TesterCBD Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Dobrze juz ide podlewać i robić zdjecia :/ jak zmenić naświetlanie? 12:12 czy możę 10:14, 9:15? Musze spróbować to wyprostować ;/ Edytowane 7 Stycznia 2018 przez TesterCBD
Miś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Przy 12/1 na wegu, na flo zaczyna się od 13 godzin ciemni i skraca. (13/11) Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Miś
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Z tego co pamietam przy fotoperiodzie 12/1 drugi cykl zaczyna sie od 11/13 i pozniej sie skraca regularnie. Nie ma co czekac, faktycznie troche przegalilismy z Toba czas, ale bedzie ok. Ja bym poczekal z decyzjami, ale mam przeczucia ze bez lamania sie nie obejdzie bo one urosna drugie tyle co teraz lub wiecej. Ile masz tam wolnej wysokosci dla roslin jeszcze?
TesterCBD Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Ok, porobiłem fotki i zmierzyłem. Od najniższej do lampy jak podciagne na maxa będzie jakies 55-60cm a od najwyzej 35-40cm. Moge dodać dodatkowe centrymetry jak zdejme lampe z haków i podwiarze na samej górze. Tutaj zdjęcia które chciał dzik: a tutaj drugie foto (niebieskie kółka to młode rośliny których zal mi było wyrzucić więc postawiłem je na podstawce i sobie rosna): A tutaj każda roslina z profilu i od góry: --------------------------------------------------------------------------------------------------------1-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------2-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------3-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------4-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------5-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------6-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------7-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------8-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------9-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------10-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------11-------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------12-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Edytowane 7 Stycznia 2018 przez TesterCBD
Dzik Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Pięknie. Bardzo fajne roślinki. Szkoda żeby się zmarnowały. Trzeba drastycznie zmniejszyć wysokość. Zastanawiam się czy łamanie min 1/3 wysokości licząc od góry będzie wystarczające. Tylko będziesz musiał pilnować aby złamana cześć była w poziomie bo lubi wstawać spowrotem. Proponuję nawet podwiązać ją w razie "w". Poczytaj o łamaniu. Przegladnij hrowlog innych osób z takim boxem i zobacz przy jakiej wysokości oni zmieniali światło na kwitnienie. Poczekaj aż się ludzie wypowiedzą. Może coś doradzą. Może potwierdzą że trzeba działać i nie będziesz miał obaw działać zdecydowanie.
Miś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zastanowiłbym się chyba nad toppingiem w tej sytuacji, wtedy zwolnią, a jak dalej braknie wysokości, to łamanie.
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja tez bym zrobil tak jak radzi Miś . Przy takim buszu przy tej ilosci roslin lamanie byloby bardzo pracochlonne i uciazliwe moim zdaniem. Sprobuj stoppingowac szczyty tylko nie rob nic pochopnie, trzeba sie zastanowic gdzie uciac najlepiej zeby bylo ok.
Miś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Do tego te małe pędy z dołu bym poupierdzielał
Drugi Plan Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Fajnie to wygląda, tylko za bardzo wolno je puściłeś Działać, obniżyć i będzie bardzo fajnie.
TesterCBD Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Czytałem o toppingu i uwzgledniajac to co mowił Miś to mam przykładową rośline i na nabiesko zaznaczyłem cięcia. Powinno byc okej czy za mało/dużo cięć? Zrobić to również z mniejszymi? Edytowane 8 Stycznia 2018 przez TesterCBD
Recommended Posts