Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Mis tak pisałem 8, bo bylem w mieście i nie wiedziałem kiedy wrócę, orientacyjnie napisałem ze 8

Addict.

Opuściłem lampę, teraz jest jakieś 40cm nad krzakiem, mam nadzieje, że temperatura się nie podniesie znacząco, bo jeśli tak się stanie to wróci do góry :/

post-43018-0-39188300-1439307604_thumb.j

Opublikowano

70cm to wg. mnie zdecydowanie za dużo nad szczytem. W sumie nie dziwię się, że są tak wyciągnięte.... 

Jak będziesz miał temperaturę na poziomie 33-35C nad szczytem to nic się nie stanie, bo ja taką miałem podczas upałów i roślinie nic się nie stało, chociaż może to być już trochę dużo - ale chcę Ci pokazać, że nie ma co panikować. 

Opublikowano

Złap łodygę nad tym piętrem, 2 palcami pod tym gdzie złapałeś, i przejedź tyli 2 palcami po łodydze w dół upierdzielając wszystko (lisice te zalążki pędów) Zostanie łysa łodyga, i wtedy podsyp ziemi ile tam się da

Opublikowano

Myślę, że nie powinno być tragedi z tą temperaturą. Na czujnik termometru pada ci światło od lampy? Bo, może zawyżwa temperature przez to, że jest naświetlony. Czujnik termometru powinien być zacieniony, bo promieniowanie świetlne może dodać te 3-4* na odczytach. Lepiej, żeby miały trochę za gorąco niż brak światła do 37* jest źle, ale tragedi nie ma, tym bardziej, że masz tam wentylator mieszający ;) Trzymaj je tak to zobaczysz dopiero jak zaczną zapierniczać. :) z dnia na dzień różnice widać gołym okiem.

Jak chcesz to zobacz w moim gl jak wyglądają po 23 dniach.

============

Co do doniczek to szkoda, że takie małe. I tym bardziej zrób to co Miś nawinął jak nie chcesz mieć roślin ~20cm, bo chyba tam po 3 litry tej ziemi jest.

pzdr.

Opublikowano

A liście są w cieniu?? :P rozumiem kontrolowanie temp w cieniu i w "słońcu"  ale używając jednego termometra raczej używałbym odczytu gdzieś przy szczytach. Just my opinion :P 

Pozdro

Opublikowano

czemu przy szczytach, a nie na wysokości szczytów? Liście nie są w cieniu, ale nie są też urządzeniem elektronicznym na które mogą wpływać promieniowanie świetlne. Po prostu przez promieniowanie świetlne mogą podawać zawyżony wynik. Tyle.

pzdr

Addict

Opublikowano

Promienie świetlne przenosza tez ciepło które może nagrzewac termometr pamiętaj ze liście to woda która też się nagrzewa, i masz rację chodziło mi o wysokość szczytów nie konkretnie przy szczycie:P

Opublikowano

11218955_693653334111592_802967577876642

Jak mówił Miś, tak zrobiłem. O to chodziło? (W tej większej urwałem dwa piętra liści, a w mniejszej jedno, urywać jeszcze, czy tak zostawić?)

Poza tym jak się ubije to będę na bieżąco dosypywał.

Co do termometru, postaram się go ustawić w cieniu, coś wykombinuję :D

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+