Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Esned napisał:

A u mnie tak właśnie się pojawiał pomału niedobór magnezu co za tym jeszcze szło fosfor i potas... teraz w tej miałem to samo ale trzeba wyciągać wnioski 👍 z moim obserwacji wynika  ze koniec veg początek flo to najbardziej intensywna praca rośliny zaczyna budować kwiaty a  do tego potrzeba jedzenia  🤷🏼‍♂️  Zobacz końcówki liści masz już pomału pousychane i żółtawe to napewno nie jest przenawożenie . Zobacz czy na brzegach liści nie robi ci się ciemno zielony kolor wpadający w fiolet 💡 lepiej posprawdzać wszytko albo działać albo obserwować jak się rozwinie sytuacja🤓

Dzięki za rade, w sumie jest właśnie jak piszesz,ale podobno w Top Maxie który daje jest magnez,chyba że tylko napisali tak a są tam śladowe ilości ,bo nigdzie nie ma ile dokładnie tam jest.I w sumie jest też deficyt azotu bo czerwone łodygi,ale nie wiem czy w fazie kwitnienia go dodawać bo podobno hamuje.

Edytowane przez BigEduardo
Opublikowano

@BigEduardo top max jest dobry na flo jak jest wszytko ok on nie dostarczy zbyt dużo substancji by wyciągnąć z niedoborów 
kup sól epson w aptece dostaniesz 20g na litr wody rób oprysk jeden lub dwa razy dziennie przez 4-5 dni w uprawach bio a w mineralnych cal mag i jazda 😎 i wlej większa dawkę nawozu co zawiera potas i fosfor tylko jak wlejesz to odrazu oprysk bo inaczej zablokujesz  musi mieć to i to  na raz 😋 nie wiem jak lejesz  ile wody na ile nawozu . A tym azotem się nie przejmuj może już wyciągać z liści po prostu i dlatego masz takie wrażenie 🤷🏼‍♂️ Jeszcze masz szanse ze obędzie się bez dużego deficytu to dopiero początek 👍

• Thanks 1
Opublikowano

Czerwone łodygi lub bordowe często występują i pojawiają się w 3-4 tyg flo. Ja także je mam. I wcale nie oznacza to niedoborów. nie próbuj zwiększyć ilości karmy jeśli uważasz ,że dobrze porcjujesz bo możesz pogorszyć sytuację. U niektórych odmian to normalne.

• Thanks 1
Opublikowano

@ichikaru mi czerwone łodygi tez wyskoczyły i to juz w 2 tyg flo a jak dostały odpowiednia dawkę jedzenia w szczególności magnezu z dnia na dzień  było widać jak schodzi...  zreszta niech się wypowie ktoś z większym doświadczeniem...

• Thanks 1
Opublikowano

kurde widze cieżko odpowiedzieć , niby sie drastycznie nic nie pogarsza ,jedynie 1-2 liście nie takie reszta myśle że w dobrym stanie , nawozy co 2 podlanie raczej mają co trzeba.

Opublikowano
13 minut temu, BigEduardo napisał:

kurde widze cieżko odpowiedzieć , niby sie drastycznie nic nie pogarsza ,jedynie 1-2 liście nie takie reszta myśle że w dobrym stanie , nawozy co 2 podlanie raczej mają co trzeba.

Podlewaj, dawki nawozy jak wcześniej  i obserwuj  tylko pamiętaj nie przelej ani nie przesusz nie wiadomo jak 👍 i z fartem do końca 😇

• Thanks 1
Opublikowano

49/21 Temp.26-27C  wilgotność: 40-48%

Roślinka powoli puchnie, zaczyna budować też dolne piętra,dostała oprysk z canna cure zapobiegawczo,podlewana cały czas tak samo i stabilnie do przodu.  

74797538_956479968066044_1075112970834411520_n.jpg

74661765_424750904833181_7962999968149536768_n.jpg

• Upvote 1
Opublikowano
56/28 Temp.26-27C  wilgotność: 35-42%
w weekend dostała ostatni oprysk z canna cure,dzisiaj podlana top maxem,bio bloom i alg-a-mic , myśle że za tydzień-2 ostatnie podlanie nawozami i za miesiąc około ścinka .

78090494_2545568495680140_2103284337125359616_n.thumb.jpg.5010c75c33b490cc7615c482e82546ae.jpg

• Upvote 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+