Scooby-Doo Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2017 @SmakMaroca999 - masz rację Przyjacielu nic dodać , nic ująć - coraz częściej spotykam się z tym , że panny się hermią - niezależnie z jakiego seedbanku są. Co prawda u mnie trafił się dopiero taki drugi przypadek odkąd bawię się hobbistycznie w uprawy. Ale na innych forach takie przypadki już nie są rzadkością - dziwne , ale prawdziwe. Bo idąc logicznym tokiem myślenia to rośliny powinny być bardziej stabilne , no cóż roślina czasem sama wie czego chce bez względu na to jak ją "stworzyli" breederzy i co któryś rzut nasionek trafi się taki egzemplarz. Powiem Ci , że ja się tym nie przejmuję , bo jak pisałem wcześniej - sionek jest nie dużo i głównie występują w dolnych "popcornowych" partiach i troszkę na samym szczycie "głównego szczytu" Ilość żywicy i zapach mówią jedno - palenie będzie przednie a ilościowo też niczego sobie Pozdrawiam
SmakMaroca999 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dokładnie Scoob wiem że będzie moc sam często zapylam po kilka pąków by było po te 50 kulek (teraz też mam taki zamiar )i nigdy nie było ziółko słabe.
Scooby-Doo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam Wszystkich - no może z jednym wyjątkiem Z roślinką wszystko jest w porządku Oprócz tego , że ostatnie podlanie z nawozami nie do końca jej posłużyło i teraz trochę marudzi z przejedzenia Zapobiegawczo poszło wczoraj podlanie BiOEmami , żeby wyrównały co trzeba Myślę , że po3mam ją do ok. 70go dnia życia - no chyba , że zacznie mocno przybywać tych nieszczęsnych nasionek , ale na razie nie zauważyłem , żeby się jakoś specjalnie mnożyły. Więc jest OK. Nawozy już odstawione i ostatnie tygodnie życia na samej wodzie począwszy od dzisiaj. Dzień 51
Toksyna Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ale pala pięknie się prezentuje a to jeszcze nie koniec. Oby bez przeszkód dalej. Pozdro
Scooby-Doo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dzięki Wielkie No może nie jest taka jak bym chciał , ale nie jest zła - czyli jak w życiu
Pasjonista Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Niech nabiera mocy, by wynagrodzic Ci to jak sie nia opiekujesz.Nasion wiecej nie bedzie , laska mimo przeciwnosci zrobi wszystko zeby Cie nie zawiesc.Pozdro
SmakMaroca999 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 ja bym już podawał jakąś melaske jak nie posiadasz Bud Candy by trochę cukrów dopąpować by sypneła jeszcze zywicą nim przejdzie na sama wodę.
Scooby-Doo Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 @Pasjonista - dokładnie też tak myślę nasionek będzie dosłownie tyle co na lekarstwo - pęknie pachnie i aż lepi się od żywicy - Dzięki za dobre słowo @SmakMaroca999 - mam melasę więc już ją leję powolutku , ale myślę , że nawozy już można odstawić i dalej lecieć na wodzie z ewentualnym "dosładzaniem" melaską BudCandy nie posiadam , więc teraz już musi się obyć bez @Pandafriend - a Dziękować Przyjacielu Następny up coś koło 60go dnia Pzdr i do następnego
SmakMaroca999 Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Scoob tak się przyglądałem tej twej roślince i to co ty uważasz że przenawoziłeś to mi wygląda raczej na złe przysfajanie związków mineralnych a teraz wytłumaczę czemu tak domniewam. Uprawiasz w ziemi i teraz zaczełem kumać bo kiedyś miałem problem ten sam i jak napisałem do chłopaków to kazali mi właśnie ograniczyć nawozy gdyż lane w całych dawkach buforują wodę u mnie z ph 7,2 do ph 5,9 właśnie to sprawdziłem więc za niskie jak na ziemię najlepiej jakby oscylowało ph na granicy 6,3-6,5 wtedy będzie lepiej przysfajany przez roslinę Mg,Ca oraz PK.
Recommended Posts