syn Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Dzień 18 - temperatura 26-27 st. wilgotności 70-80%. Wszytkim roślinom zrobiłem już LST oprócz jednej która ma zostać wypiepszona wkrótce. Moje haczyki, które wbijam w ziemie żeby ściągnąć szczyty roślin ku ziemi, okazały się nie do końa dobrym pomysłem. Niektóre haczyki są luźno wbite w ziemie i roślina wyciąga je do góry. Może ziemia jest za bardzo sucha i powinieniem bardziej podlewać aby była stale wilgotna? Rośliny podlewam co 2 dzień pięcioma litrami wody, które dziele na 20 roślin, w boxie jest stale 70 a nawet 90% wilgotności, proszę doardzcie mi czy nie zwiększyć teraz ilosci dodawanej wody np. z 5 na 10 litrów ? Tak naprawde zastanawiam się czy w ogóle nie zalać roślin większą ilością wody tak aby podlewać np co 4 dni? Roślina, którą wkrótce zastąpią dwie nowe na dzień dzisiejszy wygląda tak. Rozwija się powoli i nie wygląda zaciekawie. No i pech, jeden szczyt złamał się... Rozpaczam Edytowane 28 Stycznia 2018 przez syn
syn Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 Proszę powiedzcie mi jeszcze do jakiego czasu mogę wyginać swoje rośliny?
Dzik Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Nic się nie stało że się jeden szczyt złamał. Będzie ich dużo - nadrobią. Te dwie które po panie które chcesz wymienić to nie jest dobry pomysł - za późno. Rośliny możesz wyginać puki łodyga nie zdrewnieje na flo lub puki ma to sens. Jeśli chodzi o podlewanie to musisz nauczyć się ważyć donice w rękach by wiedzieć czy jest mokro. Na początku wsadzaj też paluch do donicy. Jeśli gleba lepi się do palca - jest mokro.
gospel Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Podlewaj po około 1L na głowę zobaczysz jak wystrzelą
syn Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 Właśnie chce aby wystrzeliły! Podejrzewam, że to przez to, że mało wody wlewałem do tej pory w te 20 litrowe doniczki, wszystko powoli rośnie... Dziś zalewam każdą 20 litrową doniczkę 1 pełnym litrem wody. Czy do wody dodać również booster korzeni Rhiztonic? - pół dawki?
gospel Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Wal całą synek. To już kawał krzaków jest. Ja pół dawki to ładuje tylko przed przesadzeniem i to Ku*****o mocnego rootbastic. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez gospel
syn Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 Przyznam że jest znaczna róznica po podlaniu każdej równym litrem z jednak pół dawką Rhizotonic'a. Trochę się obawiałem wlać pełną dawkę Kolejne podlanie czysta woda ze zmienonym ph. Codziennie je wyginam ponieważ szczyty cały czas pną w górę. Mogę tak codziennie je stresować? Może powinienem zastosować jeszcze raz oprysk Boom Boom Spray'em? W ulotce tego oprysku jest napisane aby użyć tylko raz w fazie wzrostu, raz w pierwszym tygodniu kwitnienia i raz w drugim tygodniu kwitnienia. Najsłabsza roślina którą miałem wypiepszyć jednak zostaje. Po podlaniu pełnym litrem roślina znacznie rozwineła się. Wygiąłem jej szczyt i zobacze co będzie dalej. Dziękuje gospel za rade z tym podlaniem Dzień 19 - 29 st. celsjusza wilg. 70% (dzień) 20 st. Celsjusza wilg. 80% (noc).
syn Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 Dzień 22 - temp. 27 st. wilg. 46% (dzień), temp. 22 st. wilg. 84% (noc). Dzień 23 - temp. 26 st. wilg. 63% (dzień), temp. 22 st. wilg. 84 % (noc); oprysk Canna Cure'em chwilę przed wyłączeniem światła; 4 dzień bez podlewania, podleję dopiero 5 dnia przed wyłączeniem światła podleje ponownie z pół dawką Rhizotonic'a. Nie wiem czy dalej kontynuować zaginanie, obawiam się, że rośliny będą niskie, a wg opisu pestek powinny sięgać nawet 110 cm. Nie podnosiłem jeszcze ani razu lamp cały czas są 60 cm nad roślinami, może powinieniem je podnieść?
syn Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Dzień 25 - rozpoczął się 3 tydzień fazu wzrostu. temp. 25 st. wilg. 72%. (dzień), temp. 19% wilg. 90% (noc). Podlewałem 24 dnia z półdawką Rhizotonic'a ph 6,4. Wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. Co sądzicie ?
syn Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 Dzień 28 - temp 27 st. wilg. 60-80% (dzień), temp. 19 st. wilg. 80-90% (noc). Dziś podlałem moje roślinki w dalszym ciągu 1 litr na donice z półdawką Rhizotonic'a ph 6,4. Podłączyłem automatyczne nawadnianie aby podlewać powoli. Przy podlewaniu ręcznym jak wlałem litr wszystko w donicy pływało... Dziś wyjąłem większość haczyków, ponieważ mam niskie rośliny i chciałbym aby wybiły się w góre... to by było na tyle już z tym LST dalej chyba nie ma sensu? Dzisiaj podwyższyłem również wysokość lamp tak aby zachować 60-70 cm od szczytów. Do boxa na chwilę wrzuciłem dwie nowe. Muszę znaleźć dla nich nowe miejsce bo tutaj są zasłaniene przez większe? Proszę o pomoc - czy mógłby mi ktoś coś doradzić co zrobić aby rośliny wybiły się góre? Nie chciałbym mieć takich kurdupli...
Recommended Posts