Siema. Dziś na czas przesuszenia ziemi donice zleciały z podstawek,zabieg celowy gdyż normalnie co wypicie wody przez rośliny powinno robić się naście godzin pauzy przed dodaniem świeżej wody. Ja z racji czyszczenia podstawek co dwa tygodnie odstawiam je na bok na około dobę. Ziemiórek przygody ciąg dalszy,nie ma ich już dużo ale jakieś pojedyńcze ścierwa jeszcze moje sprawne oko wyłapuje. Jak widać na zdjęciach Panny mają się względnie dobrze jak na mój błąd wysiania nasion w namiocie z ziemiórkami. Po co niektórych liściach widać efekty żerowania larw i podjadania korzeni i te liście zostaną usunięte w odpowiednim momencie. Światło rozkręcone na 400 ppfd, temperatura 28° , rH 65%. Ze względu że na liściach nie widać mutacji nie będzie przeprowadzana selekcja i wszystkie dostaną szansę na dokończenie cyklu życia. Mix ziem spisuje się idealnie i nie widać objawów popalenia azotem ani niedoborów. Międzywęźla ładnie i gęsto się zbudowały i póki jest ich po pięć na każdą roślinę.
Te canacure też stosowałem, pryskałem topy dosyc intensywnie i ci powiem ze po czasie znów plecha wpadła może dlatego że stosowałem tylko to. Ogólnie z rok na rok co raz bardziej pogoda płata figle, klimat się zmienia i Nasz region na planty o tej porze to dupa blada..
Trzeba na przyszły rok wcześniej sadzic automaty XXL i żeby dochodziły w tym upale. A najlepszym rozwiązaniem to boxy i po problemie, tylko nie ma to jak outdoor w gruncie xd to jest jednak to 😄
z fartem ziomek
Ps
A krzaki masz eleganckie ziomek. Daj foty z suszenia i wagi 😉
Co jakiś czas pryskałem Canna Cure i robiłem oprysk po deszczu z Amistar 250SC.
Witajcie. Przyszło załamanie pogody i pojawiły się pierwsze ogniska pleśni, wilgotne ciepłe noce bez wiatru i z mgłą.Poszedł kolejny oprysk na plechę by zabezpieczyć. Kilka krzaczków zostanie ścięte za tydzień głownie Black skulle są niewielkie ale za to bardzo szybkie. Ogólnie rośnie 48 sztuk a to co pokazuję to trochę ponad połowa bo ograniczam czas na miejscówkach do minimum. No to kilka fotek.
Recommended Posts