drived.drived Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wspaniała fotorelka, trzymam kciuki !
Kushownik Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 przy takiej zarowce mozna w nocy majstrowac bez problemu na 100 % co nie ? ;]
drived.drived Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Mogę się dowiedzieć jaką masz odległość lampy od roślin ?
Macky Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2014 Na growshopie trawka jest 5W, myślę że te dwa waty dały by rewelacyjny rezultat. Ale 3W też dają radę, można opuścić ją niżej i normalnie działać przy roślinkach. Uważajcie na tanie podróby w supermarketach, normalne halogeny lub diodowe z zamalowanym na zielono szkiełkiem ochronnym, niby świeci na zielono a po bokach daje normalne siwiało. Roślinki w nocy poprzestawiałem, by powyginały się teraz w drugą stronę Warzyw się pozbyłem z boksa. Ustawiania winga według tabelki spliffa Plazmę trzymałem około 35 cm od szczytów.
ubuzububub Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Pieknie sie prezentuje wszystko napewno bedzie palenie oldschool. Chlodzicie jakos tego hpsa czy on tak sobie wisi poprostu a wentyl wyciaga wszystko ? Moc !
Dzielnicowy Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 A ta butla w rogu cóż to? CO2, czy jakieś zasilanie do plazmy?
Macky Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Butla CO2 6kg, starcza na mniej więcej miesiąc podawania 1500ppm plazmę podłączasz tylko do prądu.
Dzielnicowy Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 No właśnie doczytałem dwie strony wcześniej co to za butla. Myślałem że to może jakiś gaz wspomagający plazmę(dziwny pomysł, ale nic jeszcze nie czytałem o zasadzie działanie plazm i stąd taki pomysł . Czy z tą butla CO2 to pierwsza taka uprawa, czy już kiedyś testowaliście coś takiego i faktycznie pomogło to rośliną w rozwijaniu się? Jak dobra liście stężenie? Liczy liście jakoś wymaganą ilość CO2 dla liczby roślin, czy może objętości growboxa lub wydajności wentylatora, czy tak na oko?
Ambasadorka Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzielnicowy na stronie numer 2 masz bardzo fajny filmik timelapse o co2
Recommended Posts