Elo, ja ogólnie wycinam takie odrosty co są na dole i te które są pod głównym baldachimem. I te dla których nie ma szans żeby były dobrze oświetlone bo tak jak ci pisałem wyżej że roślina traci bez sensu moc na takie pierdolniki a mogła by skupić się na normalnych topach. A co do liści na górze to sam musisz sobie wyrobić zdanie czy chcesz żeby twoje topy były dobrze oświetlone? Jak tak to te które zasłaniają szczyty to trzeba je opierdolić a resztę zostawić w spokoju. Chyba że chcesz roślinę zbierać na raty bo te główne szczyty dojdą szybciej a na te zasłonięte będziesz musiał czekać i będzie na nich 🍿 pozdrawiam
Topów przybywa zarówno niżej jak i wyżej. Jednak te z lewej wciąż rosną już nie tak mocno jak wcześniej ale jednak i piją niemiłosiernie dużo wody.
Zastanawiam się czy zrobić wycinkę liści tych "wiatraków"? Bo te kwiatowe są mega malutkie a wiatraki przysłaniają dolne kwiaty, dodatkowo dół jest znów zaciemniony.
Te zdjecia bez lampy zrobione dzien przed tymi z lampą 🙂 Te z lampą zaś po sesji zdjęciowej też oberwałem trochę listków ale chyba nie wiele by się zmieniło. Ponado już rącznki zaczynają się kleić po tym jak sie tam pomaca już conieco.
#1-2
Dzien wczesniej co wyżej po wyłączeniu światła
Recommended Posts