Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam cos sie w koncu ruszyło :) na jednym zdjęciu widać jak muszę wyginać "maleństwa" 2 sztuki maja nawet 150 cm z doniczka  :/ mam pytanie myślicie zw można wyciąć trochę liści z dołu ?? Zeby trochę wiecej światła dostarczyć do kwitnących pąków :) juz 22 dni od włączenia na kwitnienie  minęło . Pozdrawiam 

Opublikowano

Kwitna extra dobrze jest jeszcze troche urosna wyginaj dalej liscie , ja bym narazie zostawil , a co z tymi robalami skad sie tam wziely i co zastosowales, Gratulacje walczysz nie poddajesz sie, Beginer z Ciebie na gleboka wode wrzucony ale jak sie chce to mozna nie, Ja bym juz dawno utonal za swierzaka. Pozdro Jest Jungla

Opublikowano (edytowane)

Pasjonista dzieki wielkie za miłe słowa :) duża znaczą dla kogoś kto pierwszy raz w zyciu robi cos takiego :) wiec tak zastosowałem najstarsza technikę tzn lampka wiaderko i gąbka :) czynność powtórzyłem dwa razy i sprawdzan na razie nie stosuje chemii . Jesli zobaczę ze powrócą dranie wtedy pożałują . Czytałem ze w małej ilości nie ma czym sie martwić ze mogą byc nawet pożyteczne , miałem to w 4 doniczkach ja na razie cisza . Zaczynam sie obawiać juz miejsce na ledy dzis mierzyłem jednak moja 140 bez doniczki  :/ dobrze ze to ledy bo juz dawno by spłonęły . Staram sie jak moge niesamowita roślina mam nadzieje ze mi sie odwdzięczy :):) pozdrawiam ps nie mam pojęcia jak sie tam znalazły  Wszytkie otwory sa zabezpieczone siatka oprócz tego lepy na klej :) ( jak ba razie z 5 razy sam sie przykleiłem ?)

Edytowane przez Stonesour840
Nie pełna odpowiedz
Opublikowano

Witam ponownie dzis mija 27dni od zmiany światła. Teoretycznie według tabeli czas zeby dodać pk13/14 co Wy na to ? Cos mi mowi ze chyba jeszcze sie wstrzymać moja intuicja ale jestem kompletnie zielony wiec proszę o radę :) ps liście zasłaniają pąki moge je usunąć czy tez zawczwsnie na ten manewr ? Na zdjęciach powyżej tez widać moje niedobitki ktrore były bez światła ale teraz gonia resztę :) i 6 juz kwitnie  jesCze czekam na pozostała 5 jeden maluszek niestety polegnie ⚰⚰⚰ pozdrawiam a jesCze jedno podchodząc to tematu zdecydowałem sie na ledy i system hydroponiczny gdyż miało to dac bardziej owoce plony na YouTube jest dużo filmików porównujących klasyczne lampy do led . I nie wiem czy to jest "wina "ledow czy sytemu ale moje roślinki maja w większość grubo ponad metr a ponoć miały do metra rosnąć to jest problem . 4 sztuki maja 180 cm skończył sie namiot ?

Opublikowano

Chłopie masz piękny i zdrowy ogród a rośliny mają dużo wigoru:big-joint:

Sprzęt masz porządny wiec się nie martw. 

Liście możesz śmiało uciąć ale nie wszystkie ?

Pozdrawiam 

Opublikowano

W systemach hydroponicznych kwiatki lubia sobie tak ponad norme urosnac, z tym PK to licz raczej od dnia jak jak ci  kwiatek zakwitl. Jezeli producent podaje ze od 4 tygodnia flo to nie od 4 tygodnia od przelaczenia na 12\12 chyba ze jakas wzmianka producenta jest ze od przelaczenia .Super stado masz daj  im troche czasu, a te ledy co na youtube widziales to pewnie troche inna generacja od tych co my mamy, to sie szybko rozwija i kosztuje o wiele wiecej .Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pytanie ( jak bedą spac wrzucę fotki ) w związku z tym ze mam mało światła jest różnica miedzy roślinami  wiem ze nie które bedą długo pózniej ale jeszcze nie jestem nawet na etapie podania pk . A na nie których jaz sa pomarańczowe włoski na większości sa białe wyglada to jak młode kasztany ( moje rośliny maja po 180 cm mam nadzieje ze nie Choduje kasztanowców ??)martwie sie tymi pomarańczowymi czy to oznacza ze one juz sa na etapie końcowym czy z takimi włoskami moge je trzymać jesCze długo obstwiam ze zajmie mi to pare tygodni ?A problemow coraz wiecej  zatkane rurki. Robaczki wróciły zero miejsca itp . Pozdrawiam 

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+