Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Biotabsy są genialne, nawozisz raz na starcie i już lejesz im tylko samą wodę z kranu. Nie przejmujesz się pH, EC itp. A ziemię używasz tą samą 3 razy. Ja korzystam właśnie z ziemi biobizz light mix, w obecnym growlogu ma ona już drugi grow.

Używałem kiedyś nawozy mineralne Canna, i widzę różnicę, ale niektórzy muszą do tego sami dojść tak jak z automatami ;) My dużo palimy, nie palimy papierosów, same czyściochy i szukam nawet bibułki odpowiednie :D Dlatego moje palenie jest czystą naturą. Wielu ludzi co mieli okazję skosztować zachwala w niebiosa hehehe

Tutaj masz jak się to przygotowuje:

Oczywiście że da radę na siatce, biorąc zestaw startowy na następny grow dokupujesz tylko tabsy ;) Wszystkiego Ci zostaje na długo. Gdy rośliny pokażą jakieś oznaki zapotrzebowania dajemy im orgatrexa a w późnym flo można dodać po kolejnym tabsie. Wszystko jest w instrukcji.

Dobry led na 1m2 to koszt minimum 2,500 zł więc dużo lepszym wyborem jest lumatek gdzie większość czasu lecisz na 400W a dopiero w późnym flo dajesz 600W. Jak już miał bym brać to takiego: LAMPA LED 405W BLACK STAR

Lecąc fotoperiodem 12/12 i potem flo 11/13 i skracasz o pół godziny co 2 tygodnie to nawet nie wyjdzie 50zł za prąd miesięcznie. Także po co LED ? Nie zwróci Ci się pierwsze 3 growy ;)

A filtr wstępny jest konieczny, można samego dokupić. Bez niego bardzo szybko zabijesz węgiel aktywny.

• Replies 263
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

No dobrze przekonałeś mnie. Ziemia light mix i tabsy a zamiast led będzie 600W Lumateka tylko teraz nie wiem jaka jest róźnica między nimi

Lumatek cyfrowy uklad zasilajacy do hps MH600w super lumen

Lumatek cyfrowy uklad zasilajacy do hps MH600w super lumen 400v

Jedyne co widzę to ten tańszy ma możliwość kontroli mocy z opcją SL przy 600W a droższy dwa stopnie mocy z SL. ale chyba wezmę Lumipower cyf transformator do hps MH600w super lumen timer

Żarówka hps 600w sunmaster dual bądź Lampa-zarowka hps 600w lumatek dual

Tylko czym to odbić ?? Wstawił bym w CoolTube i odbłyśnik wings defender medium white 70x55cm tylko czy da radę go w ten sposób zamontować.

Jeśli ktoś będzie chciał moją lampę 250W  ( bez odbłyśnika i cooltuby - balast +oprawka +żarówka +kable) to 200zł+przesyłka 

Opublikowano

Lumatek to lumatek, one nie zawodzą :) Bierz tego: LUMATEK CYFROWY UKŁAD ZASILAJĄCY DO HPS / MH 600W SUPER LUMEN

Ja żarówkę mam tą i nie narzekam na plony, 3 grow na niej lece i żarnik wygląda jak nowy, poza tym miałem możliwość porównania wykonania różnych żarówek i lumatek najbardziej mi się podobał: LAMPA / ŻARÓWKA HPS 600W LUMATEK DUAL

CoolTube są kiepskimi odbłyśnikami a jeżeli kombinujesz samą rurę szklaną i do niej dołożyć winga to lepiej się sprawdzi odbłyśnik wentylowany np. ODBŁYŚNIK WENTYLOWANY RADIANT 53.3x63.5xH23.8CM FI 150MM

Opublikowano

Chyba tak zrobię i zestaw lumateka będzie. Ten odbłyśnik chyba odpadnie gdyż widzę że nie ma kołnierzy, kratkę z miejscem na dokręcenie jakiegoś przyłącza. Lecz jakoś lampę schodzić będzie trzeba a więc coś potrzeba znaleźć

Odblysnik wentylowany daystar 95 odblysku 31 8x57 2xh18 7cm fi 50mm

Odblysnik wentylowany xtrasun 53 3x60 3xh20 3cm fi 150mm

lub Reflektor odblysnik wentylowany sputnik 150 miro 9 55 x 49cm

Można nałożyć na te przyłącza redukcje plastikowa fi-150 125mm aby nie kupować nowych przewodów wentylacyjnych i podpiąć do układu Fi-125 ??

