tailor Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Cześć wszystkim! Na wstępie zacznę od tego, że jestem żółtodziobem i samoukiem, i wszystko co na razie wiem o grow'owaniu to właśnie z tego forum. Jest to pierwszy raz kiedy w swoim życiu hoduję jakąkolwiek roślinę Nasiona: Super Lemon HazeOświetlenie: HPS 250w Fotoperiod: 20/4 Box: 80/80/160 Doniczka: 20LPodłoże: Biobizz Light-mixNawozy: Worm Casting + BioBizz trypackWentylacja: Wyciągający 260m3/h (regulowany) + Wentylator do cyrkulacji Na początku nie zakładałem, że będę robił GrowLog, więc nie robiłem zdjęć z kiełkowania ani sadzenia do małej doniczki, dopiero jedno zdjęcie zrobiłem kilka dni po przesadzeniu do docelowej doniczki. # 6 dni po przesadzeniu # # 10 dzień WEG # Temp dzień/noc: 28/18 Wilgotność: 65-80% # 13 dzień WEG # Temp dzień/noc: 29/17.4 Wilgotność: 60-78% W gwoli zakończenia, bardzo cieszyłbym się ze wszelkich rad i sugestii odnośnie opieki nad moją rośliną Mam nadzieje, że GrowLog dotrwa do końca. Planuje co najmniej raz w tygodniu odświeżać temat. Pozdrawiam! 1
Toksyna Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Bardzo ładna i zdrowa roślinka. Możesz zrobić jej LST aby wykorzystać całą powierzchnię boxa i pozostaje życzyć powodzenia.
Harnaś Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Duży box to ja bym na twoim miejscu dorzucił jeszcze z 3 krzaczki chociaż
Kangurek Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Możesz zostać przy jednej roślinie i trzymać na wegetacji z 40 dni ale koniecznie trenować polecam, połączenie LST FIM SCROG (naginanie i wiązanie, przyciecie głownego szczytu oraz siatka ) A jak nie chce Ci się bawić z siatka to LST i FIM koniecznie. Harnaś również dobrze prawi, wtedy napewno krótsza wegetacja więc i plon szybciej.
tailor Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Opublikowano 9 Maja 2015 Zamówiłem już Scroga 2" siatka, także trening jest w planach, dlatego właśnie tylko jeden krzak. Cała powierzchnie boxa mam nadzieje wykorzystać Za kilka dni wrzucę kilka zdjęć z update!
Kangurek Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Polecam już naginać zanim szczyt dosięgnie siatki, wtedy dolne odrosty ładnie się rozwiną. Zapewne Tailor przełączy na flow jak roślina zajmie większość siatki
tailor Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Opublikowano 9 Maja 2015 @Toksyna Tak jak napisał kangurek, jak większość oczek siatki będzie już zajęta to wtedy zmienię na zakwitanie. @Kangurek Teraz aktualnie roślina ma noc, mogę naginać ją jak śpi czy poczekać aż będzie "dzień"?
Kangurek Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Możesz naginać teraz, ostatnio zostałem poinformowany że zakłócanie fazy nocy podczas wegetacji nie wpływa na chermienie rośliny. Nie wiem jak jest z giętkością łodyg ale to chyba nie problem. Więć smiało możesz działać. Wrzuć fote jak skończysz
Recommended Posts