bortek Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Widzialem juz wertykalny scrog tez to elegancko wyglada. Siatke mam moze za jakis czas sproboje.musze troche poczytac o tym na jaka wysokosc siatke itp.
Triskele Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Opublikowano 20 Marca 2019 I najważniejsze wybrać dobry strain. Uwielbiam szukać i czytać o odmianach, staram się wybierać jak najbardziej oryginalne, mamy zaplanowane następne 2 growy z naprawdę pięknych roślin.
bortek Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 No ja tez bede mial pare fajnych odmian zza oceanu pasowaloby pestki zrobic.
Triskele Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Opublikowano 20 Marca 2019 Moje marzenie to Granddady Purple
bortek Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Jest tych odmian strasznie duzo szkoda ze w europie tak ciezko dostac niektore. No mi sie ogolnie wszystkie genetyki z tropicana podobaja normalnie magia Jak wystartuje ze scrogiem kiedys to bede pytal macie doswiadczenie to sie przyda
Triskele Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Opublikowano 20 Marca 2019 Może to Ci pomoże w poszukiwaniach /admin - link wygasł/ 1
Triskele Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Kolejna nowość w naszym boxie. Postanowiliśmy nasze dziewczyny zacząć dokarmiać CO2. Na pewno pamiętacie że szkoły że do procesu fotosyntezy na fazie jasnej potrzebujemy CO2 i światła słonecznego. W zasadzie roślinie wystarczy to CO2 zawarte w powietrzu ale .. także dobrze reaguje na dodatkowa dawke. Znalazłam informację, że jeśli obniżymy zawartość CO2 o 25% to roślina urośnie nam o 50 % mniejsza. A jeśli podwyższymy zawartość CO2 dla naszych roślin możemy spodziewać się zbiór wyższy nawet o 20%. Profesjonalne urządzenia do produkcji CO2 są drogie, butle z gazem też. Można kupić grzyby które wytwarzają CO2, jakąś słomę w saszetkach. Ale szczerze ja w swoim boxie nie chce widzieć czegoś co może być potencjalnym źródłem problemów z pasożytami. Jest jeszcze domowy, prosty sposób produkcji CO2. Wystarczy butelka, drożdże, cukier i odrobiną dobrych chęci. Dodatkowe CO2 stosuje się tylko przy lampach HPS. LED czy clf nie dostarczają wystarczającej ilości światła. Przy dodatkowym CO2 rośliny potrzebują większej ilości nawozów, temp w boxie powinna być pomiędzy 26 -30 stopni. Musi byc dobra cyrkulacja powietrza w boxie, CO2 jest cięższe od powietrza. Terapię zaczynamy w trzecim tygodniu kwitnienia. Edytowane 23 Marca 2019 przez Triskele 1
Dzik Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Zabawnie bo dzisiaj rano umyłem Gąsiory i robię to samo w tym samym czasie Z tym że u mnie wino dla gości przy okazji poestanie. Sam nie piję. Edytowane 23 Marca 2019 przez Dzik 1
Triskele Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 Chcemy spróbować, jeszcze wcześniej nie mieliśmy CO2 w boxie. Bardzo jestem ciekawa jak rośliny zareagują. Mój Ogrodnik aż ręce zaciera, chyba zacznę przyjmować zakłady do jakiej wartości EC tym razem dojdzie ? przy dodatkowym CO2 i napowietrzaniu wody panny powinny miec spory apetyt.
Dzik Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 czytałem któregoś z celebrytów uprawy że uprawa bez CO2 to marnowanie prądu
Recommended Posts