Triskele Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Często ludzie pytają się na jakiej wysokości wieszać lampy żeby nie spalić roślin. Nie ma złotej zasady, że np jest to 30 czy 20 cm. Na zdjęciach które zamieściłam powyżej może zauważyliście biały kabel wpleciony w siatkę. Jest to czujnik temp i wilgotności. Czujnik mamy na zewnątrz, żeby wiedzieć jaką jest temp także na fazie ciemnej bez potrzeby otwierania namiotu. Później gdy już zaczną topy wystawiać ponad siatkę, czujnik przełożymy w inne miejsce. Przy ostatnich projektach zwisa doczepiony do lampy, oczywiście na wysokości najwyższego topa. Wysokość na jakiej zamieszczamy lampę zależy od temp przy topach. My w tej chwili mamy lampę na około 20 cm, żarówka MH 250 W. Edytowane 19 Lutego 2019 przez Triskele 1
Gucio Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) dopopki tylko gada to chyba mozesz spac spokojnie :D fajnie, ze macie wspolne hobby :) Edytowane 19 Lutego 2019 przez Gucio 1
Triskele Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 2 minuty temu, Gucio napisał: dopopki tylko gada to chyba mozesz spac spokojnie ? fajnie, ze macie wspolne hobby ? Przynajmniej spokój w rodzinie ?
rooky Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 co do lamp to sa rozne i ja mialem cfl'ke ktoora mozna bylo trzymac nawet 10 cm od kwiatka, ale coby wypalaja zielen z lisci i je trzeba trzymac 40 cm od kwiatkow na innych rodzajach nie mam doswiadczenia, ale dzieki za info jak Wy robicie :)
Triskele Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) No i stało się, pierwszy dzień flo, 43 dzień życia roślin. Zmieniliśmy lampę na HPS 250W, pod ta lampa panny beda teraz się wygrzewać około 4 tygodni. Poniżej zdjęcia zrobione w tym samym dniu, tylko pod innymi lampami. Edytowane 28 Lutego 2019 przez Triskele 2
Esned Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Ale ładne i zdrowe tylko pozazdrościć ?
Triskele Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Opublikowano 28 Lutego 2019 Panny wciąż indukuja. Ładnie zapełniają siatkę. SCROG jest strasznie pracochłonny. Praktycznie codziennie są jakieś gałązki do położenia na siatce.
Rysiu Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 No fajnie, fajnie. Takie dziwnie b£yszczące się wydają. Ale to chyba przez tego hpsa. Ja już tyle razy się do siatki przymierzałem i jakoś ani razu jeszcze jej nie uży£em.
Triskele Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Opublikowano 28 Lutego 2019 Spryskane woda, dlatego się błyszczą.
Recommended Posts