Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

mały atak paniki: przyznaję się 12.02 podlałem z dodatkiem BioGROW. w 5 litrach wody rozpuściłem około 2.5ml nawozu. Od tego czasu 3 rośliny mają bubę na listkach pierwotnych. Niby nic strasznego ale zauważam że buba zamiast się leczyć zaczyna pochłaniać coraz większą część listka. Co ciekawe każda z roślin która ma bube ma ją tylko na jednym z listków pierwotnych, a cała reszta roślinek jest OK. Trochę panikuję bo myślałem że buba powinna ustępować a listeczki powinny wracać do zieleni. Za radą hipera postanowiłem podlewać je przez następne 2 tyg tylko wodą. Wklejam zdjęcia: od razu wybaczcie ze nie super ostre ale jakoś aparat się nie umiał skupić.

Pierwsze dwa złapały żółć jakoś dzieś po podlaniu Growem.

2

1

A ten pokazał żółtą plamkę z rana:

3

Od razu dodam że na innych roślinkach nic takiego się nie pokazuje. Wszystkie mają zdrowy kolor po liściach nie pokazują jakichś nadmiarów/niedoborów. Wszystkie podlewałem tak samo i tą samą ilością wody/roztworu/

Czekam na wasze opinie w tym temacie. Pozdrawiam

Opublikowano

bez paniki Szatanie. wszystko wyglada ok. a te listki usychaja bo roslinka ich nie potrzebuje.

ladnie lecisz.

pozdro 

gdy podlewasz sama woda to czy sprawdzasz  ph?

Opublikowano

Zaglądaj mniej do tego boxa Mr.666 ;) Mniej stresu będziesz miał ;) A wszystko wygląda ok. Nie dawaj jeszcze jedynie nawozów, bo ziemia ma ich wystarczająco jeszcze ;)

Opublikowano

qrwa :P nie da się nie zaglądać hehe postaram się wyluzować :) ph nie sprawdzam - sprawdziłem kiedyś kranówkę odstaną (taką leje) i miała około 7 +-0.2 ale to było papierkami  - muszę się zaopatrzyć w miernik PH. 

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+