GreeN Snake Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 Siemanko wszystkim zapraszam do czynnego śledzenia tematu jak i mecenatów do komentowania i pomocy No to zaczynamy Box: Dark Street 90x90x170cm Oświetlenie: HPS 400W, (może) szyba 2mm Wentylacja: Wentylator osiowo-kanałowy 220/280m3/h podpięty na 280m3, wlot na podciśnienie oraz wentyl komputerowy wlot jak i mieszający Filtr: Eco Prima Klima 360-480 m3/h Gleba: Canna Terra Professional PLUS, Plagron Bat-Mix Nawozy: Bio Tabs x2, Plagron Alga-Grow, Plagron Alga-Bloom, GHE Ripen, Atami Bloombastic(nie wiem czy te nawozy są dobre mają już ze 3 lata a ten Atami mi trochę zaschnął troche nim wstrząsnąłem i jest ok ale jak coś proszę o rade czy w ogóle go używać a tak btw to już zapomniałem do czego one są) Sionka: Auto Think Different x3 (Dutch Passion), Auto Big Devil XL x3 (Sweet Seeds), Red Poison x2 (Sweet Seeds), Amnesia Haze Auto x1 (Royal Queen Seeds) Trening: jeszcze nie wiem wyjdzie w praniu Donice: x9 11L Temperatura: Dzień na testach 30-32 muszę otwierać okno wtedy schodzi do 28-29, noc 23 Wilgotność: dzień 20-35%, noc 60-70% Fotoperiod: 18/6 Box Wentylacja Mierniki Oświetlenie Pestki moczone 12H w wodzie, w krążkach 32H Nawozy Gleba Doniczki 1-4 z podłożem Canna Terra Professional Plus, od 6 do 9 podłoże Plagron Bat-Mix, a doniczka nr 5 to mieszanka obu gleb. Jesli chodzi o posadzenie poszczególnych pestek to jeszcze się zastanowie i wszystko opisze To by było na razie na tyle zapraszam do komentowania 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czcz Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 no no, pełna profeska. czuje że to będą monumentalne krzaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 tego silent td mozesz podlaczyc zwyklym schodkowym przelacznkiem do swiatla wtey se ustawiasz predkosc jak chcesz tak to bardzo ladny zestaw. kule tez fajne podobno ten think difrent bardzo spoko. Dziwi mnie tylko czemu amnezja af od royala a nie dinafem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 Super się zapowiada Tabsy same w sobie dużo nie zdziałają, moc mają gdy ożywisz organikę a do tego potrzebujesz całego zestawu BioTabs. Tabsy wciskasz na około 10cm w glebę, w rogu doniczki ale nie przy samej krawędzi. Na samym starcie. Alga Grow - na fazę wegetatywną. Alga Bloom - na fazę kwitnienia. Ripen - do zepsucia smaku na koniec ja bym go nie używał tym bardziej że masz bloombastica BloomBastic - bardzo fajny booster, smak budsów jest słodki po nim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreeN Snake Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 no no, pełna profeska. czuje że to będą monumentalne krzaki No licze na pomoc fachowców może razem nam się uda tego silent td mozesz podlaczyc zwyklym schodkowym przelacznkiem do swiatla Dziwi mnie tylko czemu amnezja af od royala a nie dinafem z tym przełącznikiem coś wykombinuje na dniach może, a Amnesie nie wziąłem z dinafemu bo nie sprzedawali pojedynczych sztuk tylko w oryginalnym opakowaniu z 3 pestkami Zastanawiałem się czy z tymi nawozami wszystko wporzo bo mają już troche ten Bloombasic lekko zaschnął ale rozmieszałem go i jest już płynny tylko nie wiem czy się nadają jak i od kiedy je stosować liczę na wasza pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Nawozy mineralne mogą dosyć długo stać, z bio już gorzej. Na start tabsy wciśnij do gleby z batguano i tam już możesz sobie darować nawozy aż do znacznego kwitnięcia. Do gleby canna także zapomnij o nawozach aż do kwitnięcia W razie wątpliwości wszelkich rad udzieli Mecenat na czacie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BA+ON Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 ale ta folie niebieska z odblysnika to zdarles co? no zobaczymy. z nawozami pamietaj sie narazie nie rozpedzac. zanim zjedza co jest w ziemi troche minie. a miernikiem to sie zabardzo nie kieruj, nie maja dobrych opini. jol 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreeN Snake Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 ale ta folie niebieska z odblysnika to zdarles co? Nie ma co to było mocne gdybyś mi nie powiedział to bym tak jechał z ta folią do końca myślałem ze to taki odbłysk robiłem testy włączyłem lampe na kilka godzin z ta folia i troche na środku sie roztopiła nie mogę teraz zedrzeć tego... ale mam nadzieje ze to w niczym nie będzie przeszkadzać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 jak się odbłyśnik rozgrzeje to ją zetrzyj papierem toaletowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreeN Snake Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 Tez tak myślałem na razie czekam z niecierpliwością na kiełki A tak wygląda ta plama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts