Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablo napisał(a):

a czy Ty byś pozwolił na jaranie i jeszcze za te godziny im płacił ? Jasne że nie. Kilku jara, ale po pracy

No ba. Przy takiej robocie to pierwsze co z rana to bym luje rozdawał 🙂

Surowy z ciebie szef. Juz chciałem cv słać na ten kontrakt dla growera, ale jak palić nie pozwalasz w pracy... 😞 To jak być kucharzem na kuchni inie spróbować tego co się upichciło 🙂

To różowe bardzo mi się podoba. Z chęcią bym takie cos posadził. Jakbyś w przyszłości miał pestki tego to bym z chęcią zakupił kilka.

Opublikowano
15 godzin temu, Rysiu napisał(a):
16 godzin temu, Pablo napisał(a):

No ba. Przy takiej robocie to pierwsze co z rana to bym luje rozdawał 🙂

Haha a potem szukaj murzynów w polu 🤣

Surowy z ciebie szef. Juz chciałem cv słać na ten kontrakt dla growera, ale jak palić nie pozwalasz w pracy... 😞 To jak być kucharzem na kuchni inie spróbować tego co się upichciło 🙂

Tak, jak sie nie podoba to wiedza gdzie brama 🤣🤣🤣 Oni są od pracy a nie od oceny. CV to Twoje growlogi 😉 Firma będzie potrzebować ludzi do zarządzania a nie kopania, od roboty są ludzie, a my będziemy oferować prace a nie robotę 😉

To różowe bardzo mi się podoba. Z chęcią bym takie cos posadził. Jakbyś w przyszłości miał pestki tego to bym z chęcią zakupił kilka.

To co widać na tych zdjęciach to wycięta genetyka, nie będę jej kontynuował, to jakieś gowniane mixy, ja kolekcjonuje czyściochy 😆😆😆 

Z ponad 100 genetyk wybrałem tylko ponad 40. 

Opublikowano

Siema no powiem tak Fajna praca chyba bym sie tam odnalazł 🙂

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Ładnie ładnie. A jak tam z wodą?? W sensie z dostępnością. To jednak afryka więc raczej wody nie mają za dużo, a trzeba to jakoś podlewać.

Ciekawe o czy myśli ten pan na zdjęciu?

a- ale bym to wszystko zjarał

b- ale jestem zjarany 🙂

c-kiedyś to wszystko będzie moje

Edytowane przez Rysiu
Opublikowano

Wodę mamy swoją, woda w Afryce jest, pytanie jak głęboko. Prąd z paneli solarnych.

Pompa jest po środku pola, wszystko co nie wypija rośliny wraca do źródła.

A co do pytania, to odpowiedz:

d. oby boss powiedział „good job” 😆 

Sprawdzałem właśnie zaciemnienie 😉

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nocna kontrola 🙂

Część matek wraca do wegetacji.

W ciągu tygodnia powinien być gotowy Mother House, duży GreenHouse powoli zostaje przenoszony bliżej magazynu. 

Pole już mamy na jakieś 2000 roślin konopi, plan jest na kolejne 2000 w ciągu miesiąca. 

large.IMG_3944.jpeglarge.IMG_3946.jpeglarge.IMG_3948.jpeglarge.IMG_3952.jpeglarge.IMG_3953.jpeglarge.IMG_3954.jpeglarge.IMG_3955.jpeglarge.IMG_3956.jpeglarge.IMG_3957.jpeglarge.IMG_3958.jpeglarge.IMG_3959.jpeg

• Upvote 1
Opublikowano

Grubo. Na prawdę grubo. 2000 i jeszcze dodatkowe 2000. Cały kraj chyba chcecie tam upalić 🙂

Ile to roboty przy tym musi być, żeby to ogarnąć wszystko. Nawet w kilkanaście osób.

Kiedy się spodziewasz jakichś pierwszych konkretnych efektów/zamierzonych celów? Bo jak na razie to chyba cały czas kombinujecie i rozbudowywujecie tą plantację?

Opublikowano

Kolejne 2000 leci na terpeny, to co teraz rośnie na polu numer 1 i 2 to głównie lokalne nasiona regularne (Malawi Gold), jest to testowa uprawa, przy okazji wybiorę kilka fajnych sativ 🙂 Zmagamy się z wieloma problemami, trzeba je rozwiązać zanim dojdzie do docelowej uprawy na klonach i rozmnażania.

Na stałe mamy kilkanaście pracowników 🙂 

Farma docelowo zapełni całą działkę 5 hektarów 🙂 A efekty jak najszybciej się da 😄 

Jeszcze z 5 miesięcy jeżeli chodzi o nasiona, produkcja nasion na pierwszy rzut skupia się na Amnesi Haze, do tego coś zmiksuje ale to jako dodatek. 

