kosa0305 Opublikowano 6 Września 2018 Autor Opublikowano 6 Września 2018 Dobry Wieczór Wykonałem dziś treningi na roślinkach. Na 7 Największych wykonałem FIM a na jednej LST. Dwie zostawiłem a te maluszki jeszcze są nie gotowe więc poczekam i na wiekszości wykonam LST. Zostawiam kilka zdjęć. Mam nadzieje że nie popełniłem żadnego błedu. POZDRO!
Judaista Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 Zobaczysz 2-3 dni i wyjebią z odrostami. Będzie busz.
Pasjonista Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 Baw sie i sie ucz , doświadczenie jest bezcenne. Ciekawiej sie robi:-) Przy okazji i my sie czegoś uczymy !!!
kosa0305 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Coraz bardziej mnie to zaczyna bawic i kręcić jestem glodny wiedzy i doswiadczenia ;D
Dzik Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Popieram eksperymentowanie i kibicuję. Ja dla odmiany od Judaisty przekładam LST nad FIM. Nie traci się auksyn ale zwiększa ich ilość. Poza tym nie ma "stop". Niemniej jednak wszystko fajnie pięknie. Powodzenia!
Judaista Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 O 7.09.2018 o 09:49, Dzik napisał: Popieram eksperymentowanie i kibicuję. Ja dla odmiany od Judaisty przekładam LST nad FIM. Nie traci się auksyn ale zwiększa ich ilość. Poza tym nie ma "stop". Niemniej jednak wszystko fajnie pięknie. Powodzenia! Wiesz co, też nieraz stosuje lst, ale powiem ci czemu zdecydowałem się fimować/topować wszystko zamiast naginać. Lst czasami bywa nieprzewidywalne, naginasz planta i ciężko jest uzyskać załóżmy te 6-8 równych topów. Najczęściej te celowo wyciągnięte z dolnych partii sa znacznie mniejsze od tego, który buduje się na głównym węźle. Czasami jak trafisz taką genetykę, to i tak zostajesz z jednym głównym topem i wyciągniętymi odrostami na lizaczki. Przy fimie/toppingu robie sobie założenie tego jaką powierzchnię chcę poświęcić na daną roślinę, ile topów chcę uzyskać z tej rośliny i czekam. Na każdym piętrze są dwa odrosty, jeśli chcę mieć ich na przykład 6 z rośliny, czekam aż plancik zrobi 3 piętra, fimuje/topuję i mam w miarę równe odrosty w ilości takiej jaką chciałem. Fim/topping jest wg mnie bardziej przewidywalny po prostu. @kosa0305 byś pokazał jak to tam się ruszyło
kosa0305 Opublikowano 11 Września 2018 Autor Opublikowano 11 Września 2018 @Judaista no rush już pokazuje nie było mnie kilka dni. ? Tak było wczoraj. więc wygląda to tak zastanawiam się dlaczego ta jedna roślinka jest wciąż taka mała . nasionko było z drugiego sortu CRITICAL FEM AUTO. I jeszcze ta jedna w lewym dolnym rogu. wszystko z Nią w porządku te liście sie zwijają... tzn. cały czas tak to wygląda nie pogłębia się. I również jest to drugi sort nasion. Wszystko przebiega zgodnie z planem..?
bortek Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Ladnie ida jak skoncza mi sie moje nawozy to chyba znowu sproboje na organice moze wezme od AN. Kiedys lecialem na biotabs tez bylo ok.
Judaista Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Fajnie wygląda, na kilku już widać, że odrosty się fajnie się wyciągają. Jeszcze kilka dni i będzie busz. Tylko czy roślinki nie mają za sucho? Ogólnie w uprawie organicznej nie ma czegoś takiego jak przesuszanie ziemi. W organice ziemia musi żyć, przesuszając zabijasz życie. W ogóle od początku grow przelałeś chociaż raz doniczki tak, żeby woda wypływała dnem?
kosa0305 Opublikowano 11 Września 2018 Autor Opublikowano 11 Września 2018 @Judaista Tak przelalem. Zdjecia wykonalem przed podlaniem. Srednio wlewam okolo 1l wody co 2-3 dzien na kazda. Sprawdzam palcem. Jezeli na glebokosci 2-3 cm czuje suche wtedy podlewam.
Recommended Posts