Opublikowano

Który wybierzesz to już kwestia gustu. Oczywiście redukcje można założyć, ale mniejszy przepływ generuje większy hałas, ale jeżeli to nie problem to warto wykorzystać to co się ma :) 

Opublikowano

No dobrze to będzie chyba wszystko. No i wyszło że w cenie LED mam praktycznie wszystko co potrzebuję tylko kod promocyjny na jamajce nie chce wskoczyć postaram się z nimi skontaktować, ponad 2k zł więc te 5% rabatu było by na pestki.

A jakieś medyczne odmiany możesz polecić. Mam problem z zatokami szczękowymi, lewa zatoka praktycznie zapchana i w większości ciągła przeźroczysta wydzielina. Rzucam fajki całkowicie gdyż palę elektro i popalam zwykłe do piwa czy tez z konopiami, toteż zakup elektroniczny vaporizer vap 09010 i koniec z tytoniem. Trzeba poczytać o olejkach w jaki sposób zrobić i będzie test leczenia. Jestem po punkcji zatok i wypalaniu małżowin nosowych, nie chce plastyki przegrody gdyż to jest ostateczność.

/admin - link wygasł/ coś takiego jako podstawa do kremu rozgrzewającego.

W najbliższym czasie zrobię dokładniejszy update pierwszego posta z setupem. 

Opublikowano

Vaporizer to piękna sprawa jeżeli chcesz wykorzystywać medycznie.

Tutaj masz mojej żony ciekawe artykuły:

Jak palić z vaporizera - krok po kroku - Tutorial.

Vaporizer - Power Kush - Inhalacja i efekty - Smoke Raport

Jeżeli medyczne to polecam odmiany z genetyki Kusha np. Afghan Kush x Black Domina

:)

A jeżeli olej to tylko i wyłącznie metodą Ricka Simpsona

Historia Ricka Simpsona i odkrycia leczniczego oleju z konopi

W tym temacie nie trzeba poprawiać pierwszego posta, zapraszam do założenia growloga: InDoor - Trwające growlogi indoor

Opublikowano

Szafka będzie gotowa prawdopodobnie dopiero za jakieś dwa miesiące. Na razie problemy z miejscem. Będzie to garaż a za dwa miesiące to już jesień i potem zima gdy właśnie będzie prawdopodobne już Flo roślin. Jakieś pomysły aby zabezpieczyć się przed zimnem? W pierwotnym planie ustawienia szafy chce podstawić ją na płytach styropianowych.

Opublikowano

W takim razie lepsza będzie FOLIA SREBRNO-BIAŁA 100% LIGHTITE 1x1.25M i zrezygnuj z odbłyśnika wentylowanego a weź REFLEKTOR / ODBŁYŚNIK WINGS AVENGER MEDIUM MIRO9 97% + SPREADER

Zawsze to podniesie temperaturę w boxie.

Opublikowano

Witajcie! Otóż siedzę na forum od baaardzo dawna i śledzę fotorelacje itd. :D  Również bardzo chciałbym zacząć uprawę i mam do was pare pytań.

Jest to moja pierwsza uprawa także proszę o wyrozumiałość.. wiem mniej więcej co i jak także, no też jakiś ciemny nie jestem. :laugh:

Box - Szafka  70cm(wysokosc), 40cm x 40cm.(podstawa).

Oświetlenie - 3x CFL 23w 2700k (firmy Spectrum) a ile one lumenów mają, tak nie mam pojęcia. :Facepalm:

Odbłyśnik : Przerobiona Blacha do Ciasta. :laugh:

Wentylacja : jak narazie posiadam 2 wiatraczki komputerowe : jeden wdmuchujący drugi wydmuchujący :D

Jak narazie, nie posiadam higrometru.. mam sam termometr. :Facepalm:  ale wszystko się ogarnie :D

Oto moje Pytania do was ziomeczki :

- Czy jest sens działać pod tym sprzętem?

- ile automatów uda mi się ogarnąć pod tym dziadostwem? :laugh:   (zaznacze, że chce uprawiać automaty gdyż jak narazie nie mam $ żeby zainwestowac w porządny sprzęt.)

Dlaczego chcę się z tym bawić? otóż chcę posmakować swojego palonka, i nie chcę dawać zarabiać dilerom. :Facepalm:

Pozostało mi wymalowac boxa na biało.. i chyba tyle. co o tym sądzicie?

Liczę na waszą pomoc, krytyka mile widziana.. :laugh:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+