Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Gorilla auto CFL 250 60x60x140

Spacja

Recommended Posts

Czekam dalej za mało jest brązowych na najstarszej gorilli na szczytach można coś zauważyć ale dół cały jest biały , Gorilla i northern z tygodniowym poślizgiem nie widziałem ani jednego brązowego i co dalej robię flusha 3 tydzień i zero progresji .

• Like 1

19 minut temu, Scooby-Doo napisał:

A czemu ma posłużyć flush? Flush może tylko i wyłącznie pomóc w wypłukaniu nadmiaru soli z gleby. Cała reszta to mit😉 Większa ilość bursztynowych trichomów, to oznaka degradacji THC w THCA

Czyli wniosek z tego taki że mogę już to ciachac bez problemu ? .

• Upvote 1

Ja bym już ciął. Jak nie widać żadnych zmian od dłuższego czasu to już jest gotowa. Mojego pierwszego goryla ciąłem w ok 100 dniu a 2go w 90. Ten pierwszy był o niebo lepszy.

P.S.

Automaty lubią ukrywać kolor tichromów. Pod mikro widziałem że większość była biała z taką ciemną brązową kropką w środku. Ale bez dobrego szkła ciężko to stwierdzić.

Edytowane przez ichikaru
  • Like 1
  • Upvote 1

27 minut temu, Scooby-Doo napisał:

Większa ilość bursztynowych trichomów, to oznaka degradacji THC w THCA

To wskazuje na niższy poziom thc i zwiększenie ilości cbn kiedy thc się rozpada. Thca to stan po curingu, ten kwas jest rozbijany pod wpływem dekarboksylacji wysokiej temperatury i przemieniany w thc.

• Upvote 1

3 minuty temu, MiniBox napisał:

To wskazuje na niższy poziom thc i zwiększenie ilości cbn kiedy thc się rozpada. Thca to stan po curingu, ten kwas jest rozbijany pod wpływem dekarboksylacji wysokiej temperatury i przemieniany w thc.

Wydawało mi się, że konopie od początku zawierają THCA i podczas procesu dekarboksylacji przechodzą w THC. 

Właśnie coś mi się nie zgadzało ;D

Edytowane przez ichikaru
  • Thanks 1

Podłaczę się niefartownie do posta odnośnie sprawdzania trichomów. Mianowicie chodzi o ich dojrzałość. Taki stan powinien byc wtedy kiedy stają się mleczne. Pamiętamy z imprez masowych białe części ubrania poddane barwie ultrafioletowego światła i wspaniały efekt świecenia 🙂

Dziś obserwowałem taką sytuację u siebie ponieważ zbliża się dzień ścinki. Oczywiście zostawiam drzewko na trzy doby w ciemni i obserwuję co się dzieje za magia. Mały chiński mikroskop z diodami, dwie świecą barwą zimnego światła, a jedna jest ultrafiolet. Co sądzicie o takim sposobie ?

44 minuty temu, MiniBox napisał:

Miałem na myśli CBN, mój babol. Tak czy inaczej, im więcej bursztynów tym większy rozkład THC. 

• Like 1

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+