Gucio Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Nasiona: Purple Queen i Berry Haze od RQS Oswietlenie: Samsung lm561c Strip x3 (jedna listwa x48 diody) FP: 18/6 12/12 Ziema: Canna Terra Professional Donice: 5,8 l Nawoz: Biobizz Trypack, Aptus CalMg Wentylacja: Ventilution 100m dwubiegowy + wiatraczki Box: przerobiona szafka o wymiarach 96 x 76 x 26 Witajcie, ruszam z nowym grow i z nowymi lampami. Czytalem, zbieralem info i oto powstal minipanel na minibox - 3 listwy, lacznie 144 diod od Samsung - model lm561c. Aktualnie swiatlo ustawione na 70W, co daje mniej wiecej 11000 lumenow, dla przykladu panele LED od Ledisona, ktory zuzywaly 100W dawaly (wedlug producenta) 9000 lm + swiatlo jest lepiej rozprowadzane. Dzis mija 18 dzien od wyjscia z ziemi. Jutro z rana chce zrobic FIM i po ok. tygodniu przelaczyc na Flo. Zaczynalem z FP 12/1, ale pozniej wyczytalem na forum, ze to ma tylko sens z lampami o duzej mocy, dlatego przelaczylem na klasyczne 18/6. Narazie to tyle, ponizej pare fotek. 14.01. 29.01. 1
Rysiu Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Ciekawe te samsungi. Sporo lumenów. Powodzenia. 1
Gucio Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2019 Narazie ladnie ida, zobaczymy na flo jak beda puchly Rano zrobilem FIM, jako, ze to byl pierwszy raz to wrzucam pare fotek i jesli spartolilem, to prosze pisac, zawsze mozna poprawic na topping 1
Pomidorek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 To samo chciałem napisać zobaczymy jak na flo dadzą rade... zasiadam, powodzenia
Gucio Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Opublikowano 1 Lutego 2019 UP Powoli wychodza pierwsze odrosty po cieciu, poki podlewana sama woda. Poki co rosna dosc szybko, o wiele lepiej niz pod ledisonami, do tego grubosc lodygi nieporownywalna do poprzednich upraw, choc zrobily sie troche salaty, lampa za nisko? ok. 40 cm od szczytow. Berry Haze Purple Queen 1
bortek Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Purple queen mialem przedostatnim razem. Bardzo fajna odmiana takze bedziesz zadowolony
Toksyna Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Jest wszystko dobrze ogarnęły się po stresie i teraz odrosty pójdą ostro w górę?
Gucio Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 @bortek no tez na ta odmiane jest bardziej zgrzany dzieki na info UP Dzien 24 Warunki za dnia ok. 25-26 stopni, wilgotnosc 40-55% (na fotach jest mniej, ale to glownie przez otwierane drzwi i to, ze sie nie moge na nie napatrzec ) w nocy temp. miedzy 20-21, wilgotnosc 60-70%. Panny ida jak glupie i leca nadal na samej wodzie. Liscie wieksze od mojej dloni, a odrosty juz prawie na tej samej wysokosci. Jak to jest z tym przelaczeniem po HST? juz czytalem rozne opinie, jedni radza odczekac minimum tydzien, inni nawet 4 tygodnie, a ci ostatni pisza, ze od razu po skroceniu glownego topa przelaczaja na flo ja mam zamiar poczekac chociaz tydzien, zeby sie troche ogarnely, ale jestem ciekaw waszych opini. Peace Po lewej krolowa, po prawej jagodka
Gucio Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 Wrzucam moje dwie salaty, narazie nadal leje wode. Dzis minie 29 dzien, drugi dzien induckji. nie widac narazie brak jakichs pierwiastkow, czekac jeszcze z nawozem czy lac juz mniejsze dawki?
Recommended Posts