Supreme Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Opublikowano 9 Maja 2017 Druga strukturalnie wygląda już lepiej, ale nadal ch****o rośnie i ch****e przyrosty. Tak wygląda w dniu 6. Nie wiem totalnie o co chodzi, światło jest, warunki są - temp co prawda 25C w boxie, wilgotność ok. 50. Najwidocznie nasiona zjebane. Na razie dostanie jeszcze trochę czasu, ale lipa totalnie, generalnie.
Supreme Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 Ta roślina ma strzały, np. dzisiaj wygląda gorzej, zrobiła się taka sucha i szorstka - jakby z niej życie uszło, liście poopadały ostro w dół - ale, żeby było śmieszniej to w boxie, bo jak wyciągnę na dzień na parapet to liście się podnoszą. Więc o co ku**a chodzi? Wody jej raczej nie brakuje, bo patyczek wbity za 2-3cm w kubek i jest wilgotny, ale nie mokry.
Drwal Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Masz od spodu jakieś dziurki w tym kubeczku?
Supreme Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 @Drwal Oczywiście, że są. Ta roślina jest ku**a tak problematyczna, że brakuje mi słów by wyrazić swoją frustrację. W 9 dniu wygląda wygląda tak jak poniżej. Jak widzicie, to jest to o czym pisałem. Wygląda fa-ta-lnie. Wyciągnąłem z kubka bryłę ziemi i nie stoi w wodzie, korzenie całkiem spore - więc nie wiem totalnie o co kaman. Warunki jak zawsze, sposób wysadzania ten sam - który zawsze się sprawdzał. To musi być kwestia nasion, bo innego rozwiązania nie widzę. Będę ją wyrzucał, bo to nie ma sensu. Dwa tygodnie w plecy.
joka.menas Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Jak tak to kolejne nasionka a ta mozesz jeszcze trzymac, moze cos bedzie z niej
Pandafriend Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Ja na twoim miejscu jak mowisz, że na słońce dobrze reaguje to poczekałbym aż korzeń sie troche jeszcze rozrośnie i gdzieś na outa bym przesadził.
Gość Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Zostaw ja na parapet, a wysadzaj nowe pestki. Moze jeszcze ruszy na tyle ze bedziesz chcial zostawic. Nie ma co sie lamac, tylko patrzec w przod.
Pasjonista Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 A ja bym ja juz w duza donice dal i malo co podlewal mi sie wydaje ze ciut mokro ma a po za tym tragedii nie widze , daj ja do duzej podlej ziemie lekko pod poziomem korzeni odvgory nie podlewaj i zostaw ja tak na pare dni i wogole nie zagladaj do niej , Pozdro
Supreme Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Opublikowano 13 Maja 2017 Nie wiem o co kaman, bo jeszcze jej nie wyrzuciłem, ale postawiłem na parapecie i można powiedzieć, że znacząco urosła przez tę dobę. Nie wygląda sprężycie, ale przyrost taki, jakiego oczekuję. Czyżby warunki w boxie? - Czy jakiś hrzyb czy coś? Bo wszystko to samo, co zawsze, ledy około. 30-40cm ponad kubkiem.
Recommended Posts