Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Siema mały up

Amnesia która jako pierwsza wybiła 4 dzień pod HPS-em

Amnesia 4dni

amnesia 4 Dni

Po za tym dziwne zjawisko mam zamontowane 2 wentylatorki komputerowe (wtłaczający powietrze i mieszający)  gdy nie są włączone temperatura utrzymuje się na poziomie 27-29 stopni jak są włączone temperatura skacze do 30-31 byłem przekonany ze po zamontowaniu bede mógł redukować temperaturę a jest zupełnie odwrotnie.
Jeśli chodzi o wilgotność w dzień utrzymuje się na poziomie poniżej 20% mimo rozłożonych pojemników z wodą na każdej doniczce.
W nocy temperatura spada do ok 22-23 stopni a wilgotność skacze do 60-65

To by było na tyle pozostałe sionka nadal w krążkach kokosowych oczekuje wyjścia na świat z niecierpliwością mam nadzieje że niedługo wyskoczą to już prawie tydzień wiec już powinny sie pojawić :peace:

Opublikowano

moze ten mieszajacy jest zle ustawiony i dmucha ci cieplym powietrzem spod lampy ?

Mieszający jest ustawiony w kierunku HPS-a chłodzi go widać na zdjęciach jak jest zamontowany aby utrzymać temperaturę w granicach 27-29 musi być cały czas uchylone okno aby wlatywało chłodne powietrze nie wiem jak to bedzie wyglądało jak przyjdą cieplejsze dni muszę znaleźć rozwiązanie tego problemu :unsure: Może jakieś sugestie?

Mam nadzieje że nie utrzymujesz stale takiej wilgotności krążka kokosowego a zdjęcie było robione akurat po jego podlaniu / namoczeniu ? :)

Przez jakieś pól dnia zawsze tak było myślałem ze ma być mocno wilgotny starałem się podlewać raz na dzień aby miała trochę wody w nakrętce i była spryskana z wierzchu.

Opublikowano

Przez tą niską wilgotnosc możesz mieć problemy. Mogą się zacząć między pierwszym, a drugim tygodniem. Obserwuj pierwsze liście, czy przypadkiem nie zaczynają usychać, lub nie występują objawy spalenia nawozem.

• Upvote 1
Opublikowano

Wilgotność w trakcie dnia spada poniżej 20% dokładnie nie wiem jak bardzo bo higrometr ma skale tylko do 20%, a przecież w tackach rozstawionych na doniczkach jest pełno wody + wysoka temperatura (ok 27-29 stopni) powinny dawać większą wilgotność.

Przypuszczam ze problem polega na tym że jest cały czas uchylone okno aby temperatura utrzymywała się na prawidłowym poziomie z dworu wlatuje chłodne suche powietrze które obniża wilgotność w boxie. To tylko moje przypuszczenia więc jak coś to mnie poprawcie.

Nie wiem jak rozwiązać ten problem bo przy zamkniętym oknie temperatura rośnie do 32-33 a wilgotność już nie pamiętam, ale jedno jest pewne temperatura ani wilgotność nie może być na takim poziomie.

Jakieś propozycje?

Opublikowano

Powietrze w zimie jest suche też przez ogrzewanie.Też miałem problemy z wilgotnością, ale kupiłem nawilżacz i pomogło. Wilgotne powietrze powinno tez troche zbić temperature.

• Upvote 1
Opublikowano

Mały up

Chyba sprawdza się czarny scenariusz który przepowiedział Miś

Powietrze w zimie jest suche też przez ogrzewanie.Też miałem problemy z wilgotnością, ale kupiłem nawilżacz i pomogło. Wilgotne powietrze powinno tez troche zbić temperature.

A wygląda to tak

liście 2

liscie

W najbliższym czasie postaram się dorwać nawilżacz bo tak nie może być przy okazji może trochę zbije temperaturę to nie bedzie wlatywało przez uchylone okno suche i zimne powietrze.

Druga sprawa to sionka nie chciały mi kiełkować w zły sposób się z nimi obchodziłem i możliwe ze 2 poszły się je**ć może więcej  przez mój brak doświadczenia zbyt często namaczałem krążki i obawiam się ze mogły po prostu zgnić nie wybacze sobie tego ale zobaczymy wyjąłem je z krążków kokosowych i kiełkuje je w tradycyjny sposób w razie co to mam jeszcze kilka zapasowych sionek więc może trochę podratuje ten growlog

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+