Dzień czwarty..
Parametry bez zmian, stabilnie..
Dzisiaj pierwszy raz zamiast zraszacza, dostały po 50ml wody z dodatkiem Root Boostera.
W tych donicach prawie ich nie widać 😁
Z farcikiem, miłego 😁
Podniosą się.. daj wodzie zejść z donicy żeby nie zaczęły gnić korzenie..
Ewentualnie możesz zraszaczem popryskać delikatnie żeby sobię pobrały przez liście a do donicy nie lej aż będzie lekka..
Jak masz jakąś donice luzem poza boxem o tej samej pojemności, nasyp ziemi i weź w ręce.. i czekaj aż te z boxu będą takie same wagowo..
@koloberTak podstawka była wilgotna , wyjebałem ja podstawiłem kratkę pod doniczkę żeby był przewiew może prędzej odparuje woda , nadal oklapłe są chuj wi czy to się Wogole podniesie jeżeli jutro będzie lekka to odczekam jeszcze do piątku i podleje w piątek a jeżeli nie to czekam dalej , chyba nie uschnie bo podlewane było w niedzielę 500 ml ….
Nie świruj😉 ja też nie jestem alfą i omegą😉 dlatego każda podpowiedź też jest dobra 👍
Sam wiesz najlepiej ile ważą twoje donice ale też jak ja podniesiesz to zwracaj uwagę czy podstawka jest wilgotna pod spodem.
Siema , sprawdzałem palcem koło łodygi dość głęboko w ziemii wydaje mi się być sucho i ciepło , ale donica jeszcze jest delikatnie ciężka , nie wiem jak to opisać ale czuć ciężar , na spodzie chyba jeszcze woda nie wypita , no nic nie podlewam dzisiaj jeszcze zobaczę jutro czy donica będzie lżejsza
Recommended Posts