Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Dzieki Panowie za szybkie odpowiedzi :)

Jezeli chodzi o podlewanie to nie pamietam czy juz kiedys wspominalem ale zanim zaczalem przygode  to naczytalem sie o najwiekszych bledach poczatkujacych i tam bylo wlasnie o przelewaniu i gniciu korzeni. wzialem sobie to barrdzo do serca i podlewam co 4-5 dni. Teraz byl rekord czyli 6 dni wiec wyschly calkowicie. Dzisiaj poszlo 26 litrow wody z nawozami :)

Skoro obaj o tym napisaliscie to zmienie czestotliwosc podlewania z nadzieje ze nie bedzie problemow z gniciem. mysle ze 3 dni bedzie idealnie :) 

Troche mnie zalamales rysiu ale mam nadzieje ze jednak uda mi sie szybciej zebrac bo juz nie moge sie doczekac :) teraz relacje bede dawac co tydzien i ogarne jakis mikroskop. x30 wystarczy czy lepiej x60 albo nawet x120?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To prawda.

Najlepiej jak od początku flo mają cały czas wilgotno(ale wiadomo nie błoto).

Korzenie gniją jak nie mają dostępu do powietrza. Dlatego stosuje się perlit, doniczki mareriałowe/oddychające.

I dowiedziałem się, że te moje tabsy CO2 to właśnie stosuje się w takich przypadkach a nie jak ja na okrągło xD bo to i tak nic nie dało.

Edit:

@Miłośnik ja zawsze miałem problem z progresem podlewania i panny głodziłem albo przelewałem i miałem robactwo ;D Sposób z małymi dawkami i czekaniem aż przeschnie jest ok na weg. Ale na Flo to ja już staram się mieć cały czas powierzchnię wilgotną. Pod koniec podlewam niemal codziennie.

Edytowane przez ichikaru
  • Like 1
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam kolejna aktualizacja :)

Dzień 84/51

Nie umiem robic tak fajnych zdjec jak wiekszosc z was ale niedlugo dojde do wprawy 😄

Mam nadzieje ze to co wstawiam teraz jest na tyle czytelne, ze bedziecie w stanie powiedziec czy idzie wszystko w dobrym kierunku :)

Musze jeszcze ogarnac jakas skrzynke na suszenie bo myslalem ze wszystko bede scinal w jeden dzien i w namiocie bede suszyc, a okazuje sie ze bedzie scinac na kilka razy i potrzebuje drugiego boxa 😞

1. co sadzicie o tych plamach na lisciach? niedobory calmag?W tej chwili daje 1ml/1l przy kazdym podlewaniu.

2. w tej chwili jade -  nawoz/nawoz/woda+calmag czyli 2x nawozy i 1x woda. myslicie ze tam gdzie jest wiekszosc brazowych wloskow to moge juz lac sama wode? nie jestem w stanie wstawic zdjecia trichomow bo musze kupic inny mikroskop pod telefon jak radzil @AligatorOzi :)

3. jakies dodatkowe wskazowki? moze wiecej nawozow?

PS. Zauwazylem ze ostatnio jak mowilem o filmiku to go nie wstawilem wiec teraz go wstawiam. Chodzilo mi o rozmieszczenie wiatrakow i ogolnie chcialem pokazac jak wszystko wyglada :) 

large.a.jpg.0805b8eead3f0b7656f5148ffaa21200.jpglarge.b.jpg.01e11fc98403bcb686cbc7d6cbeada2b.jpglarge.c.jpg.b98a32a4af05fb8c5646c96e95154ff2.jpglarge.d.jpg.e1bf1eedf872539595280f736122d478.jpglarge.f.jpg.e9e06ece3c6cbca98f3641f65c152d1e.jpglarge.g.jpg.079ed6ec6b22a98f45c55a818795ae0f.jpglarge.h.jpg.e9f1a03cdacfb49189e39679c27619c3.jpglarge.j.jpg.9ea33a85e8dfbc2203d154c9b93e9bf5.jpglarge.y.jpg.ca26fbbfebb5b4e73ba062162bafa75c.jpgfilmik.mp4

Edytowane przez Miłośnik
PS. filmik sprzed 3 tygodni
  • Upvote 1
Opublikowano

W takim stadium najniższe? W sensie minimalne? Dawaj normalnie Max i na przemian z woda. Jeśli nie ma problemów to nie dawaj 2 nawozow. Bo ciężej będzie wyjjesc i dłużej curring by lepszy smak. 
calmag dawaj wtedy kiedy sama woda. Calmag podnosi ec dając ciagle z nawozami, zwłaszcza ze 2razy nawozy możesz przezprzypadek przyblokować roske i potem pokaże problemy a będziesz myślał ze to braki. 

te plamki wyglądają na braki fosforu, wiec nawet jak zaleczysz to nie znikną bo są to nieruchliwe czy jaktotam się nazywa, w sensie ze plamki zostaną nawet jak zaleczona. Ale to normalne w takim stadium. Po prostu sama wyjda i starość. Powinieneś mieć chyba mleczne trochimy. Jeszcze trochę i niedługo gotowe.

Chyba ze tak się dzieje tylko na samej gorze roski to możliwe ze za nisko lampa. Popatrz czy bananów nie ma.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Uuuuu dorba dzieki za porade, dzisiaj podlalem juz Max i nastepne sama woda :)

I dzieki tez za informacje o lisciach 😄 

Na moje amatorskie oko zadnych bananow nie zauwazylem ale jutro jeszcze swiezym okiej zerkne jeszcze raz.

A co sadzisz o zdjeciu 1,5,6? te z brazowymi wloskami.

myslisz ze moge juz caly tydzien lac sama wode i scinka? Postaram sie jutro jakos ogarnac ta fotke gdzie bedzie trichomy widac.

To bedzie narazie tylko 1 krzaczek bo cala reszta jeszcze biale wlochy ma :)

Edytowane przez Miłośnik
Opublikowano

A sama woda mozesz podawać calmag w tym sensie:D

to nie na moje oko ocenić tylko twoje. Niestety będziesz potrzebował czegokolwiek do sprawdzenia trochimow i tym głównie się sugeruj kiedy ścinka. Podstawowa lektura poczytaj o mlecznych bursztynowych jakie maja wpływ itd.

Na 2 wydaje się ze dopiero rośnie chyba ze to odmiana haze skunk bo niektóre tak wyglądają .

zobacz trochimy, choć ja bym jeszcze z tydzień może 2 nawozy, zależy czy już łodygi się uginają, czy zauwuwazyles ze przestały puchnąć, i czy bursztynów z 30% przynajmniej. 
jesli myślisz ze już im starczy to jej normalne dawki na przemian z woda, nie wnikaj w niedobory bo właśnie chcesz by już wyjadały, na samej wodzie wyjedzą do końca byś miał wszystkie liscie wyschnięte i kosa 😄

• Thanks 1
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+