Dr Greenthumb Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 a widziałem takie opcje, tylko ceny w okolicach 200zl mnie zniechęciły. a jaki gatunek "robaka" wybrałes ?
Dr Greenthumb Opublikowano 12 Września 2018 Autor Opublikowano 12 Września 2018 UP Rośliny w fazie wyciągania, ładnie poszły szczególnie cheese który był od początku najmniejszy a teraz jest najwyższy (lewy krzak z przodu). Trwa walka z wciorniastkami, tym razem preparatem z obi strikto na tego szkodnika(SpinTor 240sc) i myślę że daje naprawdę dobre rezultaty. Dwa opryski zrobiłem i wystarczy bo za chwilę zacznie kwitnąć. Zrobiłem dwie małe kuleczki haszu pierwszy raz z bubble, popełniłem parę logistycznych błędów, przede wszystkim zakup za małych 3,9 litra worków itp. ale coś tam wyszło. następnym razem lepiej się przygotuję.
Pasjonista Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) To gratki za walkę z tym ścierwem - wciornastkami. Co do haszyku to @Rysiu fajny opis dał jak sie z tymi torbami bawić .Oczywiście laski elegancko idą do przodu, fajna fotka z góry pokazująca jak powinno sie całego boxa zapełniać. Cieszą oko takie zdjęcia ? Pozdro Edytowane 12 Września 2018 przez Pasjonista
Pomidorek Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 Ładne morze zieleni, chowam się za filar i podglądam ?
Dr Greenthumb Opublikowano 22 Września 2018 Autor Opublikowano 22 Września 2018 Up, zajrzymy co tam.. Po krótkim urlopie zaglądam do boxa i wszytko ładnie kwitnie. Miały trochę przerwy od nawozów, ale zaraz wracam do karmienia biobizzem. Przez pewien czas roślina rosła w trybie oświetlenia 14/10, zupełnie przez pomyłkę. Pewnie można tak nawet jechać do końca ale czy to coś da ciężko stwierdzić. I te cholerne czerwone łodygi, już powoli stwierdzam że łączenie ich z jakimś niedoborem i ogólnie przejmowanie się tym jest bez sensu. Chyba wszystkie rośliny jakie miałem miały mniej lub bardziej czerwone łodygi. Może wy macie jakieś swoje wnioski na ten temat ?
Judaista Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 Jak pod linijkę, dlatego zdecydowanie wolę topping niż lst. Co do czerwonych łodyg, to jest kilka prawdopodobnych powodów. U mnie występują głównie kiedy uprawiam zimą i są duże skoki temperatury między dniem a nocą np ok 30* w fazie jasnej i 18* w fazie ciemnej.
SmakMaroca999 Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 a ja raczej powiem ze glodne ale jak na ta faze to dobrze aby deficyty nie rosly
Dr Greenthumb Opublikowano 23 Września 2018 Autor Opublikowano 23 Września 2018 jak zaczynałem to tylko lst, topping nie bo to hardcore i pewnie coś zepsuje. a teraz to w sumie uważam że lst to strata czasu. jeszcze supercropping muszę spróbować ale narazie mi się to za brutalne wydaje
Judaista Opublikowano 23 Września 2018 Opublikowano 23 Września 2018 Supercropping przy toppingu to żaden stres dla rośliny. Po łamaniu praktycznie wgl nie stopuje tylko rośnie dalej.
Recommended Posts