Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

mam mały box 60x60 

najmniejszy wentylator radialny to: 250 m³/h, 70 W, 715.99 zł

zamiast niego może mógłbym wziąć wentylator kanałowy (i regulator żeby zmniejszyć wydajność):

"silent TD 250/100" 430.00 zł

bieg 1:  200 m³/h, 21W, 19dB

bieg 2:  250 m³/h, 27W, 24dB

różnica jest w cenie, w zużyciu prądu, oba ciche i wygłuszone

jeśli czyta ktoś kto się orientuje proszę o pomoc

Opublikowano (edytowane)

Ja mam w boxie 0.5x0.8x1.8 zwykły wentylator kanałowy 125mm za 40-50zł i do tego regulator obrotów za 80-90 ventis. Cały veg i większośc kwitnienia chodzi skręcony na prawie minimalne obroty. Dopiero na koniec go trochę podkręcam i coś tam słychać, że w szafie szumi, ale to jak jesteś w tym samym pokoju. Z przedpokoju już nie słychać. Filtr mam prima klima 200-250m3 za 130pln. Na późnym flo się trochę przypycha przez wilgotność większą i dlatego muszę zwiększać obroty. Jak ten się zużyje to kupię 2 razy większy i powinien problem zniknąć, lub wyraźnie się zmniejszyć. A jeszcze jakbym wentyl zmienił na lepszy, to w ogóle. A mam najtańszy jaki był.

Ja bym kupił wentylator ze stałą prędkością obrotów taki za 200-300pln i do tego regulator obrotów z płynną regulacją i za 400 masz fajny zestaw, naprawdę cichy.

Tak to u mnie wygląda

large.went1.jpg.64b3fd09d76f78fb66b3067c93bc3302.jpglarge.went2.jpg.60972862f9e4f3b7d9f602e0d4b45eaa.jpg

Edytowane przez Rysiu
  • Upvote 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

? tydzień 2 

large.IMG_20190302_072645.jpg.5926201c6ed1ac94e84c9da25af1a9ba.jpg

Zauważcie jak mogą różnić się objawy problemów z korzeniami - w tym przypadku ziemiórki. Jedną roślina zmieniła kolor i karłowacieje, zwija liście w dół, druga jedynie podwinęła blaszki do góry.

Edytowane przez Dzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

lipa, ze juz tak wczesnie cie sie ziemiorki zadomowiliy, wszak nie sa jakies bardzo szkodliwe, jesli ziemia bedzie wystarczajaco wilgotna,  ale wkurwiaja mega :D

Edytowane przez Gucio
Opublikowano

Otóż to - wkurwiają mega.  :-) Przywędrowały z innych roślin domowych bo nie zdążyłem ogarnąć na czas.-Dobrze się czują bo startuję na bio. Raczej nie zaszkodzą już więcej. Zaczęły gryźć bo w doniczkach startowych zrobiło się sucho.

Na szczęście mam sezony więc taki problem to nie problem 

Opublikowano

Miałem to chuyostwo. Zjadały korzenie mocno. Rośliny mocno to odczuwały. A potem latało tego gówna pełno. A to wszystko z marketowej ziemi.

Opublikowano

Jak chcesz się tego pozbyć to poszukaj środka z nicieniami nie pamiętam jak się nazywa ale chyba w uprawie pieczarek jest stosowany... Choć mogę się mylić. Sposób drugi bardzo skuteczny to górę doniczki zasypać drobnym piaskiem tak ok 1.5 cm będzie chyba w sam raz.

Opublikowano
2 godziny temu, Rysiu napisał:

Miałem to chuyostwo. Zjadały korzenie mocno. Rośliny mocno to odczuwały. A potem latało tego gówna pełno. A to wszystko z marketowej ziemi.

Dlatego warto zainwestować w porządne medium. Od 6 lat mamy zioło w szafie, NIGDY nie mieliśmy pasożytów na roślinach. Ale zawsze mamy ziemię Plagron Royal Mix. Plus porządne mycie sprzętu pomiędzy growami.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+