vee'd Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zbytnio kombinujesz. W pcboxie im prościej tym lepiej W takim małym PC lepiej jak zamontujesz 2 świetlówki 40w, zrobisz przewiew pomiędzy nimi i tym sposobem nie będziesz potrzebował szyby (tzn nie będziesz kminił z opakowaniami po cd). Zawsze też można kupić antyramę i szyba jest, nie mówiąc już o szklarzu który przytnie nam na wymiar. Ale w twoim przypadku to bym zabrał się za outa. Jeśli kminisz nad pcboxem to raczej chcesz ukryć uprawę przed rodzicami co jest trudne i przypału sobie możesz narobić... Cytuj
Gość botox-ps Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam, planuje zrobić growboxa a'la kolumnia ... mam zamiar zbudować go ze sklejki, i wsadzić jakieś nawet niedziałające głośniki dla niepoznaki, postawie go koło biurka w pokoju za firanką... Chciałbym zeby z jedek krzaczek się zmiecił Wymiary jakie zamierzam mu dać to: szer. 20 cm głęb. 25 cm wys. 50 cm co o tym sądzicie ?? powinno to wyglądać mniej więcej tak.. Cytuj
Gość marco86 Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 2x24W, donica z kartonu na cała powierzchnie 15cm wys ewentualnie szybka i wydmuch koło lamp 80mm sprawdż temp i jedziesz z koksem - pezy LSt i trzymaniu jak najnizej planta kilka g wyciagniesz spokojnie. Najlepiej zacznij od af femi. Cytuj
lampa Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 nie wiem czy dobrze skumałem pytanie.... taki wentyl montujesz poza boksem najlepiej. w kolejności box-rura- wentylator Cytuj
d16z2 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 siemka planuje boxa 100cm x 100cm x 150cm wys, hps 400w z lampą plantstar, chciałbym zapodać do niego 9 automatów. Mam za sobą pare upraw na kompaktach teraz chce full profi na hps teraz pytanko czy styknie zwykły odbłyśnik i pare wentylatorów czy trzeba dać cooltube i promieniowy aby nie było piekarnika ? Cytuj
Bartekk Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 BOX: 60x60x150 OSWIETLENIE: HPS 150w WENTYLACJA: 1wiatraczek wtlaczajacy powietrze na dole i 2wyciągające na górze I teraz pytania: 1.Ile roslinek moge tu upchnąć? Z 2? 2. Czy ten HPS da rade w tym boxie czy dac 250w? Cytuj
Gość marco86 Opublikowano 31 Lipca 2010 Opublikowano 31 Lipca 2010 Nie wiem ile to jest 27 funtow ale raczej sie oplaca jak za 2 szzt. U nas dałbys za podobny zestaw ale U4, a nie spiralna ok 2x129zł+przesylka. Z tym ze i tak musisz kupic odblysnik czy nawet 2 jak chcesz je dac razem tak ze lepiej chyba jednak hps Cytuj
TheMafio Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zrobiłem 4x 20W enerogo oszczedne czyli 4x 95w na blaszce czyli tania wersja hps, jedna dziura po kazdej stronie jako dziury bierne i po lewej wiatrak wdmuchujący na wyskosci 50cm i po prawej wyciągający u góry. Musze odpalic boxa i sprawdzic temperature i zaraz zaczynam kielkowac pestki Cytuj
messy666 Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 A teraz moja kolej mianowicie mam szafke 45x45x70wys do ktorej planuje wpakowac HPS 150W wychodzi na jakies 17000lumenow i teraz pytanie- ile plantow pod to wsadzic? 2? 3? moze 4? indoor feminized: tylko jakie? z racji ze nie duzo wiem o odmianach indoor wiec zdam sie na wasze doswiadczenie:) pozdrawiam! Cytuj
LepiSie Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 A teraz moja kolej mianowicie mam szafke 45x45x70wys do ktorej planuje wpakowac HPS 150W wychodzi na jakies 17000lumenow i teraz pytanie- ile plantow pod to wsadzic? 2? 3? moze 4? indoor feminized: tylko jakie? z racji ze nie duzo wiem o odmianach indoor wiec zdam sie na wasze doswiadczenie:) pozdrawiam! szczerze to za wysoko to tam nie bedziesz mial do tego hps co moge powiedziec wez daj tam 4x5l doniczki do tego jakies AF albo 100% Indyjki co do wentylacji polecam takie rozwiazanie 2x Wiatraczki PC na wlot, 1x wentylator lazienkowy na wylot ( bedzie opcja podlaczenie filtra przez to ) i jak masz to jeden PC Fan mieszajacy w srodku powinno byc ok, do tego Ostry LST i delikatny FIM i bedzie dobrze Cytuj
Recommended Posts