Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

W sumie to sam A cel był obniżyć koszta bo za 5 takich cobow ze wszystkim wychodzi trochę kasy. A że można samemu to że zrobiłem jak chciałem. Póki co to ledy ścigają na 160 W  i jest to ich prawdziwą moc ż gniazdka A moc maksymalna to 250W czyli zapas jest . Ogólnie jeden led maksymalnie może polecieć coś koło 150W Ale trzeba by było zmienić drivery.  Te co mam zrobione ż tym driverem są dobrane najlepiej pod względem wydajności i poboru prądu i żywotności ledow. A co do krzaczkow to jest różnica i to znaczna w wzroście. Krzaczkow są strasznie krzaczaste łodygi są grube kl palec A leżaczek ma może że 30cm wysokości. Widać prawie jak rosna w oczach. Dopilnować i będzie git. Celuje w 1.6 z wata czyli chce wyciągnąć 600g z dwóch namiotów:-) taki plan.

Opublikowano

Sam jestem miło zaskoczony. Ogólnie to polecił mi te Co by znajomy ,strasznie je zachwalał. Mówił że szczyty są tak zbite że jak kamień takie pałki. Więc spróbowałem. Można kupić już zestawy z chłodzeniem pasywnym Ale kosztuje to koło 90 dol za sztukę plus jeszcze drivery to koszt 70 dol za sztukę plus jeszcze cała reszta Ale tu już samemu jest większe pole manewru. Jak ktoś lubi trochę pokombinować to mo zna przyoszczedzic. Kable złączki i radiatory mo zna już tanio znaleźć. Ja do swojego zestawu postanowiłem zrobić sobie dwa potencjometry , jeden do swiatla bo naprawdę nie ma sensu lecieć od razu na pełnej mocy 250W bo światło naprawdę jest mocne i jest to koło 1000 PAR gdzie hps 600W ma ich koło 800 PAR. Wie na poczatku nozna spokojnie go skrecic do 150W . Drugi potencjometr to do regulacji obrotow na radiatorach bo wvmcale duzo im obrotów nie trzeba żeby schłodzić ledy A i wentylatory są cieńsze i dłużej podzielają. Dobrym pomysłem jest też dodanie wyświetlacza LCD bo mo zna widzieć na bieżąco ile pobiera prądu ile watt i amp co ułatwia ustawienie mocy. 

Ogólnie zastanawiam się jeszcze nad dodaniem uv i ir diody i zrobić efekt emerrsona co podniesie jeszcze jakość światła. 

large.IMG-20170914-WA0008-768x1365.jpg.cec6d6e6179d2777f485136246d45e4c.jpglarge.IMG-20170914-WA0006-1024x576.jpg.8096dcf1a7a8eba014c4223343a93c53.jpg

Opublikowano (edytowane)

A z potencjometrami jjak sprawę rozwiązałeś? Musiałeś drivery jakoś przerabiać, czy to były drivery ściemnialne i wystarczyło zwykły potencjometr dołożyć?

A co do 1.6 z wata, to według mnie bardziej prawidłowo (bardziej prawidłowo? :) dziwne określenie ale słowa właściwego mi zabrakło) jest przeliczanie na kWh a nie na W. Rośliny już w pewnym momencie przestają nabierać masy i mógłbyś je jeszcze trzymać i trzymać i kWh by nadal naliczało i koszt 1g by rósł. A przy przeliczaniu na W byłoby cały czas tyle samo. To tak trochę bez sensu według mnie.

Edytowane przez Dzielnicowy
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Wpisy na blogu

