Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Poczekaj wstrzymaj sie od dodawania BioG. Masz popalone koncowki moze to od tej ziemi uniwersalnej. mozesz dokupic dolomit lub cos z Mg i Ca bo mozesz miec duze braki tych skladnikow z ta ziemia a szkoda pogarszac sutuacje BioGrowem.

Jestem pelen sprzecznosci... nie nie jestem!! Raz mowie podlej raz nie podlewaj :D . Nie dodawaj BG i spraw sobie cos z Ca i Mg nie pozalujesz!!

• Replies 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano
O 24.11.2017 o 12:41, joka.menas napisał:

Poczekaj wstrzymaj sie od dodawania BioG. Masz popalone koncowki moze to od tej ziemi uniwersalnej.

w połowie zmienił ziemię na dobrą

Lej nawozy i byle by puchła :twisted:

Opublikowano (edytowane)

Dzień 52

large.5a1c1e9ae7101_chybamniedogonisz.jpg.97edcbbf2bfdf9fab940ff5cb0a00674.jpg

Podlewam co 4-5 dni. Naprzemiennie woda bez nawozów/woda z BioBizzem.

Roślinka zdaje się powoli puchnąć, aczkolwiek martwi mnie dalej stan liści przy głównym topie.

large.deficyt.jpg.7a4ca9dbfe827f9568f4b9d59c8009eb.jpg

large.elza1.png.d2c563afed71b8ce68697644261deedf.png

Q: Kiedy wsadzić do boxa pochłaniacz wilgoci? Na 2 tygodnie przed harvestem najlepiej? Chyba że to zły pomysł, to proszę o sugestie dot. sposobów obniżania wilgoci.

Wilgoć przez cały czas utrzymuje się w okolicach 50%

Edytowane przez Black.Bird
Opublikowano
18 godzin temu, Black.Bird napisał:

Wilgoć przez cały czas utrzymuje się w okolicach 50%

może być na razie...

18 godzin temu, Black.Bird napisał:

proszę o sugestie dot. sposobów obniżania wilgoci.

dobra wentylacja, przewietrzanie pomieszczenia, wywalanie zużytego powietrza poza pomieszczenie, elektryczne pochłaniacze itd.

Opublikowano

Ten dolomit jest konieczny?

Czytałem że TopMax zawiera Mg i Ca...

Jadę z BioBizzem według tabelki, ale możliwe że za mało dostawała skoro podlewam co 4-5 dni(LED). Może tabelka jest przewidziana na uprawy częściej podlewane.

Dużo by jej zaszkodziło gdybym dwa razy pod rząd podlał ją wodą z nawozami? Do tej pory jadę systemem sama woda->woda z nawozami->sama woda etc...

Opublikowano

TopMax nie ma Ca ani Mg.

Ziemia z BioBizza maja dolomit a mimo to w zestawie nawozow jest AlgaMic, ktory zawiera te skladniki. Na flo roslina potrzebuje mega dorzywienia. Zeby zbutowadz taka strukture jak TOP potzeba duzo papu.

Opublikowano
15 godzin temu, joka.menas napisał:

TopMax nie ma Ca ani Mg.

Najwyraźniej źle zinterpretowałem. Prawdopodobnie chodziło o to że TopMax ułatwia przyswajanie tych pierwiastków.

U mnie lipa z ogrodniczymi w rejonie. A w większych marketach worki 10kg :D (dolomit)

Poza tym jeśli chodzi o dolomit, to martwię się że spieprzę tym PH ziemi.

Na Mg pomógłby oprysk wody z solą gorzką, natomiast na wapno nie mogę znaleźć żadnej prostej alternatywy.

Opublikowano

@Black.Bird a wiec, jesli chodzi o dolomit to bardzo ciezko znalezc worki 5kg wiec o 1kg mozesz smialo zapomniec.

W Twoim wypadku on by poprawil sytuacje pH w glebie (tak mi sie wydaje jesli nie niech ktos mnie skarci), masz ziemie uniwersalna bogata w nawozu (nawozy powoduje obnizenie pH).  Te uniwersalne ziemie maja "idealne pH", pamietaj ze ich zakres jest 5,5-6,5 pH, dlaczego wiec myslisz ze jestes tym szczesciazem i masz 6,5? Dlaczego tez myslisz ze spoieprzy pH skoro w glebach z growschopu (glebach dedytowanych do upraw konopi) nawet w Light mixach masz dolomit?

Mozesz sie zabezpieczyc w produkt BioBizz-a AlgaMic, ma Ca i Mg i kilka innych przydatnych witaminek.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+