit późnym wieczorem : 58 dni(Quick One i Diesel), 56 dni(Kush) i 31 dni(Herer) Mikroskop zamówiony choć myślę że Kush'a niedługo spotka kosa. Diesel choć kwitnie ładnie złapał jakieś dziwne choróbsko lub jakieś niedobory. Nie są to tylko górne liście ale i wśród dolnych czy środkowych też się zdarza, to nie wypalenia od kropel wody. Gdzieniegdzie widać drobinki kurzu - walczymy z tym ile się da, przecieramy listki, porządnie przedmuchujemy i zamontowałem filtr rajstopy ale na następny grow buduję filtr cząsteczek. Duże fotki coby lepiej widać było
SmakMaroca999 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 kolego ogranicz nawozy i zbij temperature a bedzie wszystko O.K zo zadna wina kurzu a i on by sie nie osadzal jakbys mial mieszajacy zamontowany.Widac golym okiem efekty przenawozenia roslina za szybko zaczyna dojzewac powinna jeszcze budowac nowe kielichy kwiatowe a stanela w miejscu.
Recommended Posts