Rawkacanna Posted July 19, 2015 Share Posted July 19, 2015 Siemanko! Podjąłem się uprawy 3 Panienek AK47 AUTO Już kilka razy zakładałem tematy, więc, żeby więcej ich nie zakładać i nie spamować zakładam "growlog" Dnia bodajże 10lipca poszły do kubeczków o poj 200ml. Dnia 18 lipca poszły w donice docelowe Box: 60 x 60x 130Nasionka: 3 x AK47 fem/ Trawkaseeds.plDonica: bodajże 8lPodłoże: Uniwersalna 6-6,5PHNawozy: Zamierzam kupić do Biohumus Światło: 32W CFL, szczegółowo na zdjWiatr/wilgotność: 1 x wiatrk 18h na dobę / Kubeczki, waciki Teraz na wegu oświetlenie działa 18/6nocy, a na flo planuję 12/12 Ostatnio temperatura sięgała do 30st. Z tego względu podniosłem lampę kilka cm w górę, i do teraz spadła do 25-27 Lampę zamierzam wymienić na hps 150W z odbłyśnikiem. [Przy wymianie lampy, zamierzam pomalować ściany na biało, lub obiję białą folią] Rośliny podlewam codziennie, ręcznie, żadne autopoty, wodę leję na podstawkę, tak, ażeby korzenie się rozrastały w stronę wody Liczę na pomoc z waszej strony i cenne porady. /Co jakiś czas będę wrzucał zdjęcia i zdawał relacje, joł! św.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted July 19, 2015 Share Posted July 19, 2015 Mało światła panie kolego. Dokup jeszcze chociaż ze 2-3 takie żarówy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted July 19, 2015 Author Share Posted July 19, 2015 Właśnie myślę, żeby w ogóle założyć hps'ke 150W, zamiast CFL. Pod czym będzie lepiej? jak myślisz? Bo widziałem co kilka osób miało własnie pod 3 CFLkami i ładnie wszystko wyrosło i teraz sam nie wiem. Co radzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evilumsek Posted July 19, 2015 Share Posted July 19, 2015 Hps lepiej się sprawdzi, tylko ze temperatura może być problemem ale dla chcącego nic trudnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted July 19, 2015 Share Posted July 19, 2015 Bardzo dobrze myślisz. HPS 150W będzie w sam raz. Z temperaturą sobie powinieneś poradzić bez większego problemu. 0,6x0,6x1,3 to nie aż taki mały box, żeby zrobił się w nim niewiadomo jaki piekarnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted July 19, 2015 Author Share Posted July 19, 2015 W takim razie jutro wybieram się do hurtowni. Wrzucę fotki jak obiję na biało i zmienię lampę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 Dziś zamówiłem hps 150W, za jakieś 3dni powinna przyjść i w ten sam dzień prawdopodobnie zostanie założona /Odbłyśnik pewnie sam zrobię z tacy po plackach. A na dzień dzisiejszy sytuacja w boxie wygląda następująco Joł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Nic tylko zakładać HPS i walnąć ściany na biało , a ten planton k to chemia i syf z deka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 To co mogłoby być alternatywą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Ten Biohumus też się nie nadaje. Ten jest mineralny-w wiekszej mierze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts