Jeszcze poczekasz trochę. Overdrive to ostatnie 2 tygodnie. Dawaj cały czas bigbuda. Ja bym powiedział, że tu z 6 tygodni zostało patrząc po tych kwaiatch. Wystartowały jakoś dwa miesiące temu, czyli maja około 60 dni. Mia auto potrafiłi i 100 dni rosnąć. Nawet dłużej się zdarzało. Możesz dla przyspieszenia skracać czas naświetlania o godzię co tydzień. Kiedyś tak robiłem przy auto i mam wrażenie, że przyspieszało kwitnienie. Na pewno nie zaszkodzi. U mnie teraz podobny poziom rozwoju przy fotoperiodach po 8-9 tygodniach. Liczę, że na koniec sierpnia się wyrobię. Może początek września.
Tylko się cieszyć z takich problemów 🙂 Za dobra ręka do roślin się okazało 🙂
4 tygodnie minimum. Mało realne minimum. Korzonki wychozą przez te materiałowe donice. Normalna sprawa.
Fajne zdjęcia te od dołu. Jakby się w lesie było 🙂
Kurcze albo roślinka sama zaczeła zrzucać liście i odrzuciła dolne topy. Albo ją przesuszyłem, były ostatnio chłodniejsze dni i dość wilgotne a tu po 2.5 dniach trochę odrzuciła liście, (pierwszy raz znalazłem liście którym nie pomogłem na ziemi), jeden top jakby ususzyła łodygę i się złamał, ten z dołu wiedziałęm że przyjdzie na niego pora ale chciałęm zeby złapał nieco mocy.
Tak więc oberwałem co widziałęm słabsze trochę łodyk też odciełem znów 😐 Nie wiem czy dobrze zrobiłęm ale potrzesłem nimi trochę liści też puściło wtedy a co nie zauważyłem to pewnie jutro już przyschnie i zobaczę. Odzysk topków zrobiłem zobaczymy jak teraz klepną, czy wgl ostatnio zaskoczyło.
A może poprostu teraz tak ostro pije wodę, przez to ze tak blisko wentylatora i lampy? Hmmm ziema z góry była lekko przyschnięta, ale 10 litrów na 4 donice w nie wlałem 😛
Oczywiśćie leci mieszanka 3 x 20 ml (na 5L) Micro Grow Bloom + 10 ml (na 5L) Big Bud + 10 ml (na 5L) B52 + 10 ml (na 5L) Bud Candy.
Purple Wedding Automatic Feminizowane (AKS)
Wysokość w Indoor: do 120cm Wysokość na Outdoor: do 130cm
Frost Gorilla XXL Automatic Feminizowane (AKS)
Wysokość w Indoor: do 110cm Wysokość na Outdoor: do 130cm
Box to 60x60x160 i roślinki już dotykają sufitu MATKO BOSKA!
GPT powiedział mi że jeszcze 2-4 tygodnie. Więc @Rysiu liczę na ciebie jak to oceniasz, ja zaczynam się mocno niepokoić tym co sie dzieje oraz to dolne topy chodź u góry to sie przyblokowały nieco a górne za duże i chyba to nie puchnie jakoś mocno. Ale nie wiem nie znam się.
Pierwsze 3 mają około 65 dni a czwarta zaś około 54 dzień.
Czyli zostały im jak wierzyć danym producenta około 20-30 dni? Idzie to w dobrym kierunku?
Dobra czas na zdjęcia, na koncu oczywiśćie zoom na topki. Dziś ich bedzie dużo ale nastepnym razem postaram się mniej.
Swoją drogą przez te donice włukniste na dole do podstawek wyszły korzonki co mnie mocno zdziwiło.
#1-2
#3-4
#all_top
#mid_up
#przed_czyszczeniem
#po_czyszczeniu
#odpady
#widok_leśny
#wysokość
#zoom_na_topy
Recommended Posts