Macky Opublikowano 29 Września 2019 Autor Opublikowano 29 Września 2019 Nie było mnie przez parę dni i niektóre poparzyły się od odbłyśników. Puki co lecą na obniżonych mocach lamp do 250W. Nie lubię takiej różnorodności w namiocie bo rosną jedna mniejsza druga większa, ale cóż mam takie nasiona to trzeba wykorzystać 🙂 4
bortek Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Ładniutko, jakiś trening czy puszczasz wolno?
Macky Opublikowano 29 Września 2019 Autor Opublikowano 29 Września 2019 sam niewiem, chyba puszczę wolno, najwyżej łamanie + wycinanie dolnych gałęzi z których i tak by było mało ze względu na ścisk.
Macky Opublikowano 6 Października 2019 Autor Opublikowano 6 Października 2019 Blue Dream okazały się regularnymi konopiami, jedna męska już wycięta. Niektóre z nich zostały połamane i powycinałem nierokujące dolne pędy. Ten maluch to AK47 Poukładałem je stopniowo i lampy wiszą skośnie. Te wysokie to przeważnie genetyka sativy. Lampy ustawione na 250W do końca miesiąca. Czas świecenia skrócony o 30 minut. 1
uNeedSome Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Troszkę się powyciągały, ale będzie dobrze. Z własnego doświadczenia wiem że konopie nie lubią też mega intenstywnego swiatła szczególnie od lamp hps czasem lepiej rosły rośliny w rogu gdzie bylo mniej instesywne swiało odbite przez folie refreksyjną. W pierwszych tygodniach na sadzonki fajnie sprawdzają sie lampy LED a i pozniej nie stosuje odbłysników nie ma takiej fali ciepła która niszczy liście jak i swiatło bardziej się rozprasza ale to sprawdza się u mnie w groowroomie.
Macky Opublikowano 13 Października 2019 Autor Opublikowano 13 Października 2019 Wyciąga się głównie genetyka sativy, sporo łamań doszło i kolejne wycinki u dołu. Widać że ten bank nasion także skupuje od różnych brederów nasiona, np. CBD Remedy rosną prawie identycznie, a AK47 w huj różnie 🙂 Jeden ten najmniejszy a najbardziej kwitnący to AK47 i jedna z tych dużych to też AK47... 1 1
ja72 Opublikowano 13 Października 2019 Opublikowano 13 Października 2019 Vito czemu nie dałeś na początek MH? Mam też mix roślin, z naciskiem na Sativa też zależało mi na krótkim VEG i też daje organiczne nawozy (co prawda biotabs) ale ziemię mam BAC :) ale...nie pozwalam roślinom na takie wyciąganie, i Ty stary wyjadacz zapominasz o super croppingu?
ja72 Opublikowano 13 Października 2019 Opublikowano 13 Października 2019 4 minuty temu, bortek napisał: Pisze że łamał. Bortku...faktycznie pisze, co zresztą widać, ale łamiemy zwykle jak roślina zaczyna dotykać źródła światła, w tym wypadku pytałem czemu tak doświadczony hodowca nie miażdżył łodyg...by wstrzymać ich pęd do światła.
Recommended Posts