zasobnik Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Przy szczytach spoko... teraz nie przekracza 30. Bardziej martwię sie o dolną szafkę... dziś rano, z nawilżaczem 12 stopni
Miś Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 W końcu na dole zamrażarka Btw Może to jest powodem oklapniętych liści, duża różnica temperatur. Roślina ma 30, a korzenie 12*, cyrkulacja powietrza między dołem a góra też jest pewnie mocno średnia. Na twoim miejscu wyciąłbym tą środkową półkę i postawił doniczki na samym dole.
zasobnik Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 kurcze też o tym myślałem... ale automat nie wchodzi na dół... cała donica jest w górnej pólce, a w sumie on bardziej oklapły. Zostawiam je na ten grow tak jak jest a przy następnym zrobię ewentualne modyfikacje Czaję się na kabel grzejny i nim oplotać spody donic które wychodzą do "zamrażalnika" Misiu, czy Ty wogóle śpisz? Chyba że masz małe dzieciaki jak ja,a to by tłumaczyło, dlaczego jesteś dostępny w niedzielę o 7 rano Pozdro i dzięki za rady
Drugi Plan Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 A może daj jakiś wentyl wciągający powietrze z góry na dolną część lodówki? To by mogło jakoś wyrównać temperaturę na dole.
Drwal Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 A nie przesuszyłeś ich? Kiedy ostatnio podlewałeś?
kapulater Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Mokro mają ziemia czarna. Albo tak wygląda. Może właśnie są przelane i niska temp w szycie głównego korzenia. Wytnij ta dzielna półkę i postaw w prowadnice pierwszej/drugiej szuflady. Nawilzacz może jako hydro być i żadnej wody. Jaka jest łodyga miętka czy twarda ? PH cały czas stale ~6.5 ?
zasobnik Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 A może daj jakiś wentyl wciągający powietrze z góry na dolną część lodówki? To by mogło jakoś wyrównać temperaturę na dole. Dobra myśl... muszę to jakoś technicznie przemyśleć i dać malutki wiatraczek żeby nie motał za bardzo i wlotem mi nie wydmuchiwał Ale myślę że da się to zrobić A nie przesuszyłeś ich? Kiedy ostatnio podlewałeś? Przesuszyłem na bank ale to wcześniej. Teraz podlewane były w piątek samą wodą. O 21 włącza się lampa i zobaczę co tam u nich. Jak będzie sucho to dostają papu pełne dawki. Ta w pudełku po lodach na bank będzie sucha. Regular pomimo żę jego donica schodzi do dolnej półki ma się dobrze, więc nie wydaje mi się że problem tkwi w zimnych korzeniach Mokro mają ziemia czarna. Albo tak wygląda. Może właśnie są przelane i niska temp w szycie głównego korzenia. Wytnij ta dzielna półkę i postaw w prowadnice pierwszej/drugiej szuflady. Nawilzacz może jako hydro być i żadnej wody. Jaka jest łodyga miętka czy twarda ? PH cały czas stale ~6.5 ? Na zdjęciach są dzień po podlaniu dużą ilością wody. Wcześniej były przesuszone za bardzo bo ziemia aż od boków odeszła. A z tym wycinaniem i hydro chcę poczytać kiedyś dokładnie i wziąść się właśnie za uprawę hydro. Ale to na późniejszy czas... Teraz chcę zakończyć ten grow z jakims tam wynikiem i zająć się outdoorem bo zbliżą się wielkimi krokami PH między 6 a 7 tymi kroplami to magikiem trzeba być żeby ogarnąć dokładnie kolor bez dziennego światła Tak jak pisałem tylko regular schodzi do dolnej półki a jemu nic nie jest. Rośnie ładnie i nie widać żadnych problemów. Tak więc to chyba nie wina zimnych korzeni Pozdro for All!
zasobnik Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Jako że widzę w końcu zainteresowanie moją lodówką robie szybki UPDATE DZIEŃ 43 Sezon wygląda na zdrową pannę. Automat pokazuje dużo braków Dzisiaj podane: Automat nakarmiony 0,5l wody + 1.5ml biogrow + 1,5ml biobloom + 0,5ml topmax Sezon nakarmiony 1l wody + 1ml biogrow Jutro kombinuje z tym małym wiatraczkiem mieszającym powietrze między dolną a górną szafką wedle pomysłu Pana @Drugi Plan Pozdro i dzięki za wszystkie komentarze! 2
Recommended Posts