Macky Opublikowano 13 Października 2019 Autor Opublikowano 13 Października 2019 Godzinę temu, ja72 napisał: Vito czemu nie dałeś na początek MH? mam MH mam i LED'y a nie dałem i nie trenowałem jak należy z dwóch powodów, nie miałem czasu się nimi zajmować oraz z lenistwa 🙂 jak mam chwilę wolną to przeznaczam na relaks, a tego ostatnio mało... Na samym początku planowałem robić V4 na każdej (podczas veg pod ledami), ale plany się u mnie zmieniają dosyć często i wychodzi jak wychodzi... Baa miło w ogóle być dużo więcej roślin w namiocie Q300 (3x3) ale może to w następnej fotorelacji...
Macky Opublikowano 24 Października 2019 Autor Opublikowano 24 Października 2019 Dołożyłem wentylator wtłaczający. Czas świecenia został skrócony. Nawozy cały czas podaje według schematu odżywiania. Lampy ustawione na 400W. Przed ścięciem zrobię fotki każdej podpisanej osobno. 2
bortek Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 No ładnie lecisz ja też lece kilka roslin w light mix na probe z nawozami według rozpiski wychodzi mi w kazdym tygodniu raz nawozy i jak narazie jest ok wogole te nawozy Remo Nutrients sa tak zrobione ze jak mieszasz wszystko z woda RO jak zalecaja to ec jest okolo 2.0 Widac u ciebie im odpowiada takie karmienie
Macky Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Opublikowano 3 Listopada 2019 Dzięki 🙂 Przy mineralnych nawozach najlepiej wodę przez osmozę, ja mam osmozę ale na razie nie podłączona, musze wymienić filtry. Puki co leci woda czasami nawet świeżo z kranu, nie mam gdzie rozłożyć zbiorników i rozkładam je najwyżej dzień przed. Mniej więcej 5 tydzień kwitnienia. Czas skrócony. Lampy nadal po 400W. Pytano mnie ile przebiegu mają lampy, i może to dosyć istotne bo żarówki mają już 4/5 grow. Są to bodajże GIB Extreme czy jakoś tak, te z największą ilością lm. To ich ostatni raz 🙂 Rosną przeróżnie ale tak to jest z taką różnorodnością genetyczną 🙂 1 2
bortek Opublikowano 3 Listopada 2019 Opublikowano 3 Listopada 2019 Fajnie to wyglada ja tez leje z woda RO. Ostatnie podlanie dalem bez nawozów i juz mi wyskoczyły na dwoch niedobory. Te nawozy co mam faktycznie trzeba dawac według rozpiski
Macky Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Opublikowano 11 Listopada 2019 6 tydzień kwitnienia rozpoczęty Lampy ustawione na 600W, czas świecenia skrócony ostatni raz, świecą teraz tylko 9 godzin. Wyciąłem dwa AK47, jednego tego najmniejszego aby było co popalać, a drugi to niedorozwój, wyglądał jak klon sativy... 4
Maaac Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) Jakie przeskoki robisz przy skracaniu czasu ? tj. O ile zmniejszasz ? 12/12 i wtedy analogicznie w dol ? dajmy na to o 15min co pare dni czy wiecej ? Edytowane 11 Listopada 2019 przez Maaac
Macky Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Opublikowano 12 Listopada 2019 Zaczynam od 11 godzin świecenia. Zmniejszam o 30 minut co dwa tygodnie, z tym że 15 minut z początku i 15 z końca świecenia. W obecnym growlogu skróciłem czas świecenia o tydzień szybciej, ale to indywidualna sytuacja.
bortek Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 I jak Vito caly czas wedlug rozpiski cisniesz z nawozami czy były jakies zmiany bo ładnie wygladaja. Moze kiedys sie skusze na bac Te boxy od ambient moim zdaniem najlepsze namioty maam jeden mniejszy lata juz i nie zawodne wykonanie
Maaac Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 Patrze tak na twój odbłyśnik i masz tam kratke centralnie pod żarówką, ma to jakieś strategiczne znaczenie ? Rozumiem że chodzi o przysłone samego źrodła światła. Ja mam samorobny odbłysnik z HPS 150 i nie wiem czy kombinowac coś takiego bo mam takie coś jak u ciebie pod żarówką.
Recommended Posts