Bartku Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Opublikowano 19 Marca 2019 (edytowane) Okej bardzo się cieszę ? dobrze wiedzieć to mój pierwszy raz w szafie i nie wiedziałem ile dać i co będzie z tych roślin czy lampa podoła itp ale następnym razem chce wsadzic auto white Russian I też robić na jedną roślinę? Ogólnie po zmianie mieszkania zamierzam zmienić szafe na większą. Doniczki mam 13l normalne okrągłe, porobilem otwory żeby powietrze dostawalo się do środka,(od początku) ziemię mam zwykła ogrodnicza z włóknem albo torfem kokosowym wymieszana. Dziekuje za pomoc i info. pozdrawiam! Edytowane 19 Marca 2019 przez Bartku
Triskele Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 13l doniczka to dużo za dużo na automaty, 11l na maxa. Mądrzejsi odemnie piszą,że 9l to w sam raz na automata. Czemu na 1 roślinę ? 1
Bartku Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Opublikowano 19 Marca 2019 O no to lepiej bo zaoszczedze miejsca sporo bo te są duże, a co myślisz o podłużnych doniczkach? Na jedną roślinę tego sroga w tym małym boxie o to mi chodziło, bo Northern jest dość duża roślina i teraz ma mało miejsca ale jak wsadze mniejszą to czy dawać dwie czy tylko jedna. (wiem że to jeszcze nie pora myśleć o tym bo tu jeszcze nie skończyłem).
Triskele Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 (edytowane) Kwadratowe owszem, łatwiej ustawisz w boxie. Duże doniczki to tylko dodatkowy koszt ( ziemia ) i problem z podlewaniem ( musisz więcej wody lać, dłużej przesychaja ) Northen Lights to indica, indica jest niska chyba nie miałeś jeszcze jakieś sativy ? indoor do 2 m Jeśli planujesz jedna roślinę i np SCROG to poszukaj sobie jakąś fajną sativa. Ale wtedy 11l doniczka jest za mała, no i długi veg. Takie : Edytowane 19 Marca 2019 przez Triskele
Bartku Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 Dziękuję za informacje poszukam sobie takich doniczek. To prawda myślę że będzie łatwiej, dałem duże bo jakoś czytałem kiedyś że lepszy i większy korzen będzie, a co za tym idzie to wiemy. Tyle że teraz widzę że to błąd w ogóle że są za wysokie na tego boksa no i z tą woda długo trzeba czekać na wyschniecie(tak jak mowisz"") a przez to nie mogę podawać pokarmu zbyt wiele ? jutro dodam jedzonka a w niedziele albo w pon po pracy dodam nowe zdjecia:) pozdrawiam!
Dzik Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 nie obawiacie się że światło będzie przenikać do korzeni?
michal_o Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 A jak brył A jest tak zajebiscie zbudowana że podczas początku flo widać korzenie mimo że masz do pełna nasypane ziemi to co wtedy? ;> ?
Triskele Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) 12 godzin temu, Dzik napisał: nie obawiacie się że światło będzie przenikać do Od początku mojej przygody z marihuaną mam tego typu doniczki i nie narzekam. Kolega może sobie kupić innego typu Air poty, np : I problem dochodzacego światła rozwiązany:) Edytowane 22 Marca 2019 przez Triskele 1 1
Bartku Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Opublikowano 22 Marca 2019 46dzien życia, 22 dzień flo. Jest obawa ale to tylko przykład doniczek ? o te drugie sa super! U kwiata widzę znaczna poprawę, ogólnie wygląda to coraz lepiej ? pozdrawiam miłego weekendu!
Triskele Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) Ładnie rosną, masz się z czego cieszyć:) Jak tak sobie patrzę na Twój box, to widzę pięknego scroga z jednej rośliny, np Durban Poison albo Purple Kush, miałbyś taki sam zbiór co z tych dwóch a może i więcej. Masz na forum dwa scrogi, jest co ma @gigit i jest mój z Bruce Banner, każde z nas robi scroga ciut inaczej. Zobacz jak pięknie topy są na tym samym poziomie, światło wszędzie dochodzi, masz super cyrkulację powietrza pomiędzy roślinami. Tobie też życzę miłego weekendu. Edytowane 22 Marca 2019 przez Triskele 1
Recommended Posts