Esned Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 @maurycy napewno zabraknie blooma i topmaxa ? fajnie do biobizza dodać jakieś pk wtedy idą jak burza ? i lac bloom top max i pk razem ? Cytuj
Triskele Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Śmiało lejcie coś z większą zawartości PK Top Max NPK 0,1-0,01-0,1 Bloom NPK 2-7-4 To bardzo niskie wartości, może nie powinnam porównywać nawozów bio z mineralnymi ale dla przykładu: Big Bud NPK 0-1-3 GHF long flowering NPK 18-12-18 GHF booster NPK 0-30-27 Porównuje dlatego, żeby pokazać zapotrzebowanie roślin i ich możliwości. 1 Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Opublikowano 16 Marca 2019 35 dzień od przełaczenia A więc ostatnio młode podlane jakieś 3-4 dni temu po 1l na łeb z podwojna dawka bio bloom i top maxa . Coś je boli lecz nie wiem co ... wiem że na pewno maja meega goraco nie wiem czy to jest powodem ich wygladu , oraz jak widać jedna z panienek nawet dobrze nie zaczela kwitnac ... Puchna meeega wolno co pewnie jest wynikiem jakiegoś niedoboru , jakieś rady ? mile widziane ? 2 Cytuj
Judaista Opublikowano 16 Marca 2019 Opublikowano 16 Marca 2019 Nic im nie jest, wysysa normalnie ze starych liści. Wgl ogoliłbyś te doły, bo z tego i tak nic nie będzie, a szkoda energii na to. Cytuj
Goku Opublikowano 16 Marca 2019 Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Wygląda na przeszuszone. Za słabo je podlewasz. Dobrym rozwiązaniem byłby blumat. Lub najpierw zraszaj aby ziemia namokła a nie przez nią przeleciało. Za mało wody stanowczo. Edytowane 16 Marca 2019 przez Krystek1 1 Cytuj
michal_o Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Nie jest wynikiem jakiegoś niedoboru. Wzieles haze'y to musisz się liczyć z flo niekiedy w szczególnych wypadkach i pod 20 tygodni podchodzące, no może z tymi 20 przesadziłem ale 15 ?. Cytuj
Triskele Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Te żółte liście, przypuszczam masz bo nie zrobiłeś im fryzjera i po prostu ścina że starości. Jedno mogę zgodzić się z kolegą z forum, wyglądają jakby miały mało wody. Jak często i po ile im lejesz wody ? Jedno co myślę, i nie musisz się że mną zgodzić. Ż mojego punktu widzenia, szkoda że nie zrobiłeś im topingu. Poczytałam o twoich roślinach wszędzie pisze, że świetnie reagują na toping i tworzą dużo i łatwo odgałęzienia. Jak masz wysoki box ? Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Opublikowano 17 Marca 2019 @Triskele box jakieś 1.6m wysokości i robiłem im topping na Segunda oczywsicie a fryzjer też już wczoraj zorganizowany przeze mnie :D podlewam je jakoś co 3/4 dni po 1l na łeb ale wczoraj w nocy podlalem . Cytuj
Triskele Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) Teraz jak poszesz, ze mialy toping to widze zaraz przy powierzchni ziemi. Gdzieś czytałam, że ostatnie podcinanie liści powinno się robić w trzecim tygodniu kwitnienia. Na moje oko zdążyłeś w ostatniej chwili. Z fartem do końca. Edytowane 17 Marca 2019 przez Triskele 1 Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 45 Dzień od przełaczenia na 12/12 panienki znacznie żółkna i robi sie jedna bladawa na gorze aczkolwiek jedna zaczęła ładnie budować kwiatostany lecz 2 pozostałe troszkę jakby opóźnione Planuje niedługo kupić biotabs : Biotabs bio pk 5 8 500mli będę lać jeszcze top max którego mam pol butli i jeszcze z 70ml bio bloom . 1 Cytuj
Recommended Posts