uNeedSome Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 u mnie to samo ale mimo żółtych lisci topy puchną
joka.menas Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 @Grzybek35 zolkna bo moze maja defo azotu badz poprostu szykuja sie do finiszu, a fiolet (braz na lisciach) to albo def fosforu badz taka genetyka, tak wiec nie mas ie czym przejmowac bo juz prawie koniec bardzo ladnie solidnie wygladaja !!
Macky Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 13 godzin temu, Grzybek35 napisał: Aaa dodam że zamówiłem odwrócona osmoze bo woda tutaj jest twarda i ciężka do ogarnięcia. może wysokie EC blokuje, puki topy puchną to tragedii nie ma Tak czy inaczej ile zamierzasz je jeszcze trzymać ? Ja bym się zbytnio nie przejmował i za około 2 tygodnie ścinał Chyba że planujesz dłużej czekać to trzeba będzie pomyśleć co im dolega, ale zapewne wysokie EC...
Grzybek35 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Opublikowano 4 Listopada 2017 No te 3 wieksze są jakiś tydzien do przodu wiec cos koło 2 tygodni a te obok mniejsze tydzien poznie czyli cos koło 3 tygodni. Wczoraj sprawdziłem im i ph i ec z wody z doniczki i ph miało 6.5 aczkolwiek w jednej było ec wyższe . Ewentualnie moze swiatlo jest za blisko?
Macky Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Też tak może być, może nawóz, może gleba... na następny grow użyj innej gleby lub nawozów na połowie roślin.
Grzybek35 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Opublikowano 4 Listopada 2017 Ziemię w sumie pierwszy raz mam taką Ale wydaje mi się że plagron light nic jest ok. Wcześniej miałem przeważnie ziemie od canny Professional plus ż tego co pamietam. Następnym razem może na jednym namiocie spróbuję bio tabsow. Vito ż tego co się orientuję to chyba ty ich używasz. Możesz powiedzieć jak Ci się widzą w porównaniu do advanced nutrients ph Perfect? Dzieki
SmakMaroca999 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Vito prawi dobrze ec do kontroli główny problem to przysfajanie micro głównie fosforu ,magnezu i wapnia lecz spokojnie jak kwiat się dobrze buduje to nie ma paniki wystarczy kilka małych korekt w diecie i będzie syto bo potencjał już jest widoczny,nie zawsze ec które się wydaje że w uprawie jest super super przekłada się na roślinę,wiele razy tak miewałem że gdy jednym pasowało 2,0 to innym wystarczyło 1,5 bo wyższe już odbijało się na ich kondycji .Pozdrawiam i z fartem do przodu!
Macky Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 23 godziny temu, Grzybek35 napisał: Vito ż tego co się orientuję to chyba ty ich używasz. Możesz powiedzieć jak Ci się widzą w porównaniu do advanced nutrients ph Perfect? BioTabsy to organika a Advanced Nutrients to mineralne. BioTabsy używam od 4 lat i dla mnie super, nie muszę kontrolować pH, Ec, leję kranówę odstaną, mało roboty - prawdopodobnie najlepsze nawozy organiczne Advanced Nutrients wiele słyszy się pozytywnych opinii, sam nie stosowałem, gdybym miał użyć mineralnych np. do aeroponiki wybrał bym te - prawdopodobnie najlepsze nawozy mineralne Różnice między organikom a mineralnymi: - waga, na mineralnych topy będą więcej ważyć choć mogą wyglądać tak samo jak przy organicznych - smak/dym, organika z glebą ma najlepszy smak, nie wprowadzasz chemii, przy mineralnych da radę zrobić fajny smak ale wprawione płuco wyczuje Chyba że ktoś opanował do perfekcji mineralne stosowanie i dobrze wypłukuje przed ścinką ale... przykład tulipana, wlejcie tusz z flamastra do wody w której jest tulipan, zabarwi na kolor tuszu i już taki zostaje... Wybór nawozu to tak ja z wyborem auta, każdy wybiera pod siebie, diesel czy benzyna ? Sedan czy kombi ? Wyborów tyle co growerów, poza tym jak by każdy uprawiał tak samo to by nudno było
Grzybek35 Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Opublikowano 8 Listopada 2017 Dzięki Vito za odpowiedź. Na pewno spróbuję biotabsow narazie mam jeszcze troche advanced nutrients nawozow więc je muszę wykorzystać. A co do kwiatków to wyglądają tak Wydaje mi się że ruszyły mu. I wydaje mi się że miały za zimno. Wczoraj im założyłem maty grzewcze 40W pod doniczki i temperatura przy ziemi jest teraz 20st. Ale zobaczymy za kilka dni co będzie.
joka.menas Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Az mie ciekawi jak sobie radzisz z wilgotnoscia (sam zmagam sie teraz z wilgocia)? Czy w wiekszych namiotach jest wiekszy z wilgocia czy jest wprostproporcjonale do wielkosci roslin?
Recommended Posts