Rysiu Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Pewno gubi najstarszze liście i tyle. Cytuj
Esned Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Wstaw całe zdjęcia roślinek bez hpsa ? Będzie widać lepiej i napewno znajdzie się rozwiązanie ? jak na młodych występują te plamy to raczej niedobór ? a jak na dolnych co nie maja dostępu do wystarczająceji ilości światła to roślinka wysysa jedzonko by przetransportować i zużyć je wyżej ? Cytuj
lolaszek Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 5 godzin temu, PolskiHERO napisał: mlodym coś chyba się nie podoba dziś zebrałem z nich te liście oraz u jednej panienki jedna para liści która wcześniej wykazywała jakieś braki poprzez rdzawe plamki robi się żółte .Help niedobor manganu, daj mikroelementy. Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 @lolaszekczyli rozumiem kupić jakiś nawóz z manganem? Czy jest może jakiś domowy sposób na taki nawóz ? Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Dzień 18 flo roślinki prezentują się obecnie tak : Dostały dziś po jakieś 750mk wody z biohumusem i herbatki z bananów takiej miesięcznej . Jeszcze chciałbym nadmienić ze wilgotność jest bardzo mała ponieważ wyciągnąłem nawilżacz oraz chodzi wentylator może coś zmienić ? Edytowane 27 Lutego 2019 przez PolskiHERO Cytuj
lolaszek Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 O 27.02.2019 o 06:40, PolskiHERO napisał: @lolaszekczyli rozumiem kupić jakiś nawóz z manganem? Czy jest może jakiś domowy sposób na taki nawóz ? musisz kupic mikroelementy, poszukaj na internecie , ja mam na przyklad od GHE. Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Opublikowano 28 Lutego 2019 18 minut temu, lolaszek napisał: musisz kupic mikroelementy, poszukaj na internecie , ja mam na przyklad od GHE. mam maczke bazaltowa , poradzi sobie ? Cytuj
lolaszek Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 2 minuty temu, PolskiHERO napisał: mam maczke bazaltowa , poradzi sobie ? Maczka bazaltowa to ulepszacz gleby - ja bym nie probowal , tam oprocz mikro i makro elementow jest zloto, platyna , rad i reszta pierwiastkow konopi nie potrzebnych. Jak one zadzialaja na konopie ? nie wiem . Wiem ze to mieszaja robiac medium ale jak sie to ma do nawozenia ? Nie ryzykowalbym . Kup mikroelementy najtansze jakie znajdziesz i pryskaj . Cytuj
Triskele Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Mączkę bazaltową możesz dodać do ziemi na samym poczatku wegetacji roślin, pomieszać po prostu z ziemią i wsadzić rośliny. Awaryjnie, gdy panny pokazują Ci braki makro i mikro elementów najlepiej zrobić oprysk dolistny. Dolne partie liści masz wiotkie, przypuszczam że to wina lekkich niedoborów ( moje kochane nawozy biobizz ) I również dlatego, że światło nie dochodzi do niższych partii rośliny. Domyślam, że nie chcesz robić tzw fryzjera. Jedni twierdzą, że byliście wiatrakowe zostawiać inni żeby ucinać, to zależy od Ciebie. I usuwaj uszkodzone, martwe liście. Pozostawienie ich podwyższa ryzyko wystąpienia chorób, szczególnie pleśni. Cytuj
Triskele Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Podaj proszę jakie masz warunki w boxie, temp wilgotność i ph wody którą podlewasz rosliny. Może coś blokuje przyjmowanie mikroelementów. Cytuj
Recommended Posts