Na dniach robimy olej RSO z 15/20 kg 😄 

• Like 1
  • Upvote 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wpisy na blogu

• Nowe tematy

• Nowe posty

• Moja ręka po to żeby zasłonić lampę bo aparat świruje i nic nie widać.  Myślę że szczyty równe już są 
    • Nie mam pojęcia od kiedy liczy się flo. Kilka już relacji widziałem ale jakoś nie mogę tego konkretnego dnia wyczaić. Tu jestem w dupie. Z LST to coś tam wiem ale gabaryty szafy nie pomagają. Lampa jest już na samej górze, one chyba już przestały się rozrastać tak gwałtownie ale chyba to nie koniec i doginam po to żeby się nie spaliły. Teraz tylko liście wpycham do dołu żeby nie zasłaniały szczytów. W kilku liściach pojawiły się żółte końcówki. Wcześniej też tak było ale lampę wystarczyło podnieść i problem znikał. Teraz muszę je pchać w dół bo nie chce obcinać. To chyba nie problem z nawozami. Dlatego właśnie częste LST. Następnym razem nie będzie 4 tylko 2 dziewczyny (w teorii pewnie więcej i lepsze wyjdzie a praktyka pokaże hehe), lampa i szafa ta sama (czyli mało profesjonalne) ale muszę się zaopatrzyć w te wszystkie mierniki itd.  Pisałem na początku żeby mnie za rączkę prowadzić bo się mało znam 🤣  Pozdro
    • Siema. Wpadam z moim małym growem po dłuższej przerwie. Jakoś ostatni mniej czsu i chęci na uprawę, ale jakoś zdecydowałem się na jedneo krzaczka.ao Tym razem do boksa wpadło nasionko od sssc, a dokładniej kosher haze. Jako, że roślinka tylko jedna, postanowiłem się pobawić w mały trening. Taki mały topping. Ciacnąłem szczyta po około 3 tygodniach. Wega chciałem zrobić dłuższszego niż dotychczasowe. Wyszło 6 tygodni. Z jednej strony taki miałem plan od początku. Z drugiej po rodze pojaiwły się problemy z rośliną przez co trochę wyhamowała. Straciła około 7-10 dni na dojście do siebie. Ziemi nie kupowałem nowej. Wrzuciłem jakaś starą używaną która mi zaległa w worku w garażu. Dodatkowo duża doniczka materiałowa 20l. Ponważ nie jest to auto tylko normalna odmiana, to świecę jej klasycznie 18/6 na wegu i 12/12 na flow. Nawozy to advanced nutrients. Koneser A i B na grow, tarantula, piranha i voodoo na korzenie. Big bud na kwitnienie. Trochę nirvany, rhino skin, bud ignitor, cal maga, overdrive na sam koniec. Lampka to led DIY o mocy około 100W. Taki miks różnych power ledów i 2 razy COB 4000K od bridgeluxa. Boks 0,5x0,75x1,2m. Wentylacja dopiero na flow. Wentylator z filtrem węglowym. Na wegu bez wentylacji, żeby wilgotnośc była większa. Po drodze pojawił się problem. Nie byłem pewien co do nawozów i przez chwilę dawałem im jakiś bio mix z kawy, bananów, skorupek jajek i herbaty. Ale chyba za długo to postało i spleśniao czy coś i zaszkodziło rośłinom. Trochę zaczęły więdnąć i stanęły ze wzrostem, ale jakoś doszły do siebie i wróciły na własciwe tory. Tydzień temu je przelączyłem po 6 tygodniach i w sumie dzisiaj kończą 7 tydzień od kieła i tydzień od przełączenia. Dopiero wczoraj pojawił się pierwszy malućki włosek. Trochę długo im zeszło przestawienie się. Pewnie przez długi weg. Zazwyczaj pokazywały włochy po 4 dniach. A tu kilka fotek. Dzień 1, czyli tak na prawdę nie ma na co patrzeć 🙂   Dzień 21 Już po horobie spowodowanej moim bio miksem 🙂 Powinny być już o połowę większe.   Dzień 48 Już prawie tydzień po przełączeniu oświetlenia. Ogólnie ładnie się rozrosła biorąc pod uwagę wcześniejsze problemy. Mocnej zieleni dostała. Chyba trochę za dużo azotu chociaż byłem ostrożny z nawozami na weg. No i po drodze ułamałem jedn szczyt przy naginaniu.
    • Jakie konkretnie nawozy im podajesz i w jakich ilościach? Ja pamiętam, że biobizz potrafił w większych ilościach popalić liście. Ale tez roslin nie niszczył. Tylko liście obrywały. Byly pierw mocno zielony a potem końcówki wygladały jak przypalone. Suche i się kruszyły.  Ale krzak rósł dalej.  Co do podrzucania biotabsów to się nie wypowiem. Nie stosowałem nigdy. Raczej został bym tutaj przy biobizzach. Napisz co dokładnie podajesz i w jakich ilościach.  
    • Po to właśnie biotabsy zapodałem  Dużo zanizalem jak radziłeś w biobizz tylko nie wiem czy któryś z nich nie ma azotu bo jednej listki pali a z grow jest śmiesznie bo w jednej ulotce jest do 8go tygodnia ile ile dni ma podanych ulotka a w innej co innego 🤣 Foto nie oddaje tego jak jest z liscmi kiepsko ale zmieniłem bank i mam problem z płatnością w internecie więc na razie jest jak jest.. 
  • Gallery Statistics

• Images
      64.4 tys.
    • Comments
      1.3 tys.
    • Albums
      1.9 tys.

Latest Image
    Przez KushSensei,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+