Scooby-Doo Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Witam Wszystkich Czas na obiecany grow na nowym świetle Pratktycznie wszystko juz gotowe i czeka. Jutro modernizacja szafki pod panel. Oprócz tego wszystko jest. Pestki już puściły kiełek i jutro najpóźniej pojutrze do ziemi. Pękły po nispełna 24h. I niedługo do gleby Owe pestki to Amnesia Auto od Kera Seeds i Critical+Auto od Smaka po rodzicach z Dinafem. Mam nadzieje , że wyrobię się do końca roku - taki jest plan Kilka szczegółów: Box: szafka 70-wysokość do światła x 37 x 47 - ten co zawsze Podłoże: PLAGRON Light Mix Doniczka: Nirvana® Root Pouches 3,8l x 2 Nawozy : BIOHUMUS-100% BIO , PLAGRON Terra Bloom , PLAGRON PK 13/14 , HESI BOOST Biostymulatory: VALAGRO McCREAM , ARYSTA ASAHI SL Światło: SunSpect LED 180W Full Spectrum - realny pobór mocy 93W Wentylacja: 2x wiatrak USB ( 2x100mm , 1800rpm ) Pozdrawiam Wszystkich i do następnego. Następny up już ze zdjęciami ( narazie nie ma czego pokazywać ). 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi83 Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Powodzonka z fartem do mety pozdro 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted October 15, 2015 Author Share Posted October 15, 2015 Powitać Uporałem się ze wszystkim i dziś mogę wrzucić fotkę lub dwie Pestki w doniczkach , panel zamontowany , otwory w szafce zrobione. Czekam tylko na wiatraki-zamówiłem nowe bo tamte już były kiepawe po 2ch latach upraw No i oczywiście aż panienki wyjdą na powierzchnie i wtedy już będzie liczonko dni i lecimy znowu 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 No to jedziem ,ciekawy jestem tych doniczek 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plantator Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 Piknie, Scorp mistrz kameralnych projektów ?. Napewno będe zglądał. Powodzonka i fart do mety?. Pozdro? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
itaka Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 No to lecimy Powodzenia i mega plonu Życzę 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted October 16, 2015 Author Share Posted October 16, 2015 Dzięki za dobre słowo Panienki powoli się wynurzają , najprawdopodobniej jutro będzie dzień numero uno Temp. w szafce przy włączonym panelu i bez wentylacji ( nie licząc wentylacji panela ) dochodzi do max. 28st. Z wiatrakami powinno jeszcze spaść kilka stopni , więc lepiej nie trzeba Do następnego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maq0000 Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Fajny panelik i doniczki podobne do doniczek "Horti". Powodzonka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted October 16, 2015 Author Share Posted October 16, 2015 @maq0000 - Dzięki No dokładnie , "horti pots" to praktycznie to samo. Chodzi o to , że Nirvana® zarezerwowała sobie prawo do używania nazwy Root Pouches. Dlatego inni producenci muszą je nazwać inaczej. Jest jeszcze chyba z tego co pamiętam 2 producentów tego typu doniczek i też mają inne nazwy Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Są jeszcze smart poty , ciekaw jestem jakby się spisała taka doniczka uszyta np z prześcieradła 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts