Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Bardziej mi chodzi o trening dla trochę większego plonu niż wysokości. Ale chyba zostawię obie w spokoju, w sumie to pierwszy raz więc niech rosną jak chcą, zobaczymy co z tego będzie.

Opublikowano

Dzisiaj mam zamiar je podlać, ile wody lać? Pół litra czy nie będzie za dużo? Czy pH regulować przed samym podlaniem czy może być z ostatniego? I woda z cytryną jest odrobinkę mętna tak ma być i to nic nie przeszkadza? Wiem że pytania trochę dziwne ale wole się upewnić.

Opublikowano

Dam Ci praktyczną radę na przyszłość:
1. wypełnioną ziemią doniczkę przed pierwszym podlaniem podnieś obiema rękami i wyczuj ile waży na sucho, będziesz miał punkt odniesienia.
2. przelana roślina ma obwisłe liście, nawet spowolniony wzrost
3. Póki roślina nie rozbudowała tak korzeni możesz  sprawdzić wilgotność gleby wbijając palec
4. Lepiej przesuszyć niż przelać ( konopie to wbrew pozorom wytrzymałem rośliny)
5.jak nie możesz zmierzyć ph, lej Dobrowiankę ;)

Pozdro :)

Opublikowano

Moge mierzyć pH wody i je regulować, zastanawiałem się już nad metodą "ważenia donicy" ale nie wiedziałem czy dobrze to wyjdzie. Następnym razem spróbuję

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+