hajzenberg Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Witjcie, To moja pierwsza roślinka, ale póki co większych kłopotów z nią nie miałem. W tej chwili ma 29 dni więc został około miesiąc do zbiorów. Box zbudowany własnoręcznie, nie za wielkich rozmiarów. Co sądzicie o treningach? Roślinka tak się rozrasta, że nie wiem czy to ma sens i jak się za to zabrać... Nasiona: Automat White Russian Feminizowane Bardzo niska i mocna odmiana. Auto White Russian dojrzewa w mniej niż 65 dni. Jego cechy charakterystyczne to bardzo mocny haj o typowym fizycznym i umysłowym działaniu Cannabis Indica. Rośliny dają dobre plony o zwartej strukturze obficie oblane żywicą. Klasyczna odmiana która sprawdzi się zarówno w dużym jak i małym ogródku. Czysta Indica Informacje: Oświetlenie: 1 x LED 18W 1620 lm, 2x 20W 1100lm, 1x 23W 1280 lm, od 33 dnia dołożona 1x 20W 1100lm Fotoperiod: 20 / 4 Box: do uzupełnienia Podłoże: Ph 5,5 - 6,5 do hodowli warzyw Donice: do uzupełnienia Nawozy: BIOPON DO POMIDORÓW, OGÓRKÓW I WARZYW, AZOT 5%, FOSFOR 5%, POTAS 15%, WAPŃ 2%, MAGNEZ 5%, SIARKA 27% Wentylacja: 1 x wentylatorek podłączony do 5V zasilacza Załączam skrót pierwszych 18 dni, zdjęcie samego boxa oraz stan w miarę aktualny roślinki. Cytuj
Black.Bird Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 20 hours ago, hajzenberg said: Fotoperiod: 20/4 Quote Co sądzicie o treningach? Roślinka tak się rozrasta, że nie wiem czy to ma sens i jak się za to zabrać... Polecam pierwszą uprawę bez treningów, zobaczysz jak roślinka rośnie, i może to ułatwi Ci zrozumieć na jakiej zasadzie działają poszczególne treningi. Quote Auto White Russian dojrzewa w mniej niż 65 dni. Brałbym takie info z przymrużeniem oka. Pewnie trochę dłużej to potrwa.. Ziemia i nawóz do wymiany w miarę możliwości finansowych. Powodzenia w uprawie Cytuj
Rysiu Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 No wygląda spoko na 29 dni i nawóz do pomidorów. Jeśli trening przy auto, to lst w twoim przypadku. Ogólnie naginanie rośliny (głównego szczytu) do niższego poziomu. Wtedy boczne rozrosty bardziej idą w górę i jest szansa na więcej dużych topków. No i boxa ci nie przerośnie jak masz nie wysokiego. Te 65 dni to nie patrz na to. W miesiąc ci na bank nie dojdzie. Uzbrój się w cierpliwość. Ja stawiam na 50 dni jeszcze. Cytuj
Pasjonista Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Fajnie Ida na tym nawozie podoba mi sie jak to urzywasz ??? Cytuj
SmakMaroca999 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 No to z fartem do mety! Co do tytułu posta hodować to można zwierzęta rośliny się uprawia ;) Cytuj
joka.menas Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Hodowla roślin jest nauką traktującą o polepszaniu cech dziedzicznych u roslin uprawnych, obejmującą również praktyczne działania, których celem jest wytworzenie odmian lepszych jakościowo i plenniejszych. Chodz mimo wszystko przyznam Ci racje Smaku ze na tym GrowLog-u mamy uprawe. Powodzenia. Cytuj
hajzenberg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 Cytuj Polecam pierwszą uprawę bez treningów, zobaczysz jak roślinka rośnie, i może to ułatwi Ci zrozumieć na jakiej zasadzie działają poszczególne treningi. Tak też zrobiłem, nie spodziewałem się, że roślina będzie tak szybko się rozrastała. Ziemia była najlepsza z dostępnych w markecie budowlanym :-) Nawóz był pod ręką, na warzywach się sprawdza. Może przy następnej uprawie sprawię sobie nowy. Ten wmieszałem w ziemię, oraz dodatkowo dosypałem od góry. Cytuj
hajzenberg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 Mały update... dzień 26 Miał być trening ale roślinka zaczęła rosnąć w każdym kierunku. Zostawię ją samej sobie. Pojawiły się kwiatostany. Temperatura ciągle w okolicach 27*C. Wilgotność ok 40-45%. Zaczyna intensywnie pachnieć w okolicy boxa. Cytuj
hajzenberg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 dzień 28 Roślinka pnie się w górę, aż miło patrzeć, zapach bardzo intensywny. Temperatura spadła o kilka stopni. Cytuj
hajzenberg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 dzień 30 Roślinka rośnie, lampy poszły na maksymalną wysokość, mam nadzieję, że nie będzie trzeba kombinować z przeróbką boxa. Temperatura spadła i utrzymuje się na ok 23*C. Cytuj
Recommended Posts