Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wiec tak ... startuje z boxem jest to mój pierwszy box jak i grow. Box jest 80x80x160. Lampa 250w hps cool tube jak i również normalny reflektor. Filter węglowy. Mam dwa kontrolery jeden temperatury a drugi wilgotności. Kontroler temperatury załącza wentylatory przy 26.5 a kontroler wilgotności załącza nawilżacz przy 75% (pierwsze trzy tygodnie ) później zejdź do 65%. Zamontowany mam również ozonator który ma dwa zadania. Eliminowanie zapachu i zabijanie bakterii jak i wirusów.

Doniczki i ziemia:

70% canna terra professional plus

15% canna coco professional plus

15% biobizz all mix

Ziemia tak została umieszana bo taka miałem i tyle musiałem dać co by wystarczyło na wszystkie doniczki.Mam 4 automaty które idą do 8l doniczek z materiału (root nurse) i dwie doniczki 11l które są na zwykłe nasiona fem. Jedna fem będę robić na siatce a druga przytne na fim.

Nawozy i różne tego typu rzeczy mam:

Na veg

Canna rhizotonic

Canna Cannazyme

Jungle juice micro

Advanced nutrient grow ph perfect

Na flo

Canna boost

Canna pk13/14

Ripen

Advanced nutrient flo ph perfect

Jungle juice micro.

To tak z grubsza. Roslinki są w małych doniczkach i maja juz kolo 4cm wysokości. Za dwa dni przesadzam je w swoje docelowe miejsca. Jak tylko będę miał chwilkę to wrzucę zdjęcia.

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie zapraszam i zobaczymy co z tego będzie.

Opublikowano

zrezygnuj z lania Ripenu bo poza przyspieszeniem o kilka dni kwitnienia to zostawia po sobie syf w roslinie,psuje smak i ciezko sie wyplukuje.Lepiej zostaw go na out gdy bedziesz chcial by rosliny sie szybciej wyrobily choc go nie polecam.

Opublikowano

Wiem też tak słyszałem. Niby na koniec tylko woda ale właśnie smak i cala reszta się psuje. Na out się nie zda bo mam tylko box. A w okolicy nie ma raczej miejscówki bo ja w uk. A za Ripen dałem jakieś Ł6 wiec tragedii nie ma.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+