Triskele Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Nie porównuje, porównuje ceny. Green Sensation Plagron to nawóz a Big Bud to enhancer, zupełnie inny skład. A swoją drogą może i kanapka, ale z margaryną z Co-opa ?
gigit Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 W dniu 4.04.2019 o 16:20, Triskele napisał(a): Cała dawkę:) ma niskie NPK, w big bud raczej chodzi o stymulatory, aminokwasy i fitohormony. Jak widzisz opinię są różne:) generalnie te boostery mają dobra opinię, widziałam kilka rankingów i zawsze są w pierwszej 10. Rozwiń Marketing robi swoje. Roślina potrzebuje makro i mikro żeby rosła # reszta to reklamowe bzdety, jak napiszesz do producenta o konkrety to z reguły w odpowiedzi są informacje odnośnie npk plus mokro, reszta to niby tajemnica producenta. Czyli podejrzewam że tajemnica to woda i barwnik ewentualnie. 1
Dzik Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Mokra tajemnica producenta może być taka że daje tam "coś od siebe". Może bio guano a może mocznik - kto to wie? ;-D Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez Dzik
gigit Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Tajemnica polega na tym że nic nie daje a bierze od naiwnych pieniądze. Co da bio guano? K2O? Niby po co jak już dał K2SO4....
Triskele Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 W dniu 5.04.2019 o 16:01, Dzik napisał(a): Mokra tajemnica producenta może być taka że daje tam "coś od siebe". Może bio guano a może mocznik - kto to wie? ;-D Rozwiń Plus oko traszki i dużo miłości:)
gigit Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Niestety, ale dziś liczyć się tylko $$. Producenci nawozów odkryli żyle złota, sprzedając nawóz warty parę złociszy za grube pieniądze. Ludzie od marketingu wykorzystują ludzką słabość i wmawiają że akurat ich produkt ma magiczny składnik który nie może być ujęty w składzie ( czytaj tajemnica handlowa) który sprawi że będziesz miał dziury w suficie. Wystarczy przypomnieć sobie co było na biologii. Czego roślina potrzebuje żeby kwitnąć i wszystko staje się proste. Można też posiłkować się wiedzą przeciętnego rolnika, lub podpatrzeć jakich środków używa w podstawie. Choć i tam już coraz śmielej radzą sobie czarodzieje. Jak ta cyganska szarańcza. Gdy zrozumiesz mechanizm życia rośliny to zrozumiesz ze litr bostera na kwitnienie jesteś w stanie zrobić za ulemek tego na półce.
Triskele Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 W dniu 6.04.2019 o 09:00, gigit napisał(a): Niestety, ale dziś liczyć się tylko $$. Producenci nawozów odkryli żyle złota, sprzedając nawóz warty parę złociszy za grube pieniądze. Ludzie od marketingu wykorzystują ludzką słabość i wmawiają że akurat ich produkt ma magiczny składnik który nie może być ujęty w składzie ( czytaj tajemnica handlowa) który sprawi że będziesz miał dziury w suficie. Wystarczy przypomnieć sobie co było na biologii. Czego roślina potrzebuje żeby kwitnąć i wszystko staje się proste. Można też posiłkować się wiedzą przeciętnego rolnika, lub podpatrzeć jakich środków używa w podstawie. Choć i tam już coraz śmielej radzą sobie czarodzieje. Jak ta cyganska szarańcza. Gdy zrozumiesz mechanizm życia rośliny to zrozumiesz ze litr bostera na kwitnienie jesteś w stanie zrobić za ulemek tego na półce. Rozwiń I co z tego ? Naprawdę nie wiem i co tobie w tej chwili chodzi ? Myślałam, że to forum o uprawie marihuany a nie o teoriach spiskowych. Nie lubisz nawozów Advanced Nutriens, i dobrze, koniec tematu. A swoją drogą zaśmiecasz chłopakowi fotorelacje postami co nie wnoszą niczego do tematu.
gigit Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie chodzi o teorię spiskowe i o konkretną firmę, po prostu mówię że można mieć to samo za ułamek ceny tylko trzeba pomyśleć i tak to jest pomoc w uprawie i jest to częścią forum. Skoro tego nie potrafisz zrozumieć to już nie moja sprawa. Przypominam że forum jest dyskusyjne, nie rozumiesz, nie podoba się... Nie czytaj... Proste. Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez gigit
Pomidorek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 To prawda że nawozy można sobie samemu mieszać z proszków dostępnych na chociażby alledrogo za ułamek ceny... w poprzednim sezonie robiłem tak na out... ale myślę że warto przenieść temat na czat albo założyć osobny temat? i po co te kłótnie? MJ powinna łączyć, a nie dzielić 1
Bartku Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Jak już po, to dodam kilka fotek ? 61dzien życia, 37flo jeden kwiat wyraźnie jest jaśniejszy nie wiem o co mu chodzi? ? drugi wygląda super. Jak na moje oko ?
Recommended Posts