A tak ogólnie to jak byś chciał spróbować czegoś nowego i z mineralnych to polecam te co ja mam 👍 one są trzy składnikowe i nie wiem czy coś co to mówi ale to jest stare general hydroponics ogóle firma ze Stanów a teraz urzędują we Francji. Opinie mają bardzo dobre i ja też zajebałem tyle rzeczy w tej uprawie że głowa mała a jednak co tam rośnie 💪 tylko te dwie mnie wkurwiają tą AK nie trenowana i tą z jej lewej też się opierdala 😉😁
Rysiu one teraz tak naprawdę zaczęły puchnąć z dnia na dzień są grubsze 👍😉 i myślę że za dwa tygodnie podam ripena tej pierwszej z lewej tej małej w środku i w górnym prawym rogu Special Quinns a ripen to jest złoty sekret starych szamanów 😉🤣🤣🤣🤣 a tak na poważnie to 17go zaczął im się siódmy tydzień a ripen spowoduję uwolnienie energii którą roślina trzyma w zapasie 👍 naprawdę dobra rzecz 👍i masz jeszcze fotki każdej z osobna no i te dwie marne AK. Ta jedna jeszcze zaczęła coś kwitnąć po ostatnim podaniu nawozów i naprawdę syto i fosforu i potasu trochę azotu żeby tak nie robiły się takie żółte. Ale one tak jakby fosfor i potas miały zblokowany dlatego teraz chcę ją podlać woda z calmagiem ale z wysokim pH około 7,5 bo w glebie ma jakieś 6,2 a w wyższym o wiele lepiej przyswaja fosfor i potas i zobaczymy. Jak nie to pozostanie tylko flusha jebnąć bo nie ma sensu lać nawozów skoro i tak ich nie pobiera 😅
Jasne z tego nic nie będzie i tak, kasuj to i nawet się nie czaj 😉i jak masz to ja bym wstawił mały wiatraczek żeby wiał od dołu do góry,tak żeby lepszą cyrkulację im zrobić. Dlatego że masz tam mały gąszcz na górze i fajnie żeby coś tam dmuchało ale jak nie masz to specjalnie też nic nie kupuj. Ale tak na przyszłość to warto mieć dwo mieszaki jeden wyżej a drugi niżej. To pomaga zapobiegać pleśni i grzybów do tego rośliny dostają więcej CO2, warto pomyśleć na tym👍
I ja na twoim miejscu te małe odrosty pod głównym baldachimem też bym wyciął bo to będzie popcorn 🍿
Czas na mały update!
Górne szczyty zaczeły puchnąć wychodzą z nich te małe listki a niektóre już powolutku zachodzą szronem.
Roślinki, ponaciągałem na boki ile się da a część z nich drucikiem musiałem podciągnąć jedną z samego środka wygiołem mocno prawie o 90 stopni do tyłu nie wiem czy nie za bardzo musicie mi tu dopowiedzieć, niestety nie zrobię zdjęcia bo nie idzie tam ręki włożyć jest naprawdę ciasno już.
Roślina gubi sporo dolnych liści, torchę jej pomagam potrząsając, część dolnych topów już zbrązowiała lub zczerniałą więć takie łodygi też wyciołem. Część trzyma się dobrze ale sporo tam takich wysychających kulek nie wiem czy to wyciąć czy nie. Ponaginałem część też do środka bo się zrobiło małe okienko świetlne.
Co do odpadów warto to zapalić, po ostatnim razie jakoś mnie roztrzęsło, z lekkimi duchotami, pewnie przez nawozy albo takie to mocne nie wiem 😛
Ostatnie zdjecia pokazyją coś co sie zastanawiam czy wycinać czy czekać z tym jeszcze bo takie to dziwne, oczywiście z dołu.
Nawozy bez zmian zdaje się, że mniej wody trochę piją i choć dalej rosną to znacznie wolniej. @Rysiu@kolober (takie wezwanie do oceny ^^)
#all
#topy
#bot
#mid
#mid_up
#top
#odzysk
#co_robić
Recommended Posts