Eruil Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Wpadłem na taki mały pomysł Wiele osób ma sceptyczne podejście do marszu twierdząc że i tak w naszym kraju się nic nie zmieni.Zmieni czy nie tu nie o to chodzi. Chodzi o to żeby więcej ludzi nas zobaczyło, usłyszało i zrozumiało.Po ostatnim marszu zrobiliśmy całkiem sporo szumu. Może nie od razu i może bardzo powoli, ale coraz częściej zaczęły się pojawiać pozytywne sygnały.Spróbujmy więc podsumować ostatni rok, ale od dnia ostatniego marszu.Kto, kiedy i gdzie napisał na temat marihuany coś pozytywnego.Mogą to być arty o medycznej marihuanie które pojawiły się w mediach, wywiady z politykami, sławnymi osobami, czy choćby inne doniesienia. Ważne żeby była to pozytywna wiadomość.Przeszukujemy tylko ogólnopolskie media.Wpisujcie proszę poniżej wszystkie takie "wydarzenia" które uda się wam znaleźć.Pozbieram wszystkie wypowiedzi, i złączę w jedną całą listę.W ten sposób każdy z nas będzie mógł zobaczyć ile się zmieniło w ciągu ostatniego roku.Przypomnę wszystkim iż ostatni marsz miał miejsce 23 maja, więc tą datę uznajemy za wyjściową.25-06-2009 - Gazeta wyborcza rozpoczyna ogólnopolską akcję - My, Narkopolacy.21-07-2009 - Gazeta wyborcza, artykuł - Nie karać za posiadanie22-07-2009 - Gazeta wyborcza, artykuł - Armata na wróbla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judaista Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Chociaż ekipa wstawiła sie za stłamszonych ziomków.. Jedyny pozytyw w tej calej chujowej sytuacji. Pozostaje tylko życzyc tamtym wyroków w zawieszeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rud3 Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Zarówno rodzice jak i młodzi ludzie zapominają o jednym bardzo istotnym fakcie. Takie zatrzymanie skutkuje tym, że są notowani. Może się zdarzyć, że będą chcieli pracować w zawodzie, w którym jednym z warunków jest niekaralność i to przekreśli im szanse na spełnienie marzeń - powiedział PAP rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowski. Zmieńcie prawo, a wtedy każdy spełni swoje marzenia! W Polsce od 2000 r. obowiązują przepisy, zgodnie z którymi posiadanie nawet najmniejszej ilości narkotyków na własny użytek jest karalne. Kogo to obchodzi ? Na pewno nie nas Szacunek i uznanie dla tych którzy krzyczeli aby uwolnić koleszków ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 haha jaki szacunek? Trzeba miec totalnie nasrane we łbie żeby myśleć że da coś prosby czy cokolwiek innego (juz o grozbach nie chce myslec) by wypuszczono kolegow bo oni nic nie zrobili bo mieli tylko blanta. Nosz ku**a.... Prawo jkakie jest każdy widzi, kto żyje nie w tym wymiarze to moze i miał nadzieje ale policja jest po to by przestrzegac prawa. Jakby koledzy złodzieja ustawili sie przed komendą tez by wypuscili? A na przyszłość prosze brać ciasteczka z wkładką a nie jeczec ze złapali z blantem. I grzecznie mi tu do policji bo tu oni gó**o winni są... W kraju ze 100.000 ludzi to policja i jak w kazdym zawodzie trafiaja sie nieżłe skur****e jak i bardzo porzadni obywatele. Tyle ze jak pan inż rozjebie sie po pijaku na drzewie to o tym sie nie mowi a jak rozjebie sie policjant to juz be... Kazdy zywi sie papką z mediów i bierzeto za autorytet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndnf Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Co do marszu w ogóle to byłem w tym roku ostro zawiedziony zachowaniem części ludzi no i psiarnią. Wchodząc na marsz od strony świętokrzyskiej dwóch niebieskich panów podeszło do grupki 12 latków, którzy ewidentnie byli z Centrum i bawili się na obrzeżach patyka. Oczywiście zostali wylegitymowani i przetrzepani... NA samym marszu było mnóstwo osób, które tak na prawdę nie wiedziały po co przychodzą. W chooy chłopaków nakiranych, agresywnych, był nawet typ krzyczący: "kokaina, xtc, ganja, który zapierdalał po całym placu i udawał motyla. Gdy marsz ruszył, tłum odsłonił miejsca bytowania koneserów piwa, wódki, którzy zostawili po sobie taki burdel, że wstyd, po prostu ku**a wstyd że piją, nie palą i śmiecą. Resztę wspominam pozytywnie, no może oprócz kilkakrotnie powtarzanego kto nie skacze ten z policji, do którego nawoływali ludzie z lawet. Jednym słowem trochę jestem rozczarowany zachowaniem ludzi i poziomem infiltracji tłumu przez psiarnie. Okazuje się, że zamiast przypalić sobie, wyluzować i iść bez dowodów rzeczowych, część ludzi (choć bardzo mała) poszła w melanż, no i leżała po chodnikach albo ledwo szła. Ogól trzymał atmosferę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seven Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Warszawa w oparach marihuanyPrzynajmniej na wp nas dobrze przedstawiająA żeby nie robić 2 tematu macie tu artykuł z filmikiem ;p"Sadzić, palić, zalegalizować" Link to comment Share on other sites More sharing options...
hassan Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 o kurde "nasygnale" jest najbardziej babilońskim portalem jaki widziałem , a teraz jednak widać że nie jest aż tak źle może coś się rusza w świadomości ludzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pixa Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Ja mialem cisnac ale nie wyszlo ;( nie moglem i zaluje tego bardzo bo napewno bylo zajebiscie... Z tym smartshopem to jest przejebane... Ale napewno sie dzialo w tym roku, tyle zapowiedzi i wogole. W nastepnym roku napewno bede. Peace Link to comment Share on other sites More sharing options...
centek Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Mimo, że góra nie pozwoliła mi iśc w tym roku, z mojej perspektywy widze to tak, że znowu wyszliśmy z tej najgorszej strony. Ktoś wspomniał, że w następnym roku powinny być już zamieszki bo to nic nie daje, ale wtedy społeczenstwo będzie uważane w zupełności za ćpunów i nierobów. Nie wiem dokładnie co o tym myśleć.. na pewno wielki plus za ludność w tym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shinji Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Moje odczucia na temat samego marszu są jak najbardziej pozytywne, czego niestety nie mogę już powiedzieć o afterparty na którym mnie okradziono :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.