• Nowe tematy

• Nowe posty

• Gelato express osotnio robiłem to wynik bardzo dobry 110/125 /117 g taki wynik poszukam zdjęć to wrzucę, podłoże kwiatowe z inter bardzo dobre dla gelato wyciąg farmer coś tam kupiłem od znajomego ale mój stary chyba lepiej dawał radę.
    • Siemka Wrzucam dziś kolejne zdjęcia z wczoraj wieczorem i z dzisiaj. Dzisiaj już widać że nagle jakby śnieg spadł xD Ogólnie to pomimo otwartych okienek z filtrami to na ściankach jest dużo wody, bo aż kapie na podłoże, ale pojedyńcze kroplami.
    • Siema patyczak👍😁 jestem ciekaw jak ci te patyki wyjdą na koniec 😉 😁 🤣 
    • 🌿 WW TRIO – Luna, Marvel, Bulma   🔹 Odmiana: White Widow Auto (feminizowane) 🔹 Data wyjścia z gleby: 28.08.2025 🔹 Lokalizacja: Duży namiot 80x80x180   📍 Rozmieszczenie w growboxie:   Luna – tył lewa   Marvel – tył prawa   Bulma – przód lewa       ---   ✅ Stan na 19.09.2025   🔋 Tempo wzrostu: energiczne 🌿 Liście: ciemnozielone, lekko błyszczące, bez oznak niedoborów 🛠️ Trening LST: wykonywany codziennie rano (1–2 godziny po zapaleniu lampy) 💡 Lampa: 200W LED, pełna moc, wysokość: 40 cm nad szczytami 🔌 Czas świecenia: 18/6 (bez zmian, czekamy na rozliczenie prądu)     ---   ✂️ LST – rozłożenie i rozwój:   Każda z WW rozciągnięta na 6–8 punktów, regularny promień, otwarty środek.   Brak złamań ani stresu mechanicznego, patyczki ułożone czysto, łodygi reagują elastycznie.   Widoczny rozwój bocznych odrostów – tworzy się naturalny baldachim.       ---   💧 Podlewanie – 19.09.2025   Każda roślina otrzymała 1.15 L nawozów – zgodnie z ustalonym wcześniej schematem.   🔬 Skład nawozów na 1.15L dla WW (dzisiejsza mieszanka):   Składnik Dawka / L Dawka na 1.15L   Bio-Grow 2.0 ml 2.3 ml Bio-Bloom 1.0 ml 1.15 ml Top-Max 1.0 ml 1.15 ml Bio-Heaven 2.5 ml 2.9 ml Root-Juice 2.0 ml 2.3 ml Bionova Vitasol 1.0 ml 1.15 ml Bionova Missing Link 1.0 ml 1.15 ml     📉 pH po korekcie: 6.5 📅 Następne podlewanie: zależnie od wagi donic (prawdopodobnie 21–22.09)     ---   🔎 Obserwacje indywidualne:   Roślina Stan ogólny Uwagi   Luna Bardzo dobra Silny rozrost, symetryczny baldachim Marvel Bardzo dobra Równomierna struktura, dużo odrostów Bulma Dobra+ Trochę niższa, ale świetnie reaguje na LST       ---   🟢 Wnioski i plan:   🌞 Lampa na 40 cm z pełną mocą działa korzystnie – brak objawów stresu.   📈 WW zaczynają przewyższać Noodle – ich dynamika wzrostu jest wzorowa.   🧠 LST kontynuować codziennie – regulować kierunki, nie luzować wiązań.   💧 W kolejnych podlewaniach można delikatnie zwiększyć ilość wody (do 1.25L), jeśli tempo wzrostu się utrzyma.  
    • 📸 Aktualizacja Growbox – 19.09.2025   🔍 Status trzech zawodniczek: Noodle / Phoenix / Rhino Każda w innej fazie, każda w innym nastroju. Jedna hamuje, druga wisi, trzecia śpi. Ale wszystkie mają potencjał.     ---   🌿 Noodle – Cosmic Noodle Auto (26.08 z gleby)   🟩 Lokalizacja: duży namiot (80x80x180) – przód prawa strona Po pełnym LST – boczne szczyty rozłożone, środek otwarty. Widoczne wyhamowanie wzrostu, WW (Marvel, Luna, Bulma) wyraźnie ją przeganiają. Nie rezygnujemy – będzie rozważona nowa mieszanka przy kolejnym podlewaniu.   🧪 Ostatnia dawka nawozów (1.15L):   Nawóz Dawka na 1L Dawka dla Noodle (1.15L)   Bio-Grow 2 ml 2.3 ml Bio-Bloom 1 ml 1.15 ml Top-Max 1 ml 1.15 ml Bio-Heaven 2.5 ml 2.9 ml Root-Juice 2 ml 2.3 ml Bionova Vitasol 1 ml 1.15 ml Bionova Missing Link 1 ml 1.15 ml     📋 pH: 6.5 ➡️ Obserwacja trwa – na dniach podjęta zostanie decyzja o korekcie składu nawozowego, nie o końcu życia 😉     ---   🔥 Phoenix – Rainbow Sherbet Auto (06.09 z gleby)   🟩 Lokalizacja: duży namiot (80x80x180) – środek growboxa, ustawiona na podwyższeniu 🌂 Posiada własny daszek z kartonu (DIY cieniówka) – chroni ją przed pełną mocą 200W LED (40 cm od szczytów)   🧪 Podlewanie (ok. 300 ml):   Rozcieńczone resztki z płukania strzykawek (bez Bloom)   Śladowe ilości Grow, Heaven, Vitasol, Root-Juice   pH ok. 6.4–6.5   Pierwszy klips LST założony     ➡️ Zawieszona dosłownie i metaforycznie. Ale jeszcze nie skreślona. Wzrost pod pełną obserwacją.     ---   🌱 Rhino – White Rhino Auto (15.09 z gleby)   🟥 Lokalizacja: mały namiot (40x40x120) – jedyna lokatorka 🍼 Faza nasienna – osłonięta kubkiem, na podwyższeniu, z delikatnym przewiewem   💧 Zero nawozów, tylko mgiełka wodna pH 6.4 rano i wieczorem ➡️ Nie ruszamy. Nie poganiamy. Regeneracja i adaptacja w spokoju.     ---   📷 Fotki w komentarzu:   Noodle po LST (przód prawa),   Phoenix na piedestale z daszkiem DIY (centrum),   Rhino sama w małym namiocie (VIP room)       ---   🧪 Żadna z nich nie ląduje na kompost – wszystkie jeszcze walczą. Następne dni zadecydują, czy zmieniamy strategię nawożenia, ale nie rezygnujemy.   ✍️ Endriu – Plant Trainer z Kartonu™   4 razy poprawiać chatGPT aby wrzutka się zgadzała 😄
  • Gallery Statistics

• Images
      64.9 tys.
    • Comments
      1.3 tys.
    • Albums
      1.9 tys.

Latest Image
    Przez KushSensei,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+