Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

@Szalony - przykro mi to słyszeć - a raczej czytać :(  Współczuje z całego serca. Jednak trzeba wiedzieć komu można a komu nie można pomagać - a raczej lepsze określenie to: nie powinno się pomagać - bo wiadomo jak taka pomoc u nas w PL może się skończyć...

Ludzie którzy chcą być leczeni , sami szukają sposobów jak to zrobić i czasem łamią prawo w imię wyższej konieczności , ale sam osobiście znam takie persony , które " wolą już umrzeć niż BRAĆ NARKOTYKI" - takim niestety nie jesteśmy w stanie pomóc , bo oprócz ewidętnej choroby - czasem śmiertelnej - mają jeszcze blokadę w głowie - a na to leku nikt jeszcze nie wymyślił.

I pamiętaj nikt nie wie - nikt nie powie. Takim sposobem jestem - jeszcze ;)  na tym forum od blisko 10 lat i uprawiam dla własnych potrzeb.

Pozdrawiam i 3maj się ciepło

Opublikowano

ze swojego doświadczenia mogę tylko powiedzieć że gdybanie może doprowadzić do fiksum dyrdum,

jeśli bym wiedział że młody będzie miał wznowę to zapewne zaczął bym z RSO dużo wcześniej, no niestety wyszło jak wyszło i o RSO dowiedziałem się jakieś 3 miesiące później :(

Opublikowano

Dzięki za dobre słowo.

Mały up: następnym razem będzie lepszy; nie zdążyłem porobić więcej zdjęć, bo akurat padła mi bateria w aparacie i jakoś średnio mam głowę dziś po pogrzebie do tego. Foty chwilę po podlaniu Growth-C i Root-C (lałem wszystkim, może w sumie tego roota mogłem 5 dużym odpuścić).

Wiem, że to najwyższy czas (a nawet chyba trochę za późno) na trening dużych, żeby małe mogły je podgonić. Postaram się jeszcze dziś ogarnąć jakieś druciki czy coś i je powyginać.

cal

a

a

a

Opublikowano

Yo sorry za dwa posty pod rząd.

UP po ostrym treningu. Nie ucinałem żadnych liści, połamałem parę łodyg. Następnym razem postaram się je ponumerować.

postanowiłem orientacyjnie określić czas

DZIEŃ: (5x)30/(4x)20 życia

all

1

2

3

4

5

6

7

8

9

DSCN0968

DSCN0969

DSCN0970

DSCN0971

DSCN0972

Mam nadzieję, że jakoś połapiecie się w zdjęciach. Jak robić jakoś inaczej to proszę o wskazówki.

Pozdro!

EDIT: z różnych względów jednak niewykluczone, że to mój ostatni grow :/ postaram się dociągnąć go do końca... czego się nie robi dla rangi "Grower" (obym zasłużył).

Opublikowano

dzięki za radę @SmakMaroca999 będę pamiętał na przyszłość

POMOCY!

Mam kłopot z wilgotnością! Wynosi 80% cały czas, wczoraj przestawiłem wentylator z min obrotów (20%) na maxa i przez noc i dzisiaj cały dzień nic się nie zmieniło :(

mowa o tym wentylatorze

20%było min bo tam jest termostat i jak się coś grzeje bardziej to i tak on mocniej kręci... i przestawiłem tak, żeby chodził na maxa cały czas

temp 19,3*C w sumie aż się dziwię, że taka niska (wcześniej miałem w farenheitach więc w sumie nie ogarniałem czy jest dobrze ale było chyba jakoś koło 75-80)

dzięki za pomoc!

Co robić? Trochę je poprzycinać? Gleba nie jest mokra i nawet dobrze by było, żebym dzisiaj podlał.

boję się jakiejś pleśni czy innego syfu

Opublikowano

Sorry za dwa posty pod rząd; nie ukrywam chcę wzbudzić zainteresowanie, bo boję się o np pleśń ze względu na wilgotność.

mały UP

Tak to teraz wygląda,

całość 6/3/2015

warunki 6/3/2015

Wentylacja ustawiona na maxa już z 48h, a i tak 80%... co zrobić z tą wilgotnością? Rośliny mają w glebie wg mnie sucho i jutro będę musiał je podlać. Ehh.

Może je trochę przyciąć? Myślałem, żeby to zrobić dopiero na flo, żeby odsłonić topy.

Nie jest im za chłodno jak mają ok 20*C?

Z góry dzięki, pozdro.

Opublikowano

Porozwalaj wegiel np brykiet do grilla uchyl okno odkrec kaloryfer lub kup pochlaniacz 80 na weg to w sumie zajebioza ale ja bym te 15 % zbil w temp 14st roslina moze glupiec idealna temp to 24 st wiec jest oko lepiej mniejsza niz wieksza:)

Opublikowano

Wielkie dzięki, dziś postaram się kupić coś takiego /admin - link wygasł/ o ile znajdę gdzieś u siebie; porozrzucam brykiet

grzejników niestety nie mogę podkrecić, z resztą mam jeden i jest zasłonięty przez biurko (w sumie ogrzewanie w pokoju to głównie box); jak wyrównam wilgotność to przykręcę znów wentylator i niech sobie chodzi na jakieś 30% (teraz max odkąd wilgotno), może wtedy będzie cieplej

Opublikowano

Kupiłem pochłaniacz wilgoci, ustawiłem go... z resztą sami zobaczcie gdzie. Chciałem po prostu na środku, nie wiem, może go gdzieś podwiesić? Jest już tam z 2h a wilgotność nadal 80%... Zaraz jadę po brykiet i rozwieszę go w rogach boxa w najcieńszych skarpetkach jakie kupię ew jakimś woreczku bawełnianym na przykład. i może parę woreczków ryżu

pochłaniacz wilgoci

po 11h świecenia temp wynosi 21,7*C... jak mógłbym ją trochę zwiększyć? Jakąś zwykłą lampkę ze zwykłą żarówką dać?

boję się podlewać, a przydałoby się :/

Pozdro! Czekam na hejty :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+