mr.mxyzptlk Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Witam przyjaciele, ruszam z nowym projektem. 7 Money Maker od Strain Hunters + 3 Critical Oświetlenie: HPS 600W (+ 2 x 50 w Full spectrum LED) Fotoperiod: 18/6 (3 tygodnie) 12/12 Box: CRISTAL 145 X 145 X 140 Podłoże: Kokosowe Atami, keramzyt na dnie i troszkę na górze. Donice: 10 x 8,5 litra (system autopot easy2grow) Nawozy: Nawozy Canna coco A +B, Canna RHIZOTONIC używane przy wzroście. Przy kwitnieniu przechodzę na Atami coco Nutrition A + B, oraz bloom stimulatorWentylacja: wentylator, mieszalnik powietrza Fanline, wyciąg / filtr powietrza Miernik EC BLUELAB EC PEN, System stacji pogodowej NetAtmo Smart bag CO2, EC metr. GIB Flower 600W Woda u mnie bardzo miekka, EC 2.0 , powietrze bardzo czyste, oceaniczne rzekłbym 26.08.2018 20.09.2018
mariola Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 jak na ponad 3 tygodniowe rosliny, to tylko ta pierwsza po prawej wyglada na swój wiek
Judaista Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 14 minut temu, mr.mxyzptlk napisał: 26.09.2018 20.10.2018 Are you time traveller mate? Uprawy w kokosie nie są zbyt popularne, przynajmniej w Polsce, aczkolwiek jak się wie co się robi z kokosu można wyciągnąć ponadprzeciętne plony.
mr.mxyzptlk Opublikowano 24 Września 2018 Autor Opublikowano 24 Września 2018 15 minut temu, mariola napisał: jak na ponad 3 tygodniowe rosliny, to tylko ta pierwsza po prawej wyglada na swój wiek No wiem że słabo to wygląda, 3 tyg były 18/6 pod dwoma lampami 135 W. Jak tylko korzonki zaczną pić z autopota, to będzie lepiej, jestem spokojny Po drugie, mały wzrost mnie bardzo cieszy, nie mam dużego pola manewru w górę, max metr, już raz się męczylem . . @Judaista - faktycznie mamy wrzesień :) To moja kolejna uprawa w kokosie, bardzo sobię chwalę.
mr.mxyzptlk Opublikowano 25 Września 2018 Autor Opublikowano 25 Września 2018 15 godzin temu, Rysiu napisał: Niski ten namiot jak na 600W Nie chcę zmniejszać na 400W, mam zasilacz tylko na 600 W i takie lampy, a wyższego namiotu nie mam możliwości postawić, to max. Temp. mam opanowaną, podczas świecenia do boxa wtłaczane na odbłyśnik jest zimne powietrze prosto z dworu, i wytłaczane zaraz za lampą, (na zewnątrz średnia temp wynosi około 5 - 8 stopni w dzień i poniżej 5 w nocy. Więc w boxie dzień - 23 - 26 stopni max, niestety noc około 18. 23.09.2018 Nie wstawiłem jeszcze netatmo, do pomiaru temp, ale powiem wam że zakupiłem czujniki Mi Flora od xiaomi Ktoś posiada ?
SmakMaroca999 Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 21 godzin temu, mr.mxyzptlk napisał: Woda u mnie bardzo miekka, EC 2.0 , powietrze bardzo czyste, oceaniczne rzekłbym ECmetr nie służy do badania czy woda jest miękka czy twarda tylko do ogólnego mierzenia zasolenia wody róznymi pierwiastkami. Więc raczej masz wodę zdemiralizowaną raczej choć i tu możesz się mylić bo wartość EC jak dla demiralizowanej wody jest wysoka i nie jest to czysta woda RO. Miękka woda to taka która zawiera w swoim składie mało soli wapnia i magnezu a tego ECmetr nie powie prędzej inne urządzenia pomiarowe.Ale to tylko taki mój wywód na marginesie.Powodzenia!
mariola Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 poszly do góry pisz prosze ilosc dni zycia, bedzie czytelniej
Pasjonista Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 (edytowane) Siema z fartem do mety. To znowu Money Maker , polubiłeś tą odmiane !!! Czyli w ostatnim grow dobrze wyszło na koniec . Pozdro Edytowane 25 Września 2018 przez Pasjonista
mr.mxyzptlk Opublikowano 26 Września 2018 Autor Opublikowano 26 Września 2018 3 godziny temu, Pasjonista napisał: Siema z fartem do mety. To znowu Money Maker , polubiłeś tą odmiane !!! Czyli w ostatnim grow dobrze wyszło na koniec . Pozdro Tak, ostatnio jedna MM uratowała rzut.. fantastyczna pod mojego niskiego boxa, niby osiąga max 80 cm, i zgodze się z tym. Fajne, duże, zbite topy, nie sprawia problemów. Tylko trochę dłużej. No zobaczymy Tym razem chcę się też upewnić i jeszcze raz sprawdzić criticale, na których się zawiodłem ostatnio, ale też trochę zaniedbałem je wtedy na poczatku.. i poszły za mocno w górę. No zobaczymy. Dzięki pozdrawiam
Recommended Posts