Koz1 Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Oświetlenie: HPS 400WWentylacja: Aktualnie zabudowany wentylator pokojowy + - max moc 250m^3 do tego dwa komputerowe w środku, jako mieszająceGrowBox: Własnej roboty ^^Podłoże: Gleba torfowaNawozy: Wyłącznie Bioflor - dostępny w każdym ogrodniczym Doniczki: Okrągłe 8l Nasiona: 5x Amnesia femi od holenderskiskun, 1x cheese lecz padł już 3-4 tyg temuInformacje dodatkowe: Najpierw leżakowały na parapecie, potem w roomie Wszystkie wyszły z pestek, względnie bez problemów, z czarna opaską cheese 25-30 dzień Wszystkie dostały po 1 małej kulce saletry azotowej, no i przesadziłem jedną księżniczkę (resztę przesadziłem później, zabrakło doniczek :/) Na oko 60 dzień, miernie wyglądają przez brak należytego oświetlenia (ciągłe deszcze). Jak widać zostały przesadzone w 8 albo 10 litrowe doniczki (skleroza nie boli) podlewane regularnie co tydzień bioflorem. Zdjęcia wyżej są świeże, rośliny mają 3 dzień oświetlenie 12/12. Wczoraj mi padł wentylator, wiadomo pokojowa komercja się szybko spala, więc teraz będzie czekać do wtorku na nowy . Czekam na rady, propozycje, krytykę //:Edit Zapomniałbym, przycinałem szczyty po 5 rzędzie listków (ponoć to pomaga roślinie bardziej się rozrosnąć wszerz, a nie tylko w górę). 2
Macky Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Witaj, jeżeli masz tam teraz 400W to radzę zmienić tą folię na białe kartki. Przycięcie szczytów to FIM, jeden z najbardziej stresujących metod trenowania. Jakich wymiarów masz box ? 1
Koz1 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 Troszkę odżyły po przesadzaniu, niebawem wrzucę jakieś zdjęcia . Dlaczego na kartki? 130x100x80, dobudować go w górę czy może zastosować siatkę?
Yalp Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Jeśli to folia aluminiowa, mogą się tworzyć hotspoty, a tego raczej nie chcemy?
Gość joker Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 tak jak wyzej zamien folie na np koc ratunkowy folia kompletnie sie nie nadaje lub pomaluj boxa biała matowa farba a napewno bedzie kolorowo
Macky Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Im większy box tym łatwiej zapanować nad warunkami, więc jak masz możliwość rób jak największy. Najlepiej zakup biało-czarną folię na ściany, wyjdzie Cie mniej niż gram z ulicy a poprawi warunki, poza tym obniży trochę temperaturę. Siatka to także dobry pomysł, nawet z wysokim boksem
Koz1 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 Vito, aktualnie czekam na wentylator, następna w kolejce będzie folia albo zastosuje się do Twojej propozycji i dam kartki, przy czym zamówię Super Vit Hesi i zastąpię w końcu ten bioflor . joker, zobaczę może mam takową na stanie, to wtedy będzie już z górki . Zdjęcia są, wrócę +- 16 to je wrzucę i naskrobie to, o czym zapomniałem w pierwszym poście. //:Edit Zapomniałem dodać, że dwie na pięć księżniczek miało wypadek, oczywiście moja głupota, zahaczyłem łokciem o odbłyśnik i się troszkę popaliły, ale to było dawno temu i już prawie nie widać oznak spalenia . Wczorajsze selfie: Jeżeli użyje miedzianego drutu do lst i do scrog'a to nie będzie żadnych niepożądanych efektów? Tj odbarwień na roślinie itd..
Macky Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Zwykły sznurek pleciony kosztuje 1zł góra 1,50zł. Zapewne miedź nic nie wyrządzi ale myślę że sznurek będzie lepszy i wygodniejszy. Zostawiaj duże pętle Rośliny wyglądają na zdrowe, wrzuć zdjęcie całego boxa.
Koz1 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Opublikowano 25 Maja 2014 Witajcie, ostatnio miałem sporo pracy i nie mogłem zbytnio nic wrzucić, ale mam nadzieję, że to nadrobiłem dzisiejszą pracą . W jakiś dziwny sposób olśniło mnie, ile dni temu posadzone zostały Panie, dokładniej którego - 28 marca . Dzień 62 Wedle zaleceń wyłożyłem ściany kartkami, kupiłem wentylator 150m/h, jest podłączony razem w dwoma komputerowymi i jednym który jest ustawiony na w wiew (ok 60m/h), lecz dalej za suabo :/. Temperatura skacze od 32 do 35oC, mogę jakoś ją zmniejszyć? Oczywiście nie mówię tutaj o dokupieniu dodatkowego wentylatora, bo to dopiero w czerwcu . Wracając do tematu, tutaj jest kilka fotek, bawiłem się troszkę w trenera i próbowałem kilku metod treningu: Wszystkie były przed przycinaniem, wiem że to może wydać się dziwne, ale nie miałem nawet tego w planach. Samo się zrobiło . Tylko mam jedno zasadnicze pytanie, czy dobrze to zrobiłem, tutaj macie foty (mogłem się lekko porypać w dodawaniu, ale w porównaniu z ogromem zdjęć które zrobiłem to jest pikuś!): A tutaj bawiłem się aparatem i zastanawiam się, czy przez to się określa płeć: +Zamontowany stelaż do ScrOG i zrobiłem masło, wieczorem opiszę rzeczy które udało mi się jakoś zrozumieć, ale potrzebuje przy nich paru rad . 5
Macky Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 Wrzuć fotkę całego boksa to może coś podpowiemy z temperaturą, masz ewidentnie za dużą. Czasami może pomóc inne rozmieszczenie wentylatorów. Płci tam jeszcze nie widzę
Recommended Posts