vitecky Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Kolejny up Zastosowałem się do wskazówek @Vito odnośnie pozostania tylko przy mieszającym i wszystko prawie idealnie temp ok 27/17 wilgotnosć 60/80, ale nie mogłem się powstrzymać przed lekkim treningiem, żeby jej trochę spód podświetlić i zrobiłem coś takiego : Trzymałem tak 24h i teraz roślinka wraca do siebie (mam tylkonadzieję że jej za bardzo nie zestresowałem), obserwowałem ją co jakiś czas i bardzo ładnie rozwitły niższe partie: Poki co wszystko w porządku, jutro mam zamiar wystartować z połową dawki biogrow. Co do automata strasznie się ociąga i nie wiem o co chodzi, Może to wina zbyt dużej doniczki? to juz 11 dzien wega i zaczynam sie powoli martwic AAA jeszcze jedno pytanie, nawilżam powietrze w dzień z taniego nawilżacza z filtrem ale zauważyłem że zostawia biały osad dookoła doniczki, nie zauważyłem nic na liściach ale zastanawiam się czy jest to zdrowe dla rośliny ? Z góry dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi pozdro 1
NazwaUzytkownika Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Co do automata to pewnie w korzenie idzie jeszcze wystrzeli nie martw się. Co do osadu to nie wiem... ja w swoim nawilżaczu nawet pH wody reguluje ? xxx
vitecky Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dnia 13.04.2019 o 09:39, NazwaUzytkownika napisał: Co do osadu to nie wiem... ja w swoim nawilżaczu nawet pH wody reguluje Ja właśnie nie, ale póki co wszystko ok
vitecky Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 A więc up: Nie było mnie 3 dni w domu, przed wyjazdem rośliny dostały po pół zalecanej dawki bogrow, ale mam dwa problemy : 1.Automat cały czas się ociąga troszkę poszedł w górę ale zauważyłem że pożółkły mu dolne liście: Wiecie może co jest przyczyną ? I drugi temat na górnym liściu zauważyłem to: I też się zastanawiam czym to może być spowodowane ? Byłbym wdzięczny za wskazówki Ogólnie jak dla mnie to moja panna ładnie idzie :
Creso Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 co raz ładniejsza :) może jakieś robactwo wlazło
vitecky Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Trzeci tydzień wega na sezonowce
vitecky Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Przycinanie dolnych odgałęzień w celu zbicia większych topów, co myślicie ? Czy ktośto robił ? Czytałem że sporo osób to stosuje i jest zadowolona z wyników
Esned Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @vitecky chodzi ci zapewne o popkorn który rośnie w niższych partiach ? dużo ludzi go wycina daje to przeniesienie energi z dolnych parti w górne ? dolne odgałęzienia przeważnie są słabe maja bardzo mało światła i topy rosną naprawdę niezadowalające (bardzo małe) jak dla niektórych, a każdy wie ze lepiej palić ogromne topy z ogromnych drzew ? ale jeszcze przy twoich maluchach trochę za wcześnie ? fryzjera powinno się robić 3 razy w ciągu ich życia ale dokładnie nie pamietam kiedy ? @Triskele jest specjalistka napewno postara się nam odświeżyć ta wiedzę ?
Pomidorek Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Niektórzy wycinają inni nie... Ja u siebie zostawiam później mam na masełko a górne topy i tak są ogromne... przynajmniej w mojej ocenie ^^
vitecky Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Także up Wczora postanowiłem, wyciąć dolne partie, czytając pozytywne komentarze na ten temat na zdj, jest 22 dzień życia mojej księżnej, we wtorek chcę przełączyć na flo bo minie dokładnie 28 dni temp cały czas 27/18 wilgotność 60% / 80 % przed strzyrzeniem: I Po 1 1
Recommended Posts