Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Moim zdaniem w ziemi i w nawozach jest na tyle pierwiastków śladowych i mikro i makro elementów, że jego rośliny nie powinny pokazywać niedoborów. Przelał i poblokował.

Teraz pytanie, co ma zrobić żeby je uratować.

W preparatach z wodorostow, Sea weeds,  jest sporo żelaza.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Krystek1 napisał:

Masło maślane. 

Hehe. 

Od wczoraj myślę i chyba biedak wypalił jednego lolka za dużo. Moim zdaniem probowal mnie przekonać,  że przelanie jest mniej szkodliwe dla rośliny niż przesuszenie, przynajmniej tak wynika z kontekstu tego co później napisał:)

I tak mnie nie przekonał, a czemu ? Patrz powyżej, kolega przelał i ma problem. Jakby przesuszyl to podleje i po problemie.

Edytowane przez Triskele
  • Upvote 1
Opublikowano

Kupiłem dzisiaj preparat na chlorozę Agrecol nawoz przeciwko chlorozie ferrum flor mineral zel

Niestety nie mieli w dwóch sklepach ani cal-maga, ani nic innego na niedobory żelaza. Zastanawiam się nad opryskiem z tego.

W dniu 19.03.2019 o 19:32, Triskele napisał(a):

W preparatach z wodorostow, Sea weeds,  jest sporo żelaza.

A może Biobizz Alg-a-mic i/lub acti-vera przy kolejnym z kolejnym podlaniem (jutro/pojutrze)?

Opublikowano (edytowane)

Ma problem z warunkami. 

Nie jest w stanie stworzyć warunków do rozwoju. 

Temperaturę jaką ma w boxie jest zbyt mała. 

Podejrzewam że w nocy jest jeszcze niższa. 

Uprawia w ziemi canna, która jest dobrze nawieziona. 

A problemy było już widać od początku że coś nie pasi.. Paniom. 

Chociaż  jedna dosyć dobrze wygląda. 

Edytowane przez Krystek1
  • Downvote 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, kapek napisał:

Krystek1, proszę idź spamować gdzie indziej. Twoje odpowiedzi nie są zbyt pomocne i nie wnoszą zbyt wiele.

Kaapek 

Konopie są chwastami i do życia potrzebują niewiele.!!! 

Kompletujesz sprzęt.

Kupujesz dobrą ziemie. Dedykowaną 

Dobre nasiona. 

Sporo hajsu w to ładujesz. 

Zanim namoczyłeś nasiona powinieneś sprawdzić. 

Powinnieś sprawdzić podstawową rzecz Jakom jest temperatura. 

Podczas zapalonego Leda sprawdzać co 1h. 

I wyłączonego. To samo.  Najlepiej z doniczkami z ziemią 

Kobitka prubuje ci pomóc ale widać też zbyt dużo nie ogarnia. 

Podnieś temperaturę. Priorytet 25c-28c

Spryskaj asahi. 

Jak ziemia nieco odetchnie. 

Podlej woda z  rhizotnicem. 

I broń boże nie dawaj żadnych nawozów npk. 

Bo możesz pogorszyć. 

A z resztą rób jak uważasz. 

Edytowane przez Krystek1
  • Downvote 1
Opublikowano
25 minut temu, kapek napisał:

Kupiłem dzisiaj preparat na chlorozę Agrecol, coś takiego: http://agrecol.pl/produkt/nawoz-przeciwko-chlorozie-ferrum-flor-mineral-zel/

Niestety nie mieli w dwóch sklepach ani cal-maga, ani nic innego na niedobory żelaza. Zastanawiam się nad opryskiem z tego.

A może Biobizz Alg-a-mic i/lub acti-vera przy kolejnym z kolejnym podlaniem (jutro/pojutrze)?

Preparat wygląda, że ma dobry skład.  W desperacji też używałam preparatów ogrodniczych. Oprysk ? Wiem co @michal_o pisał o podawaniu nawozów doliściennie. Rośliny świetnie przyjmują papu przez liście. Nic im nawoz podany przez liscie nie zaszkodzi, to bardzo czesta metoda podawania nawozow w rolnictwie. Jeszcze nie doczytałam czy woda do oprysku też musi mieć odpowiednie ph ?

Opublikowano
3 minuty temu, Triskele napisał:

Jeszcze nie doczytałam czy woda do oprysku też musi mieć odpowiednie ph ?

Super, to może rano spróbuję z tym opryskiem. A co do wody, to myślałem nad użyciem destylowanej. pH będzie miała idealne, a przy tym zaaplikuję tylko to, czego roślinki faktycznie mogą potrzebować.

Opublikowano

Nad jeszcze jednym się zastanawiam, dawki podane są do wody do podlewania. Ja bym poszła w niższe stężenie, pobieranie nawozu przez liście może być lepsze niż osmoza korzeni, żebyś zbyt duża dawka nie spalił liści.

P.s. czy jest kierunek uniwersytecki Hodowla Marihuany ? I pomyśleć że to chwast ale jak zacznie się grzebać w temacie to jest bez końca i wymaga naprawdę dogłębnej wiedzy.

• Upvote 1